Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki rakhat- e minket szótlanul...

Ki rakhat- e minket szótlanul a lakás tulajdonosa?! FONTOS!

Figyelt kérdés
fél éve költöztünk be. de a múlthónapban megszorultunk mert a baratom munkáltatója nem fizette ki rendesen. így fent maradtunk az alberlettel de a rezsit azt teljesen kifizettük. most meg a tulaj kicserélte a zárat és azt mondta ha nem fizetünk ma 2 havi albérletet és a majusi rezsit akk ma este már nem itt alszunk. sehogy sem lenne annyink. főleg hogy a munkaltató megint nem annyit fizetett ki amennyire számítottunk. ( én még tanulok) hatalmas szarban vagyunk , mit tehetnénk???!!!

2014. jún. 11. 13:20
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
90%

Van szerzödésetek? Abban mi áll? Mert az a kötelezö mindkét félre nézve.

Ha nincs, akkor semmit sem tehettek.

Mellesleg ha nem fizettek lakbért, akkor jogos, hogy nem lakhattok ingyen ott.

Az nem indok, hogy a munkáltató nem fizetett nektek, ez a ti magánügyetek, ettöl még a lakbért fizetnetek kell. A tulajdonos jogosan fél attól, hogy ez egyre többször lesz így és a végén egy rakás adóssága, de legalább is hiánya lesz miattatok. Ingyen nem lehet sehol sem lakni.

2014. jún. 11. 13:29
 2/31 anonim ***** válasza:
82%

Feltételezem, feketén (bejelentés és szerzödés nélkül) laktok ott.

Eddig kég havi albérleti díjjal meg egy havi rezsivel vagytok hátrányban - teljesen jogos, ha nem akarja engedni a tulajdonos, hogy ott lakjatok továbbra is fizetés nélkül.

Mit tehetnétek? Két dolgot:

VAGY fizettek még ma, VAGY mentek, ahová tudtok.

2014. jún. 11. 13:31
 3/31 anonim ***** válasza:
85%

A főbérlőnek nem fizettetek. Az tök mindegy, hogy miért. Azért mert nem tudtok, vagy azért, mert nem akartok. A lényeg, hogy nem kapta meg a pénzét.

Ő pénzért adja ki a lakást, nem a két szép szemedért.

Nehogy már meg kelljen köszönnie, hogy legalább a rezsit kifizettétek, amit TI fogyasztottatok!

6 hónapja költöztetek be, és már az 5. hónapban nem fizettek.

Én egy ilyen eset után én is zárat cserélnék, és amint rendeztétek az adósságot, felmondanám a szerződést.

2014. jún. 11. 13:54
 4/31 A kérdező kommentje:
szerződés nincs. de mi felújítottuk neki. egy festő haverunk tized annyiért segített nekünk, meg butorozatlan volt. mi hoztunk azt is. + rohadt nagy mocsok volt az egész házban, kormosak a falak az ajtók, az ablak keretek. azt mind mi csináltuk meg. amennyi tisztítószer elment akkor abból kijőtt volna egy albérlet. max rohadt fukar. a fugazó is ocsmány. de neki luxus kifizetni. más nem fog ide jönni úgy se
2014. jún. 11. 13:55
 5/31 anonim ***** válasza:
78%

Az lényegtelen, hogy jön-e oda más valaki, ha nem fizettek, akkor jogos, ha kitesz benneteket.

Az meg a ti problémátok, hogy hová mentek - elvégre ingyen máshol sem fognak tartani benneteket.

2014. jún. 11. 14:06
 6/31 anonim ***** válasza:
76%

"amennyi tisztítószer elment akkor abból kijőtt volna egy albérlet."

Aha, persze. És mert egyszer kitakarítottatok, akkor most ingyen akartok ott lakni hónapokig? Ne viccelj. Egyébként kirakhat titeket "szótlanul" hiszen ti rúgtátok fel a megállapodást a lakbér ki nem fizetésével. Nekünk is volt olyan, hogy nem úgy kaptunk fizetést, de első dolgunk az volt, hogy kifizessük az albit és a számlákat, pedig ezután maradt kemény 15ezer forintunk kettőnknek egy hónapra :/ Vettünk egy nagy zsák krumplit és szó szerint csak azt ettük, de akkor sem kockáztattuk meg, hogy kivágjanak minket a lakásból. Fizessètek ki, te meg húzzál el diákmunkázni, abból vegyetek kaját.

2014. jún. 11. 14:20
 7/31 A kérdező kommentje:
egy havi + rezsit kitudunk fizetni. és jövő héttől én is dolgozom... akk azt az egyhavi elmaradást simán oda tudnank asni neki. és itt van minden cuccunk. ágy, szekrény, ...stb,
2014. jún. 11. 14:23
 8/31 A kérdező kommentje:
és alaptalanul miért kell ítélkezni. 18 vagyok. anyumékkal egy szobában nőttem fel fürdőszoba konyha nélkül egy kis faluban. én szinte egész gyerek koromban éheztem. hetente egyszer fürödtem, kaját max a suliban kaptam. de 4 -ben azt is elvették mert h anyum nem fizette. a kapott ruhákban jártam, de úgy h pl 8. ban minden nap minden héten 1 évig ugyan abban a gatyába és persze hétvégen egyszer tudtam kimosni.... nah??! szerintetek??? és ne legyen összetörve az ember... tavaly nyáron is dolgoztam napi 12-14 órát is 300as órabérben, csak mert nem volt más..... nem vagyok egy elkényeztetett p*csa
2014. jún. 11. 14:34
 9/31 anonim ***** válasza:
85%
Sajnálom a gyerekkorod, de ez nem jogosít fel arra hogy ingyen éljetek valahol.
2014. jún. 11. 16:19
 10/31 A kérdező kommentje:
mondom hogy kifizetjük. csak nincs annyink h 2havi albérlet + rezsi. és mi a múlthónapban kifizettük a rezsit maradt kb 10 ezer. még mindig tudom milyen szegénynek élni. én csak azért írtam ide a kérdésem hogy ilyenkor tehetnénk-e valamit,nem azért hogy elkezdjenek velem kötegedni. dolgozni meg azért nem birtam suli közben elmenni, mert közben kollégista vagyok.
2014. jún. 11. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!