Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan kezeljem a helyzetet?

Hogyan kezeljem a helyzetet?

Figyelt kérdés

A lakótársamnál már több mint egy hete csövezik egy haverja, aki elvileg csak két éjszakára jött (velem ennyi lett megbeszélve). Eddig elég jól ment a kommunikáció, mindig előre bejelentettük, ha valakihez jön valaki és azt is, hogy kb. mennyi időre.

Na most ez a srác nem dolgozik, nem jár iskolába, itthon lógatja egésznap a lábát. Hétvégén nem voltam itt, tartottak némi házibulit és valakik az én ágyamban aludtak, illetve a kanapémon is. Nem lenne ezzel gond, de morzsát, mocskot hagytak maguk után és semmit nem tettek vissza helyére, ami kicsit kiverte a bizosítékot hiszen én meg sem lettem kérdezve, hogy egyáltalán betehetik-e a lábukat a szobámba...

Tegnap arra értem haza este 7-kor hulla fáradtan miután az egésznapos munkában ki volt már mindenem, hogy a konyhában ténfereg a srác, plusz egy csaj, akit még sosem láttam. A lakótársam meg sehol (10-kor ért haza és reggel 8-kor ment el), ennek ellenére a lakásban ég az összes lámpa és fél órát pacsáltak a csap alatt három tányér mosogatása címén.

Mivel nem fértem be a konyhába kértem egy poharat. A kezembe nyomtak egyet, majd néztek rám bambán, ilyen "mi a p*csát akarsz még tekintettel!?!?" Mondom esetleg vizet is tölthetnék bele?

ELEGEM VAN, utálom, dolgozok egész nap, fáradt vagyok, nyugalomba akarok hazajönni úgy, hogy nem érzem kellemetlenül magamat a saját lakásomban, kimehetek nyugodtan inni egy pohár vizet, stb.

A dolgokat tetézi, hogy rokonom a lakótársam, tehát a jó viszonyt meg kellene őrizni azért...

A kérdésem főleg arra irányul, hogy most csak én lennék hisztis és ez mindenhol természetesnek számít? Vagy tényleg szólnom kéne mostmár, hogy elég legyen?

Tök jó dolog együtt lakni az "öcskössel", mert sosincs itthon, ahogy én sem, így a rezsink elég alacsony. Én viszont nem vagyok hajlandó eltartani másokat, akik lesz*rják hogy az egész lakásban ég a villany, amikor ők filmeznek a szobában, ahogy azt is, hogy a vízért is fizetni kell, vagy hogy ha ők neten filmet néznek, nálam egy honlap 10 perc alatt nyílik meg, vagy hogy elfogy a kajám a hűtőből, vagy hogy a szobám a saját privát szférám, stb...

2015. okt. 13. 07:12
 1/6 A kérdező kommentje:

Ja, ami szintén lényeges, hogy én reggel 6-kor kelek. A srác meg amióta itt van, ha hazaér az öcskös, elmegy a városba és hajnalban jön vissza. Felébredek rá, amikor üti be a belépőkódot (kulcsot használni éjszaka luxus) és arra is, amikor bejön, mivel a szobám gyakorlatilag a bejárati ajtó mellett van.

Én nő vagyok, a lakótársam nálam négy évvel fiatalabb srác. A lakást én bérlem, ő azért költözött ide, mert megszorult és gondoltam jó dolog segíteni a rokonokon (a rezsi és lakbér ráeső részét fizeti). Eddig nem is volt problémánk az együttéléssel.

2015. okt. 13. 07:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Beszélsz a lakótárssal, hogy ez így nem jó, rendezze le a haverral a adolgot.

2. Attól, hogy "rokon", neked nem KELL megörizni a jó viszonyt, ez NEKI legalább annyira feladata.

3. A lakóközösség annyit jelent, hogy mindkét fél betartja a közös megállapodásokat.

4. Ha nem akarja belátni, hogy ez így nem elfogadható neked, akkor közöld vele, hoyg X dátumig van ideje kiköltözni, utána kirakod a cuccait.

2015. okt. 13. 07:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Adj a lakótársadnak ultimátumot, mert így semmi nem fog változni. Ritka nagy türelmed van, a társad pedig iszonyúan pofátlan.

Max. egy hét és álljon vissza minden a rendes kerékvágásba, különben ő is mehet az ismerőseivel együtt, ahová akar. A jószándéknak is van határa.

2015. okt. 13. 09:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy természetes, én nagyon komolyan elbeszélgetnék mindenkivel a történetben, ha az én ágyamban aludnának a beleegyezésem nélkül... A konyhában sem fogtam volna be a számat... Nálam volt hasonló, de ott a teljesen egyenjogú lakótársam foglalta a konyhát a csajával, ami azért más s nem voltak bunkók sem.

Nyilván ne engedd, hogy vadidegenek csak úgy pofátlankodjanak a bérleményedben.

2015. okt. 13. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"A dolgokat tetézi, hogy rokonom a lakótársam, tehát a jó viszonyt meg kellene őrizni azért..."

Meg bizony... Neki!

Te bérled a lakást, ő ott eleve csak pótkocsi szerepét tölti be. Örüljön, hogy befogadtad, és ne hozzon oda senkit jópofiságból.

Az én házam az én váram - tartja a mondás. Úgy szeret az ember hazamenni, ha tudja, mire megy haza.

2015. okt. 14. 09:01
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én már rég közöltem volna velük hogy:

1. Az én szobámban, ágyamban ne mászkáljon senki, főleg nem a tudtom nélkül.

2. Az ismerős mehet isten hírével, örüljön hogy addig ott lehetett, de mindenkit zavar ha egy idegen van tartósan a házban aki ráadásul még több idegent hoz át.

3. Közölném a lakótárs/rokonnal, hogy rövid távon legyen szíves ő is új lakást keresni, vagy figyeljen ezekre a dolgokra.

2015. okt. 16. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!