Ezekután a közműszolgáltatónak joga van tőlemkövetelnie (mint régi albérlő) a be nem fizetett összeget?
A régi főbérlőm a rezsiszámlákat a nevemre íratta(mint albérlő). Mert ha esetleg nem fizetne a kedves albérlő(k), akkor neki milyen jó lesz,mert nem őt fogja üldözni a közműszolgáltató. Én mindig minden számlát befizettem, de más helyett nem fogok fizetni.Állítása szerint 4000 Ft tartozásom van az 1ik szolgáltató fele.De a pénzbefizetés elmaradása az akkori albitársam bűne.Azóta már felmondtam,ez decemberi történet.és persze a nevem sincs már szolgáltató listáján, átírva lett az
új albérlőre. Fenyegetőzik bírósággal, a tartozás végett. Valójában a másik lakó nem fizetett neki,ő külföldön
tartózkodik,de 1szerűbb neki tőlem követelni (attól a lakótól aki mindig időben mindent befizetett).Leg1szerűbb az lenne, ha ő befizetné,és később leverné ezt az összeget, a hazajövő másik lakótól.Aki eddig mindig fizetett,igaz legtöbbször késve.De erről hallani se akar.Ezekután a közműszolgáltatónak joga van tőlem követelnie(mint régi albérlő)? A jogszabály
mit írhat ezesetben?
Ha az adott időben a te neveden volt az óra, és abból az időből van a tartozás, akkor igen, követelheti.
De nem is értem. Nem te adtad fel a csekkeket?
bonyolult az ügy.nem akarok regényeket írni.dióhéjban: én adtam fel a csekkeket, más csekkeket az albitárs helyet is befizettem,ezt meg direkt nem fizettem be(egyébként ez már nem az én nevemre jött,csak a főbérlő az új címemre küldette a csekket),mivel a kedves albitárs nem akart fizetni nekem a korábban helyette befizetett csekkekért.
Tehát most úgy követel a főbérlő, h még nekem tartozik a régi lakótársam, pont azért mert helyette fizettem más csekkeket.mit tehettem,igazából a csekk felét fizettem volna be(az én részemet),akkor nem lett volna buktám,de 1csekket nem lehet félig feladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!