Fél évvel a szerződés kötés után kérhet kauciót a tulaj, úgy hogy az nincs a bérleti szerződésben foglalva!?
Figyelt kérdés
Főnököm lakását bérlem, most hogy felmondtam a munkahelyen (miatta nem sikerült békésen az elválás pedig én törekedtem rá) bejelentette hogy kérni fog 2 hónap kauciót. Fél éve lakom ott, bérleti szerződésben nincs kaució. AZt mondja szerződést fog módosítani. 1 évre írtam alá a bérleti szerződést. Egyoldalú szerződésmódosítást köteles vagyok aláírni!? megtagadhatom hogy aláírjam az új szerződést amíg él az eredeti szerződésben foglalt 1 év? Nyilván az egészet csak bosszúból teszi...2015. jún. 26. 09:00
1/5 anonim válasza:
Nyilvan bosszubol teszi, amugy jogtalanul. Utolag kauciot nem kerhet, ha nagyon szivozik, megemlitheted neki, hogy a NAV mostanaban amugy is szereti az alberleteket ellenorizni, nehogy gond legyen belole hogy nem fizetett adot az elmult idoszak bevetelei utan...
Ja, es kezdj surgosen alberletet keresni.
2/5 vfrtom válasza:
Nem vagy köteles, söt a szerzödésben foglalt idö alatt , ha fizetsz (ha nem) még ki sem rakhat.Ilyen szerzödést nem lehet egyoldaluan módosítani, vagy nem írod alá.
3/5 anonim válasza:
Ha szerződés szerint nem kérhet, akkor nem kérhet.
Persze a szerződést lehet módosítani, nyilván benne vana szerződésben hogyan és mikor.
4/5 anonim válasza:
Nem vagy köteles elfogadni a szerződésmódosítást.
Ugyanakkor a bérbeadó felmondhat, ha ennek a lehetősége kifejezetten benne van a szerződésben.
5/5 anonim válasza:
Kauciòt nem kérhet, de bizonyos esetekben kérheti a fennmaradò fél év bérleti dìjàt. Nézz utàna hogy ez milyen esetbeen követelhető nehogy ez legyen a következő lépése ha nem fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!