Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi az oka annak, ha valaki...

Mi az oka annak, ha valaki kizárólag egyetemista diákot fogad albérlőnek, és ha dolgozik mellette, akkor már elhajtja?

Figyelt kérdés
Csak mert ennek nem látom az értelmét. Kiderült a telefonban, hogy szakmai gyakorlatomat végzem majd heti 25 órában, és ő olyat már nem vesz fel, csak diákot. De mondtam hogy diák vagyok, még nincs diplomám és nappali tagozatos vagyok. Ez nem az én dolgom lenne, hogy mit csinálok az egyetem mellett az időmben? Főleg hogy a szakmai gyakorlat része a diplomaszerzésnek? Mi ez a gyökérség?

2015. aug. 16. 16:43
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk olyan volt aki megtudta, hogy fiatal pár vagyunk és mondta telefonban, hogy akkor biztos nem. Én megkèrdeztem. Azt mondta rizikos, mert majd jön a gyerek és igyugy... nem tudtam meggyozni de mindegy is mert talaltunk mashol. Ez évekkel ezelott volt, gyerek persze azota sincs, de ha lenne se értem az összefüggést. Albi akkor is ki lenne fizetve.

A csak nem dolgozo diak feltetel mogott én azt látom, hogy ott bizony kell legyen pénzes szülő aki tutifix mindig kifizeti a berleti dijat. Akinek dolgoznia kell az már bajos: suli is, munka is... palyakezdonek munkakereses is nehezkes, gazdag szülő valoszinuleg nincs.

Hagyni kell az ilyet, van màs.

2015. aug. 17. 12:23
 12/35 anonim ***** válasza:
31%

"fel van-e hatalmazva arra, hogy visszautasítson."

Fel, mivel van egy lakása, amivel azt csinál, amit akar.

Neked meg nincs... innentől pofa alapállás

(47)

2015. aug. 17. 21:32
 13/35 anonim ***** válasza:
73%

" Neked meg nincs... innentől pofa

alapállás

(47)"

Az egyik félnek lakàsa van, a másiknak pedig pénze, amit szeretne a lakàs kiadója megszerezni. Szerintem a kölcsönös szimpatia fontos. Én is utasitottam már el albit unszimpatikus kiado miatt ahogy engem is utasitottak el.

OFF

A 47 az mi? Ugye nem az IQ-d? :(

2015. aug. 18. 01:43
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg ilyenbe belefutottam már. Nagy részük csak diáklánynak adja ki, mert azt hiszik hogy a lányok tisztábbak.

Egy diák lakbérét inkább a szülők fizetik, és a szülő fizetni is fog rendesen, mert nem akarja utcára tenni a gyerekét. Albérletet fizető szülőkről azt is hiszik hogy pénzesek,így tutibiztos fizetni fognak. A diák nem fog tanév közben költözködni, jó esetben ott marad rendesen egy évre, vagy amíg befejezi az egyetemét, és megelégszik minimális bútorzatú lakással, nem kell neki a legújabb, rá lehet tukmálni nagymama 100 éves bútorait is.

2015. aug. 18. 10:11
 15/35 A kérdező kommentje:

# 11/14

Igen, tudom, hogy akkor kellett volna kérdezni, bár olyan tanácstalannak tűnt hogy szerintem ő se tudta mit akar. Azt úgy se tudja meg, hogy gazdagok-e a szülők, ha mindent a gyermekük helyett intéznek még.. szerintem a kockázat is kisebb így. Inkább az a valószínű, hogy ettől a többlet információtól az agykapacitása elérte a 100%-ot, logikai központja túlhevült, a fogaskerekei elfüstöltek, majd összeomlás előtt visszatöltötte a még ismert álláspontját ismételve.

#12/14

Mondd csak, szövegértéssel hogy állsz?

#14/14

Azt csak nem gondolja egy átlagember, hogy majd egyedül eltartom magam egy diákmunka órabéréből csökkentett óraszámban az albérlet és rezsi mellett. Ez még inkább zsebpénz, a célja is a karrier elősegítése, esetleg hogy később főállásban maradjak a cégnél. A szülőknek mindenképp el kell tartaniuk, vagy az egyiket fizetik, vagy mindet. De persze biztos ilyenekben bízik, hogy csak úgy biztonságos.

2015. aug. 18. 21:30
 16/35 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nem a tulajjal beszéltél, hanem valamelyik közeli rokonával, akinek ki volt adva az ukáz, hogy CSAK egyetemistának.
2015. aug. 18. 22:23
 17/35 anonim ***** válasza:
22%

Én neked 5x annyiért se adnám ki.

Piszkosul unszimpatikus vagy, tiszta rábszás lehet a környezetedben élni... Sajnálom a rokonaidat, akik nem választottak, hanem kaptak :D

2015. aug. 19. 09:29
 18/35 anonim ***** válasza:
43%

OK, bocs

12

2015. aug. 19. 21:00
 19/35 A kérdező kommentje:
Miquel, igen, ez is lehet, a miért meg elmaradt. Alapból szerintem az illegális lakásfoglalás félelme az, amiért ennyire az egyetemistákra vannak ráállva. Feltehetőleg ők nem ezen a pályán akarnak elindulni, meg könnyebben irányíthatók. Hogy biztosan igényes, azt viszont nem mondanám, elég extrém példák is vannak :)
2015. aug. 19. 21:43
 20/35 A kérdező kommentje:
#17 Jajj, újabb szúnyog. Fura, ha nem csak a kezdeményező tud ugatni, de visszaszólnak neki, ugye? Szar lehet, hogy nem a magadféléké a fórum, és amikor jöttök röfögni, akkor nem küzdenek kézzel-lábbal a rokonszenvetekért egy nethuszár kedvéért. Szerinted ki a francot érdekel, te ostoba retardált, hogy szimpatikus vagyok-e neked? Elég gyászos lenne, ha ettől számítanál itt valamit. Ja és bírom, hogy magyarázod, hogy nem adnád ki, miközben te is tudod, hogy rögtön kiadnád ;)
2015. aug. 19. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!