Nálatok hány fok van a lakásban? Egyedi fűtésűek mikor kapcsoltátok le a fűtést?
nálunk 18-20 fok van a szobában, konyhában kicsit több 21-22
jelenleg,
de ez attól is függ, h kint milyen meleg/hűvös van
fűteni már nem nagyon fűtünk, még nem kapcsoltuk át nyárira a kazánt, mostanában, amikor kicsit hűvösebb volt, feltekertük a fűtést picit, éppen hogy fűtött, fél órára fürdés előtt
de amúgy nem fűtünk, egész nap nyitva van az ajtó-ablak, most is :)
kazán átkapcsolása nyárira várhatóan hamarosan, időjárás függvénye, de amúgy sem fűt ha nem tekerem fel :)
én a meleget nem szeretem a szobában, nem lehet aludni ha meleg van, és szeretek a jó meleg takaró alatt lenni a párommal alvásnál (meg szexnél :), még ha nincsen is annyira hideg
meg én olyan vagyok hogy inkább fázni szeretek mint hogy nagyon melegem legyen vagy izzadjak
Idén sokáig fűtöttünk, április 11-ig (tavaly március közepéig). Most 20 fok van mindenütt, a szobámban szinte egész nap nyitva van az ablak, szeretem a friss levegőt.
Télen 19 volt fent, lent kicsit kevesebb. Ha fáztam, akkor fent is felkergettem 20 fokra, de fölötte már nem érzem jól magam télen.
Jól szigetelt a ház és villannyal fűtünk.
a vejemnél viszont meleg van egész télen, amíg fűtés van, még amikor kint -10 fok van akkor sem megy nála +25 alá, panelban lakik, gyakran megyek hozzá a "trópusokra"
ennek az oka az, hogy a lakása a kazánház felett van, több melegvíz cső, fűtőcső megy át a lakásának falain felfelé
mondanom sem kell, hogy természetesen egyáltalán nem fűt, megteszi neki azt a kazán a pincében
Gáz-, villany számlából csak látjátok, hogy mióta nem megy.
Áprilisban nálam még néha bekapcsolt, s a termosztáton látom, hogy most is fűteni "szeretne" - nejem fázós, de holnapig csak kibírja 22 fokon (holnap elvileg 23 lesz + napsütés).
3-as:
Villannyal fűteni nem drága egy "kicsikét"?
(Még ha jó is a szigetelés.)
Nincs más opció, itt nincs gáz, messze vagyunk a településektől. De nem olyan drága, valami 11 ezer a havi átalányunk és minden villannyal megy, még a víz is a kútból. Fával pedig nem könnyű picit fűteni, márpedig egy jól szigetelt, jó hőtároló tömegű háznál viszonylag kevés fűtés kell. A villany kényelmes és tiszta, nekünk megteszi. A múlt előtti enyhe télen 60 ezer volt a fűtés és melegvíz együtt (persze a teljes fűtésszezonra), a mostanira nem emlékszem, az több volt.
Lehet, hogy hamarosan veszünk egy jó klímát, meglenne az előnye, jóval 100% fölötti hatékonyság megfelelő feltételek esetén, párátlanítás, s hűt is...
Ja, nálunk is vezéreltről megy a dolog. Hőtárolós nekünk felesleges, most azért, mert tizenpár órán át szinte nincs fűtés, nem lesz jelentősen hidegebb.
S eredetileg hővisszanyerős szellőztetőt akartunk, csak eddig nem volt rá pénz... Azzal jobb lenne a helyzet s frissebb a levegő...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!