Távhő vagy Egyedi fűtés?
Albérletbe az ember nem fog gázkonvektor helyett cserépkályhát beépíttetni, avagy olajfűtésre váltani, sem kandallóval kiváltani a fűtést, úgyhogy azért badarságokról ne beszéljünk. A tulaj engedélye nélkül szolgáltatót sem lehet váltani, ami szerintem amúgysem egy egyszerű történet. Ma Magyarországon az emberek függnek a szolgáltatóktól, ha tetszik, ha nem. Ez ugyanúgy érvényes a szemétszállításra, a vízre, meleg vízre, csatornadíjra, áramra, stb., nem csak a fűtésre.
Én azt gondolom mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Szerintem érdemes távhősöket is nézni, egy a lényeg. Amikor megnézed a lakást, akkor kérd meg a tulajdonost, hogy mutasson meg néhány téli fűtés számlát. Ebből egyértelműen kiderül mire lehet számítani...
Szerintem be lehet fürödni mindkettővel.
"Albérletbe az ember nem fog gázkonvektor helyett cserépkályhát beépíttetni, avagy olajfűtésre váltani, sem kandallóval kiváltani a fűtést, úgyhogy azért badarságokról ne beszéljünk."
Én arra reagáltam hogy én mit csinálok ha a gázt felviszik. Leírtam a lehetöségeimet. Én nem bérlek. Nem tudom az ottani szabályokat ahol ö bérelni akar, de nálunk bérleménynél a villany szabadon választott, a többihez kell a tulaj. (ha közös).
Egysedül a szemét meg a csatorna az ami nem választható. A gáznál pedig csak a felmondási idöre kell figyelni. Ha leszerzödök valamelyikkel 1 évre, akkor addig nincs ugrálás. Ha men nem mondom idöben fel, akkor hosszabbítódig megint 1 évre. (Most jelenleg 2 hét hóvége elött) Nincs ebben semmi bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!