Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tényleg tilos a saját ajtóm...

Tényleg tilos a saját ajtóm elött elszívni egy cigit a lépcsőházban?

Figyelt kérdés

1 hete vettem ki egy 13dik kerületi lakást.

Csecsemő van és nem szeretnénk dohányozni a lakásban.

Sarokban vagyunk tehát nem vagyunk útban. Jó pár ismerősömnèl divat hogy a lépcsőházba járnak ki cigizni és ezért nem értem miért támadott le egy bizonyos szomszéd hogy tilos dohányozni az ajtó elött. Egyébként mindenbe beleköt. Tényleg létezik ilyen szabály? Én csak arról tudok hogy a liftben nem lehet. Úgy érzem ránk vannak szállva..

2014. szept. 20. 21:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
84%
Közös helyiségnek minősül, nem? Menj le az utcára. Én sem szeretem, amikor dohányfüstös a lépcsőház.
2014. szept. 20. 21:45
 2/25 A kérdező kommentje:
A szomszéd nem is az én emeletemen lakik, a lépcsőház meg jó nagy tehát nem hinném hogy őt zavarja.. Ezért szeretném megtudni hogy létezik e ilyen törvény vagy sem mert semmi kedvem a 74 éves nagyapámat télen kiküldeni az utcára cigizni.
2014. szept. 20. 22:00
 3/25 anonim ***** válasza:
79%

Bizony, közös használatú helyiségben nem szabad.

És igen, senki sem örül, ha büdös van a lépcsőházban a cigaretta füsttől.

2014. szept. 20. 22:04
 4/25 anonim ***** válasza:
76%

Nyissa ki a nagyapád az ablakot, és dohányozzon nyitott ablaknál. Nyilván nem 1 szobából áll a lakásotok.

Én örülök annak, hogy egyre több füstmentes hely van Magyarországon. Itt Dániában július elejével tiltották be azt, hogy az állomásokon a peronon dohányozzanak. Buszmegállóban simán lehet. Fújják is a füstöt az ember arcába.

2014. szept. 20. 22:13
 5/25 anonim ***** válasza:
83%

Először is nem a saját ajtód, csak bérled...

Ne akarj ezért összetűzést a lakás tulajdonosával.

Bizony, közös helységben nem lehet dohányozni.

Vagy mit szólnál, ha a szomszéd tenné ugyanezt, és a gyerekkel ott mennétek el? Büdös lesz az egész lépcsőház...

2014. szept. 20. 22:21
 6/25 A kérdező kommentje:
Engem nem zavart mikor megvettem a lakásomat és dohányoztak a szomszédok kint. Pedig másfél hónapos volt a gyerekem. És mint már mondtam egyáltalán nem vagyunk útban mert sarokban lakunk. De látom itt csak nem dohányzok válaszolnak és a kérdésre még nem is kaptam választ de gondolom azért mert nincs is ilyen törvény.
2014. szept. 20. 22:35
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Tessék itt van, olvasgasd:

[link]

"(4)30 A házirend - a tulajdonostársak összes tulajdoni hányad szerinti legalább négyötödös többségével megállapított - eltérő rendelkezése hiányában tilos dohányozni a közös tulajdonban lévő zárt légterű épületrészekben, területeken, illetve helyiségekben."

2014. szept. 20. 22:48
 8/25 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező!

Látom nem érted a választ ezért megpróbálom a fejedbe verni.

A házirend tartalmazhat ilyen szabályt.

De nem azért írja mindenki, hogy ne dohányozz a lépcsőházban, mert ismeri a házirendeteket, hanem azért mert bunkóság.

Lehet, hogy neked nagyon kényelmes, lusta vagy lemenni az utcára, a saját lakásodat meg nem rondítod össze. Ehelyett megteszed ezt a közös helyiségekkel.

Bravó

Az ilyen parasztnak tanyán a helye, nem városban. Aztán ott oda is szarhatsz az ajtód elé.

2014. szept. 20. 22:49
 9/25 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy ennek ellenére majdnem minden társasházban dohányoznak :)
2014. szept. 20. 22:53
 10/25 anonim ***** válasza:
79%
Igen, nemdohányzó vagyok, és előnyt szeretnék élvezni minden dohányossal szemben. A természetes állapot a nemdohányzás, ezért kérjük, hogy ne nekünk kelljen alkalmazkodni.
2014. szept. 20. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!