Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az albérlő nevében csak a...

Az albérlő nevében csak a lakás tulajdonosa szólhat, hogyha az albérlő feje fölött hangoskodnak? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Hello!

A lakás, amiben most lakom, nem az én tulajdonom, albérlőként vagyok itt. A problémám, hogy a fölöttem lakók, hát, hogy is fogalmazzak, kicsit nagyon hangosak és bunkók. Miben merül ez ki? Hajnalig üvöltöznek, egész éjszaka trappolnak a fejem fölött, hajnalban 6 órakor menetrendszerűen felvernek engem, konkrétan arra ébredek, hogy fingadoznak(!!!!!) fölöttem, vasárnap is reggel hétkor porszívóznak, klumpában (vagy körömcipőben, a lényeg, hogy hangos) takarítanak... Délelőttönként nem tudok aludni/pihenni, mert hol egy dübörgésre, szekrénydobálásra ébredek, hol egy ordításra, hol egy fingadozásra. A wc-ben konkrétan szarszag van rendszeresen (vicces kedvűeknek mondom, hogy én tisztán tartom a wc-t, használok wc-illatosítót még a nagy dolog után is, igényes vagyok ezen a téren is), nem győzök wc-illatosítót használni, mert a wc-ben lévő szellőzőnyíláson át egyértelműen föntről, a fölöttem lakóktól jönnek a nem túl kellemes szagok. Rendszeresen mintha naponta átrendeznék a lakást, bútor-szekrény tologatások és dobálások közepette. Nos, én magam efféle primitív emberekkel nem akarok odaállni, ezért nem szaladok föl szólni, pedig legszívesebben azt tenném. Jeleztem a problémát a lakás tulajdonosának, hiszen minden, lakással kapcsolatos gond rá tartozik ugyebár. Már kb. fél éve többször szóban, most az ünnepek előtt többször telefonon megkértem arra, hogy intézze az ügyet, szóljon a közös képviselőnek, vagy csináljon valamit. Semmit nem intézett, miután megígérte az ünnepek előtt, hogy felhívja a közös képviselőt, hogy szólítsa fel a fölöttem lakókat a normális viselkedésre, már nem is tudtam őt elérni telefonon! Ezért úgy döntöttem, ha a tulaj így el akarja sumákolni a dolgot, én magam felhívom a közös képviselőt, hogy segítsen. De az közölte velem, hogy mivel én csak egy szaros kis albérlő vagyok, ő nem tehet semmit a fölöttem lévők ügyében, mert csak a tulajdonos felszólítására járhat el. Ja, de ez is úgy működik a közös képviselő szerint, hogy először a tulajdonos személyesen szóljon a fölöttem lakóknak, majd ha nem változik a helyzet, akkor menjen el hozzá személyesen, és majd akkor, talán tesz valamit... Ez valóban így működne?? Albérlőként nincs jogom szólni, hogy fölöttem mit művelnek, hanem könyörögjek térden állva 1001-szer a tulajdonosnak, hogy tegyen valamit, amikor nyilvánvaló, hogy mindig leráz engem, és nem akar segíteni?? Azért nem értem ezt, mert én lakom itt jelenleg, az én fejem fölött zajlik a hangoskodás, dübörgés, nem a tulaj tartózkodik itt állandó jelleggel nap mint nap, ő csak a pénzét kéri tőlem, de azt nagyon... Az egy dolog, hogy nem az enyém a lakás, de becsülettel fizetem a lakbért minden hónapban, és nekem kell itt élnem, hallgatnom a fölöttem lévőket. Tehát nekem jogilag nincs jogom szólni emiatt?? Kérem szépen, csak azok válaszoljanak, akik tudnak nekem segíteni, bunkó megjegyzéseket, hozzászólásokat nem kérek! Lehet ezen röhögni, viccelődni, csak tudjátok, én becsülettel fizetem a bérleti díjat és a számlákat, én magam igényes, csendes ember vagyok, senki feje fölött nem hangoskodok, senkit nem zavarok. Akik azzal jönnének, hogy "jaj, már megint egy nyafogó ember a fölötte lévők hangoskodása miatt, jaj, tipikus probléma, olyan uncsi", azoknak jelzem, hogy nem túl kellemes ám egy olyan lakásban élni, ahol az ember szó szerint sem éjjel, sem nappal nem tudja magát kipihenni, és ahol az embert már a napi teendőinek elvégzésében zavarja az, amit fölötte művelnek. Nem valami kellemes! De amikor ide költöztem, én ki lettem oktatva, hogy én bármi olyat csinálok, ami bármelyik lakót zavarja, ki leszek innen téve. De arról nem volt szó, én mit csináljak, ha engem zavarnak, de nagyon, ha engem ér sérelem? Előre is köszönök minden segítőkész és értelmes választ!

2015. jan. 7. 16:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
76%

Semmi köze ahhoz,hogy ki lakik a lakásban.

A tulaj vagy az albérlő.

Viszont,ha a tulaj feketén adja ki a lakást,és a szomszéd,akinek szólni akarsz feldühödik és megtudja ezt,akár keresztbe is tehet a lakás tulajának.

2015. jan. 7. 17:04
 2/25 anonim ***** válasza:
47%
Ha a tulaj nem hajlandó szólni nekik,akkor költözz el onnan és adja ki olyannak(ha talál) aki ezt elviseli.
2015. jan. 7. 17:05
 3/25 anonim ***** válasza:

Egyébként az albérlőnek is vannak jogai.

Olyan nincs,hogy te csak ott egy megtűrt valaki vagy,ugyanis fizetsz érte.

A közös képviselőnek ezzel tisztában kellene lennie.

Nem tudom pontosan milyen jogot illetnek meg,nem laktam még albérletben.

"

De amikor ide költöztem, én ki lettem oktatva, hogy én bármi olyat csinálok, ami bármelyik lakót zavarja, ki leszek innen téve."

Ilyen albérletbe be sem költöznék.

Szerintem ez elég bunkó stílus.

Az ember tisztában van vele,hogy panelben nem egyedül él,és nem kellene egyből ezzel letámadni.Ugyanis ez bunkó egy dolog.

Én biztos elmentem volna egyből.

2015. jan. 7. 17:10
 4/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Azt nem tudom, hogy a tulaj feketén adja-e ki a lakást, semmit nem tudok erről, nekem csak ki lett adva a lakás, becsületes, csendes, tisztességesen fizető albérlőként vagyok itt... A tulaj viszont nem segít nekem a problémámban, és a közös képviselő is kioktatott, hogy nekem nincs jogom szólni a fölöttem lévők miatt, vagyis, szólhatok, de ő csak akkor intézkedhet, ha a tulaj szól neki, mert szerinte így van ez jogilag. Várom a további válaszokat, melyeket előre is köszök!
2015. jan. 7. 17:10
 5/25 anonim ***** válasza:
38%

En megertelek, nagyon rossz lehet.

Csak a tulajdonos szolhat a feletted lakoknak es csak o jelezheti a kozos kepviselo fele is a problemat. Feletted tulajdonos lakik, vagy ok is alberlok?

Ha minden kotel szakad, akkor mondd fel a berleti szerzodest es keress egy olyan hazat, ahol sok az idos. Ok altalaban csendesebbek.

Nekem is voltak egyszer ilyen szomszedaim, bar ok alberlok voltak, en pedig tulajdonos. Nemsokara ki is lettek paterolva, mas is panaszkodott rajuk. Mereg ez.

2015. jan. 7. 17:12
 6/25 A kérdező kommentje:
Vagyis köszönöm a válaszokat! Csak az első választ olvastam el, amikor megírtam a válaszomat, a többit még nem láttam. De most elolvastam őket. Igen, az én jogaimról szó sem volt... Viszont kénytelen voltam kivenni a lakást, mert nagyon sürgős volt akkor, nem igazán volt lehetőségem válogatni sajnos.
2015. jan. 7. 17:13
 7/25 anonim ***** válasza:

Ha nincs berleti szerzodesed, akkor feketen adja ki. De ez durva, h nem akar lepni es mar fel sem veszi a telefont.

Lehetne itt szivozni, h nyomast gyakorolsz ra es addig nem fizetsz mig nem lep, de sztem jobb lenne, ha keresnel mast.

2015. jan. 7. 17:15
 8/25 anonim ***** válasza:

Nekem ez elég fura,nem gondoltam volna,hogy nincs joga szólni pusztán az embernek.

Elég fura dolog ez.

Jogi lépésnek tekintik,ha udvariasan megkérek valakit,hogy ne hangoskodjanak?

Nyilván fenyegetni vagy agresszíven fellépni a tulajnak sem lenne joga:D

2015. jan. 7. 17:16
 9/25 anonim ***** válasza:

Ennél már csak az a jobb "másik kedvencem",hogy a tulaj bármikor felmehet az albérlőhöz,mert az az ő lakása:)

Ja,persze:)

Ha lakni akar benne,akkor ne adja ki:)

2015. jan. 7. 17:19
 10/25 A kérdező kommentje:
"Köszök" helyett köszönök! Még valami: amúgy a fölöttem lévők nem tudom, hogy albérlők-e vagy tulajok, de szerintem tulajok lehetnek. Egy idős nő amúgy az egyik lakó, aki amúgy járókerettel dübörög a fejem felett éjszaka és nappal is. Mintha a fejemen mászna. Még mielőtt valaki védené, hogy járókeretes: érdekes módon van olyan, amikor kulturáltan, oltári dübörgés nélkül is végig tud menni a lakáson, de amikor olyan kedve van, akkor nincs kegyelem... Mintha baltával fát vágnának a fejem felett... És elvileg a gyerekei járnak hozzá, de ez nem csak annyi, hogy "ide járnak", mert naponta dübörgések, hangoskodások, bútortologatások vannak, meg amit fentebb leírtam. Azt sem tudom, milyen népségek átjáróháza az a lakás, mert sokszor nagyon későn is, mintha részeg valakik üvöltöznének... Nagyon furcsa... Tulajdonképpen azt sem lehet tudni, kik ezek egyáltalán... Gyakran úgy hallani, mintha annyian lennének, mint az oroszok... És gusztustalan hangon üvöltöznek, hangoskodnak...
2015. jan. 7. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!