Bérelt házban az albérlő jogosult-e a zár kicserélésére? (További infó lentebb)
"A kiadott lakásokban általában még le is fotózza a főbérlő a bútorok,"
1. Tulajdonos, nem főbérlő;
2. Nem kolbászolhat ki-be amikor akar, csak havonta egyszer köteles beengedni;
Kérdező:
a szolgáltatók által küldött embereket köteles vagy a tulaj nélkül is beengedni, vagy rendőrt hívhatnak!
A bérlőnek joga van lecserélni a zárat, mivel mindenki jogosult védeni a birtokát, akár úgy is, hogy a tulajdonos számára is bejárhatatlanná teszi azt. A szerződés ezzel ellenkező pontja jogilag semmis.
Sajnos a tulajnak viszont joga van indoklás nélkül felmondani. Úgyhogy innen költözés lesz előbb-utóbb.
7 Mi az h tulajdonos nem főbérlő? alaptalanul minek kötözködni?
4 darab ingatlanom van kiadva, ha bármelyik albérlő megpróbálná lecserélni a zárat akármelyik lakásomon, addig a napig lakna ott. Az az én tulajdonom, az albérlő csak bérli, ha bármelyik bútoromban, szaniterben, csempében, zárban kárt tesz ő fizet, ez így normális, nem én fogom megtéríteni másnak a kárát. Más kérdés, hogy én néha még a havi bérleti díjat sem a lakásban veszem át, nem járkálok be a lakásba, max. havi egyszer, de amikor én voltam albérletben volt olyan főbérlőm, aki hetente odajárt a lakásba, ott aludt, stb., mondjuk utáltam, de ő ezt megengedte magának és mivel jó volt a lakás kussoltam. Szerintem ha nem felel meg egy albérlet másikat kell keresni, kiadó lakás pedig általában van sok, nem tudom mit kell ilyen hülyeségeken agyalni, hogy lecserélje valaki a zárat, sok értelme sincs. Szerintem én már rögtön a rendőrrel mennék, mert ha be van jelentve az albérlet, akkor kicsit nonszensz, hogy egy vadidegen kizár a lakásomból, ezt nem támogatja a törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!