Albérlő vagyok egy három szobás lakás egyik szobájában. Nálam romlott el a bejárati ajtó zárja. Kinek kell állni a számlát? A tulaj szerint nekem is bele kell szállnom.
Kik laknak ott? Te és a tulaj?
Ha igen, akkor feleznetek kell. Ez egy kisebb hiba, ami a mindennapi használatból ered.
Ha pl. a vízvezetékeket kell kicserélni vagy az elektromos hálózatot felújítani, az nyilván a tulajdonos dolga.
Az ilyen karbantartásokért =elvileg) a tulaj felel, mivel nem a te hibádból romlott el a zár.
Persze ez viszonylag kis összeg, lehet egyszerűbb bedobni kis pénzt mint halogatni a dolgot.
Ennek az "én kevésbé lakok ott mint ő" dolognak nincs értelme. Mindenki használja a lakást.
Viszont ez tényleg elég nagy összeg, neki kellene állnia. Bár kicsit drága zár, nekünk pár ezer volt.
"Ez egy kisebb hiba, ami a mindennapi használatból ered. "
pont ezért nem kell fizetni. a mi szeruődésünkben legalábbis az van, hogy a nem rendeltetésszerű használatból eredő kár miatt kell fizetni, tehát ha pl ököllel beleütök az ajtóba. de ha sima használatból ered, akkor nem. a főbérlőnek kell biztosítani a javíttatást. a másik pedig, hogy lakhatásra alkalmas körülményt kell biztosítania. ha a bejárati ajtó kvázi nem zárható, az nem lakhatásra alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!