Ki fizesse az elfolyt vizet?
Bérlőmtől jött egy e-mail (febr.6-éjjel 23:30), hogy a WC-ben az öblítés után még 2 órán át csorog/folyik a víz 5 napja.
Febr.7-én 8-án próbáltam tisztázni vele, hogy pontosan mi a gond és ha vízkő került a zárógyűrű alá meg tudja-e javítani vagy küldjek szerelőt.(de addig is zárja el)
10-én jött a válasz, hogy inkább küldjek szerelőt.
11-én 15-kor a szerelő megjavította.(én fizettem)
A feleslegesen elfolyt víz kb 14m3.
Szerintetek ez kinek kell fizetnie?
Ő nem vette komolyan - nem zárta el, nem szólt - 5 napig csak nézegette.
Aztán tájékoztatott engem, de érzékelhetetlen volt, hogy mi és mekkora a baj.
Amikor szólt, hogy küldjek szerelőt, másnap már ott volt.
Úgy érzem én teljesítettem az én részem: működőképesen tartom a lakást. A szerelőt küldtem, fizettem.
Ő nem figyelt eléggé, viszont, ha nem romlik el a WC, nem folyt volna el a víz.
Hogyan igazságos ez?
Egyértelmű, hogy neki kell kifizetnie.
Ha esze lett volna, hív egy szerelőt, amikor észreveszi, és utána átadja neked a számlát a szerelő díjáról, és nem kellett volna kifizetnie a vizet.
Ennyi vizet fél év alatt használunk el. Nem hiszem, hogy ettől ennyi elfolyt.
Egyébként nagyon hülye lehet! Ez alap, hogy az ember elzárja a vizet, ha folyik.
Ja és aki írta, hogy biztos hülye nő. Én nő vagyok, de simán megszerelem a wc tartályt, ha nem zár el. :)
Ja és válasz a kérdésre, hogy tuti nem fizetnék azért, mert ő ennyire hülye.
Sőt meggondolnám, hogy a jövőben szeretném-e még, hogy ő legyen az albérlőm.
Aki ilyen béna, az egyéb aljasságokra is képes.
Nálunk is eltűnt 14 m3 hidegvíz. Akkor derült ki, mikor elköltöztünk. Nem volunk hajlandóak kifizetni, mert ez adminisztrációs hibából származott.
Mi minden hónapban lediktáltuk a fogyasztás (1 m3 hideg és 1 3 meleg, max 2 m3....) és azt kifizettük.
Az utánunk lakó albérlőnek szintén volt 10 m3 körüli hidegvíz hiánya....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!