Így visszakapjuk a teljes kauciót?
Augusztusban költöztünk albérletbe, 1 évre, 2 hónapos felmondási idővel. Kb november óta folyamatosan penészedik a lakás. (28nm2, frissen lett festve mielőtt beköltöztünk..) Szellőztetünk reggel-este, páraelszívót használunk főzésnél, de télen lehetetlen annyit szellőztetni, mert nagyon hideg van akkor. Vízvezeték-szerelőt is hívtunk már, szerinte azért penészedik mert a két szomszédos lakás üres, így azon az oldalt hideg a fal). Tulajnak szóltunk, mondta hogy még többet szellőztessünk, használjuk klímát.. (amit használunk, de baromi sokat fizetnénk mert kb egész nap kéne mennie)..Mostanra a hálóban is penész lett ablak mentén végig, a szekrényemben a táskák is penészesek lettek.. Én meg hetek óta köhögök, rosszul vagyok, most rájöttem h nyilván a hálóban lévő penész miatt.. Megírtam a tulajnak, hogy mi költözünk, mert ez nagyon káros, és egyszerűen már nem tudtunk mit csinálni.. Ünnepek után találkozunk, hogy megbeszéljünk mindent.Szerződésben benne van, hogy beköltözhető állapotban van, és akkor kapjuk vissza teljes összeget, ha a birtokba adáskori állapot szerint adjuk vissza, állagsérelem nélkül. Ilyenkor kaució visszajár? szerintem a penészről nem én tehetek hiszen amit lehet megtettem, hogy ne alakuljon ki, vszínű azért festett újra mindent mert már neki is ez volt a problémája, nem?
Előre is köszi a válaszokat
Biztos, hogy nem! :-)
Hogyan bizonyítod, hogy nem a te hibádból lett penészes?!
Amennyiben rossz a szigetelés, fűthetsz akármennyit, penészedni fog.
Tudok harmatponti táblázatot adni, amiből kiderül, hogy vizesedik-e a falad. Ha vizesedik, akkor jön a penész.
10 ezerből fel tudod méretni a lakást, hőkamerával.
Ha neked van igazad, akkor vissza jár a teljes kaució.
Augusztusban könnyű kiadni egy penészes odút szépen kifestve. Ez átverés.
A szellőztetés nem oldja meg a vizesedés problémáját. Alig javít rajta. Ezt a harmatpont problémát sokan nem ismerik. Amíg ez áll, addig nem lesz változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!