Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Túlreagálom a helyzetet vagy...

Túlreagálom a helyzetet vagy lakótársamnak kéne figyelmesebbnek lennie?

Figyelt kérdés

Fél éve költöztünk össze, ő fiú én lány. Nem olyan rég becsajozott és pár hete kb. az a programjuk, hogy felhozza a csajt. Én szóltam neki az első ilyen alkalom után, mikor rögtön ott is aludt, hogy legközelebb szóljon előtte. Lehetőség szerint én ilyenkor inkább elmennék, de legalább ne váratlanul érjen a jelenléte mikor hazaérek.

Eddig ezek a dolgok működtek, ha jöttek haverjai vagy testvére, szólt előtte én pedig tudomásul vettem, úgy terveztem a napomat. Részemről csak olyankor jött ismerős, amikor ő nem volt otthon.

Most mikor a sokadik alkalom után ismét kértem, hogy legalább csörögjön rám, felháborodott, hogy bekorlátozom.

Most én lennék a szemét? Én vele költöztem össze és nem az újdonsült barátnővel. Persze, bezárhatom a szobám ajtaját, de a hétvége nekem is hétvége, ha váratlanul egy vadidegenbe kell botlanom, nem örülök, hogy őt kerülgetve kell intéznem a dolgaim.

2015. okt. 19. 14:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves Komment Huszár!

Köszönöm a hozzászólásod, teljesen jól látod a helyzetem és az ebből adódó problémám.

Biztos én is hevesebben voltam a kelleténél, de eszem ágában sincs bekorlátozni a lakótársam magánéletét.

"Ja és ha már "lakóközösségről" beszélünk, akkor kvázi illene bemutatnia a srácnak is a lányt, és rögtön másképp indulna a dolog." Pontosan, és tekintve hogy nem egy vadidegen a lakótársam, hanem elég jól ismerjük a másik életét, alapvető illem lett volna a részéről, hogy ne úgy ejtse meg az első találkozást, hogy fáradtan hazaesek, még csak a fél cipőm sikerül levenni mikor elém állnak, hogy na ő itt XY. Hát örvendek, de előbb nem rakhatnám rendbe magam? Ha már egyszer hozunk valakit úgy, hogy bemutatjuk, tiszteljük már meg annyira a másik felet is, hogy neki is alkalmas időpontban legyen. Nem hiszem hogy a nap 24 órájában vigyázzban kéne állni, hogy na épp most fogok megismerkedni valakivel...

2015. okt. 20. 10:02
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Miért nem írod ki a kérdéshez, hogy csak olyan válaszok érdekelnek, hogy tök igazad van?

Lepontozhatsz, nagyon nem érdekel! :D

2015. okt. 20. 18:50
 13/17 anonim ***** válasza:
16%
Túlreagálod.
2015. okt. 21. 01:21
 14/17 anonim ***** válasza:
81%

Részben igazad van, részben túlreagálod. Abban reagálod túl, hogy alkalmas időpontban kellene bemutatni neked azt a valakit, akit hazavisz. Engem annyira ez nem érdekelne. Szintén egy srác a lakótársam, ha valaki van nála baromira nem érdekel, hogy mikor mutatja be, nem hozzám jött, de az azért jól esik, hogy legalább a nevét tudom, ha már nálunk lóg. :D Ha éppen cipőlevetés közben fogunk kezet, akkor akkor. A saját otthonom, hagy ne érezzem már emiatt kellemetlenül magam. Érezze a harmadik, nem ott lakó fél... Pizsamában, kócosan sem érzem magam rosszul idegen előtt, csak ne bontsa meg a napi ritmusom a jelenlétével.

Abban viszont igazad van, hogy mással együtt lakni, együtt élni csak is úgy lehet, ha elfogadjátok egymás játékszabályait és tartjátok is magatokat ehhez. Ne veszekedj vele ezen. Ülj le vele egy csendesebb estén, amikor nincs nála a barátnője és mondd el neki, hogy semmi közöd a magánéletéhez és nem is akarod korlátozni, de neked jó érzés lenne tudni, hogy mire érsz haza, mire számíts. Szerintem ha ezt normálisan lekommunikáljátok, akkor nem lehet belőle gond, meg kellene értenie.

Nálam egyszer szakadt el eddig a cérna, de akkor nagyon. Tudtam, hogy jön hozzánk a lakótársam egy haverja csütörtöktől szombatig. Hétvégére hazautaztam, az első pofon akkor ért, amikor vasárnap este visszaértem és még ott volt, de hát jó, nem vagyok én hárpia, gondoltam közbe jött valami. Másnap nagyon nagyon hétfő volt a munkahelyemen, elegem volt, hatalmas volt a fejem mire hazaértem, ideges voltam és majd bepisiltem. Mire hazaértem két vadidegen ácsorgott a konyhában. A srác, aki ott dekkolt jó pár napja, meg valami csaj. Még ők néztek rám hülyén, amikor bekéredzkedtem a saját konyhámba egy pohár vízért. Aztán rohantam volna pisilni, de égett a lámpa a mosdóban, gondoltam ott van a lakótársam. Erre közölték, hogy jaa, ő nincs itthon, csak véletlen égve maradt a lámpa. Na ott eldurrant az agyam. Azzal a lendülettel ahogy jöttem, el is mentem otthonról. Amikor hazaértem ugyanaz volt a szitu. Ég az egész lakásban a villany és szemtanúja voltam egy félórás mosogatásnak két tányérért. Végül leültek filmet nézni lakótársam szobájában, de a lámpákat mindenhol égve hagyták. Végigmentem mindenhol és hangosan "leb_sztam" a kapcsolókat már bocsánat. Iszonyat ideges voltam. Mindezek után még mivel a lakótársam kulcsa a haverjánál volt, ezért nem tudott bejönni, kopogott, nem reagált rá senki. Megint kopogott, megint senki... Persze mondom, ne aggódjatok, majd én beengedem. Akkor elpattant a cérna és ugyan egy szót nem szóltam, de erélyesen sikerült becsukni magam mögött az ajtómat, úgyhogy szerintem feltűnt nekik, hogy eddig tűrtem. Másnapra elkotródott mindenki hála istennek.

Semmi bajom a vendégekkel, de egy hosszú és nehéz nap után, amikor hülyének néznek a saját konyhámban, hogy esetleg bemennék és nem férek tőlük, az kiakaszt. Arról nem is beszélve, hogy én vagyok otthon és ők a vendégek. Ez azt jelenti, hogy én fizetem a rezsit, ők pedig szívesen vannak látva mindaddig, amíg nem élnek ezzel vissza. Nem vagyok egy fogamhoz verem a garast típus, de figyelek arra egymagam is, hogy ne égjen mindenfelé fölöslegesen a lámpa és szeretem ha erre a vendégeink is figyelnek, avagy a minimum, hogyha vendégeim vannak, akkor én is otthon vagyok és akkor figyelek erre én.

Erre jött a habostorta, amikor megkaptuk a villanyszámlát és a lakótársam kiakadt, hogy túl sok... :D :D

Szóval csak azt akarom mondani, hogy mindenki igényel némi magánszférát és mindenkinek vannak rosszabb napjai, amikor kevésbé tűr. Én azt mondom üljetek le és beszéljetek erről. Én is kitűztem azon a hétfő estén a beszélgetés időpontját kedd estére, de mivel elmentek és azóta sem láttam a vendégeket, ezért nem tartottam szükségesnek. Azt kell megértetni a lakótársaddal, hogy ez nem ellene irányul, hanem magadért!

2015. okt. 24. 17:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértem a helyzetedet.

Nekem ugyan nem albérletben, hanem kollégiumban, de volt olyan lakótársam, ami vicc volt, a rosszabbik fajtából. Az embert nem érdekli (pláne egy koliban), ha a tágabb kolis ismerősi körből bent van a szobában pár ember, de amikor a hét minden napján arra megyek haza hulla fáradtan este 7-kor, hogy "helóka, ki a f..szom ez az 5 tök ismeretlen ember?", akkor azért tele lesz az ember töke. És ugyan azért, amit már említettek más válaszolók: az ember menne enni, átöltözne, anyám kínja, de azért 5 tök ismeretlen (de akár egy ismeretlen) ember előtt csak nem csinálok ilyet.

Csak annyi lenne itt is a megoldás, hogy a lakótárs szól, hogy "bocsi, kedden feljön majd a Pirike, ugye nem baj?".

2015. okt. 31. 01:50
 16/17 A kérdező kommentje:

Akik csak egy "túlreagálod" hozzászólással tudtak szolgálni, köszönöm, de nem igazán látom az alátámasztva véleményüket.

De voltak hasznos hozzászólások is, és belátom azt is, hogy bizonyos tekintetben lehet én is több voltam a kelleténél, de ahogy utolsó is írja, egy "figyu este lesz itt valaki" értesítés nem tart sokáig és azóta szerencsére ez működik is. Nem hárpia vagyok, egyszer se mondtam, hogy ne jöjjön, de legalább tudunk egyeztetni, hogy oké, itt alszik, de reggel x időpontban nekem kell a fürdő. Mégiscsak az én lakásom (is), nem egy vendég miatt akarnék elkésni munkából.

2015. nov. 2. 09:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez egyértelmű, még jó, hogy nem arra jövök haza, hogy itt mindenféle vendégek vannak a tudtomon kívül, az etikátlan lenne. Én általában még akkor is bejelentem, ha jön valaki, ha nincs elméletileg itthon a másik fél, mert az változhat. Egyszer volt, hogy nem jelentettem be, de az hirtelen felindulásból volt, és segítenem kellett rajta (de már jól ismertem), de akkor is 1-2 órát maradtunk csak. Most is szólt előtte, hogy amikor jövök, nem egyedül leszünk. Általában viszont tudom milyen rossz ez, és megkímélem magunkat ezektől a konfliktusoktól: kiszervezem a programokat kávézóba, moziba stb.
2015. nov. 22. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!