Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Visszakapjuk így a kauciót?

Visszakapjuk így a kauciót?

Figyelt kérdés

180000Ft volt a kaució (2 havi lakbér), és jövőév augusztusban jár le a határozott idejű bérleti szerződés, ha addig fel akarjuk mondani a kaució elvész.

Viszont van egy olyan probléma, hogy rettenetesen párás a levegő (nedves falak, penész stb.) a hőszigetelés (rossz) felújítása miatt és ez irtó egészségtelen. Arról nem is beszélve, hogy gyerek koromban asztmás voltam, orvos véleménye szerint emiatt akár kiújulhat a betegség. Szóval a tulaj nem hajlandó semmit tenni, én pedig nem fogok erre költeni, hisz nem miattunk jött a probléma. Szeretnénk a probléma miatt elköltözni, de a kaucióra szükség van. Mit lehet tenni?

2015. okt. 21. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a tulajdonos nem akarja visszaadni, legfeljebb egy hosszú, kétes kimenetelű jogi hercehurca eredményeképpen vissza lehet kapni. Alapból nem fekete-fehér az ügy, illetve elég kevés részlet derült ki.
2015. okt. 21. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó 1 hónapot nem fizetitek ki, pont arra is való a kaució hha nem fizettek, akkor ott van nála biztosítéknak. Bérleti díj 180 meg gondolom a rezsi is van 50-60 egy hónapra, így csak pár tízezret vesztetek.
2015. okt. 23. 13:40
 3/4 anonim válasza:
Sajnos előttem szólónak igaza van. Elmentek, és marad a kaució. Úgy menjetek el, hogy tárgyhavi albérletet nem fizettek, és van kp költözni.
2015. dec. 8. 02:23
 4/4 anonim válasza:

2/3 vagyok. Pont nekem is van egy speciális bérleti esetem a tulajjal szemben. Beszéltem egy ügyvéddel.

Ha tudnál szerezni egy orvosi szakmai véleményt arról, hogy asztmád van az adott körülmények közt, és mellé be tudod bizonyítani, hogy "lakhatatlan" az ingatlan, van esélyed a kaució visszaperlésére...de ez sok pénz, és idő...bonyolult. Még mindig ez marad: írásban költözés előtt két héttel, vagy amennyit mond a szerződés, felmondod a bérleti szerződést. Nem fizetsz bérleti díjat, a kauciót benyeli, és a félretett pénzből spurizol tovább.

Nem éri meg neki perre vinni, hidd el.

Több évig pereskedhetne...sajnos a kaució már az övé. Úgy mondd fel a bérletet, hogy van félretett pénzed.

2015. dec. 14. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!