Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jogi és emberi kérdés: foglaló...

Jogi és emberi kérdés: foglalót letettem, a tulajdonos szinte lehetetlen szerződési feltételeket támaszt. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Letettem a foglalót, és teljes hidegzuhanyként ért, hogy a szerződés tervezetet melyet a tulajdonos megírt, már második módosítás kérelemre is úgy küldte el, hogy nagyon egyoldalú és csak az ő érdekeit védi (szerződés követeli hogy a Bérlőnek el kell menni közjegyzőhöz, a tulajdonos lefoglalhatja a Bérlő ingóságait, 3 napon belül kell befizetni a rezsit még ha el is utazom).

A foglalóról szóló elöszerzödés szerint ha nem írok alá hatodikáig papírt, bukom a foglalót, azonban az előszerződésben benne van, hogy szándékozom albérletbe venni a lakást és az is, hogy a bérleti szerződés olyan, melyben egyet értünk. Szerintem ezek között vannak nonszensz kérések, sokak szerint szerint ápolt, intelligens pár vagyunk, tehát nem a külsőnkkel van a gond. Mit tegyek, mivel tudom alá támasztani az igazam?

2015. máj. 29. 15:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy új a PTK, a foglaló fogalma, és hogy ingatlan bérbeadáskor is alkalmazható, NEM VÁLTOZOTT!
2015. máj. 30. 11:01
 12/13 anonim ***** válasza:

De amirol irtok abban az van hogy ismeri a szerzodest es ugy foglalozik. A kerdezo pedig adott valami penzt foglalonak utana elé raktak egy tök előnytelen szerződést... ez azert nem az amirol ti irtok.

Kerdezo: sajnalom, hogy ilyen emberrel akadtatok össze. Probald valahogy visszaszerezni a pénzed aztán keress egy normalisabb kiado lakást.

Mi a fenének kéne 3 napon belül fizetni rezsit, mikor van általában 2 hét minden szamlanal... (de ha elfelejti a bérlő időben akkor csak magát szivatja mert a késedelmi kamatot is ő fizeti) ez csak szivatni akar titeket.

Keress és találsz sokkal jobbat, hidd el.

2015. máj. 31. 08:59
 13/13 anonim ***** válasza:
#10 a közjegyződ bizonyára örült a bevételnek, de a birtokvédelmi jogról még ő sem tudja érvényesen lemondatni a bérlőt.
2015. jún. 2. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!