18 éves vagyok idén májusban tervezek vidékről Budapestre költözni. Korai lenne már most albérlet és munka után érdeklődni?
100+rezsi??? Hát az baromi sok, érdekes, hogy sok Pestre igyekvőt ezzel a számmal riogatnak, pedig ennyi pénzért már a belvárosban is lehet jó(!) lakást kapni. Már aki odavágyik persze, annak jó :)
40-50.000+rezsiért már lehet rendben lévő, kis lakást bérelni. Most is ilyet bérlek és két évvel ezelőtt is ilyet béreltem (40 és 45.000 ért)
Viszont tény, hogy az ilyen áru bérleti lehetőségeket nagyon gyorsan elkapkodják, én a két legutóbbi albérletemet az alberlet pont hu oldalon lőttem, de naponta többször is néztem.
Tessék, mazsolázz:
6. kerület 45e, 9. KERÜLET 45e, I. kerület 69e, 11. kerület 35 ezer
Az előző két albérletem Rákospalotán volt (Drégelyvár utcában), a 7-es busz 30 perc alatt a Blahán volt, 45ezer volt havonta (1,5 szobás panel). Ez két éve volt.
És éppen most költözök ki egy 9. kerületiből, amiért 40-et fizettem eddig (38m2, kertes!). Amikor szóltam a tulajnak, hogy el fogok költözni, 3 nap után már azt kérdezte, hogy pontosan mikor, mert megvan az új lakója.
Egy 18 éves gyereknek, aki éppen csak felköltözne, egyébként sem kell 3 szobás tip-top felújított lakás, csak legyen egy szoba+konyha, legyen valamennyire értelmes helyen és be tudjon költözni.
Nem az a lényeg, hogy messze van vagy sem, hanem az, hogy milyen a közlekedése. Az is lehet, hogy a munkahelye mellett keres majd lakást, és akkor meg tök mindegy, hogy hol van. Had hangsúlyozzam ki, hogy az bérleti létnek ez az egyik előnye, hogy szabadon költözhetsz a városban.
Az olcsó albérletek napokon belül elkelnek, de ez nem jelenti azt, hogy nem is léteznek.
Na, akkor nézzük reálisan a dolgokat (se nem 45, se nem 100 ezer) :-)
A legolcsóbb albérlet a belinkelt oldalon 35 ezer ft, XVIII. ker. + 15 ezer a rezsi+ 5 ezer a közös költség, azaz összesen 55 ezer ft, DE! mivel ez nem belterület, ezért még bérlet is kell a közlekedéshez, ami + 10 ezer (mivel dolgozó lenne) - ez így már 65 ezer ft.
Nos, egy 18 éves kérdező szeretne felköltözni, munkát keresni - sajnos a végzettségét nem tudjuk. Azt viszont tudjuk, hogy kezdőként, 0 gyakorlattal nem valószínű, hogy a világ legjobb fizetését kapja, tehát valószínűleg marad a minimálbér, ami nettó 70 ezer ft körül van, ha jó tudom.
És mennyit is számoltunk albérletre, közlekedésre, 65 ezret. Akkor miből fog élni? Szóval azért nem alaptalan a 100 ezres hozzászóló riogatása.
Kár, hogy a kérdező kimaradt eddig a beszélgetésből :-) Pedig kíváncsi lennék rá is: mit gondol, hogy gondolja, milyen munkát keresne, vállalna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!