Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha nem fizet a bérlő mit...

Ha nem fizet a bérlő mit lehet tenni? (speciális eset)

Figyelt kérdés
Van egy bérlő, akivel még nem írtunk szerződést, még nem fizetett kauciót és kiderűlt, hogy nem is fog, viszont így van némi tartozás 210e Ft. Ha rendőrrel elvitetjuk, akkor az ott lévő cuccaival sakkban lehet őt tartani, hogy addig nem kapja vissza, amíg nem fizeti ki a fennmaradt tartozásat? (kaució nincs benne).

2015. júl. 27. 18:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem buktad. Szabadulj meg tőle minél hamarabb. Akkor legalább nem lesz több károd.
2015. júl. 27. 20:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Tök értelmetlen a kérdésed! Máskor írjatok szerződést, akkor érdemben lépni is tudnál!
2015. júl. 27. 20:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mit lehet tenni? Ki kell rakni a cuccaival együtt, és a jövőben okosabbnak lenni.

Amúgy miben nincs benne a kaució?? Én sem teljesen értem...

2015. júl. 27. 20:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért nem írtunk szerződést, mert kauciót nem fizette ki, csak az első hónapot. Akkor még azzal hitegetett, hogy majd fizeti. A 210e tartozasban, nincs felszamolva a kaució.
2015. júl. 27. 21:00
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Ha nincs szerződés, akkor szerintem csak dobd ki a cuccait és cserélj zárat. Nem tud mire hivatkozni, mert nincs joga ott lenni.
2015. júl. 27. 21:46
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
" Ha rendőrrel elvitetjuk" Ezt hogy érted? Gondolod, jön a rendőr, mert bejelented, hogy a bérlőd tartozik, bilicsbe veri és elviszi?
2015. júl. 27. 23:04
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

A bérlő van birtokon belül.

Ha rendőrt hívsz, és kiderül, hogy a másik a bérlő, akkor a bérlő van jobb helyzetben, mert azt mondhatja, hogy a tulaj zaklatja őt a neki birtokba adott bérleményben. Ha igazi ingyenélő, akkor még azzal is megfenyeget, hogy felnyom az NAV-nál. A rendőr ezekbe a vitákba nem száll be, mert a jogszabály úgy szól, hogy a bérlő a bérleti díj fejében birtokba kapta az ingatlant, és oda a tulaj csak a bérlő engedélyével léphet be. Még egyszer hangsúlyozom, hogy a bérlő van birtokon belül, hiába te vagy a tulajdonos. A nemfizetés egy másik tészta, de ehhez bírósági ítélet kell, hogy a rendőri segítséget kérhess egy kilakoltatáshoz.

2015. júl. 28. 16:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
NINCS SZERZŐDÉS! Akkor milyen bérlőről is beszélünk?! Esetleg jogtalan lakáshasználóról, akire akár rendőrt is lehetne hívni! Mi alapján is tartózkodik más ingatlanában???
2015. júl. 28. 16:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A cuccát nem tarthatod vissza.-Ha nincs szerződés,nincs lakcimbejelentés csak simán rakd(rakasd ki).-Buktad a pénzt,de tanulj belőle.Én amikor az albérlő kezdett problémás lenni-lecseréltem a zárakat,majd összepakoltam a cuccait és jeleztem,hogy melyik időpontban viheti.Az adott időben kitettem a kapu elé az összes cuccát.Mivel semmilyen jogcímen nem tartozkodhat az ingatlanba-mehet a sóhivatalba panaszra.Max. az apeh-nál jelezheti,de erre is van megoldás :)
2015. júl. 28. 23:53
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nincs szerződés, szerintem semmilyen joga nincs ott tartózkodni. Odamentek, zárcsere, a cuccait meg bukta.
2015. júl. 29. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!