Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Most akkor vissza fogjuk...

Most akkor vissza fogjuk kapni a kauciót vagy sem?

Figyelt kérdés
Szóval...négyen vagyunk egy albérletben és csak az egyikünk írt alá szerződést a főbérlővel, viszont két havi kauciót oda adtunk neki, ez így rendben is van. De én elakarok költözni két hónap múlva, és arra vagyok kíváncsi hogy ebben az esetben vissza jár e a kaució? Mit mondhat a főbérlő? Mivel lehetne rábírni hogy mindenképpen vagy adja vissza vagy lelakhassam?

2014. márc. 30. 19:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%
# 9 :DD Mi köze a tulajdonosnak a lehet illegális mások által létrejött szóbeli szerződéshez :D Valószínű a bérleti szerződés eleve kicsukja normális esetben a további bérbeadást ... A haver meg rábökheti vásároltál tőle az apródon, utcán, nem volt KP.-d így utaltál ennyi .. Ez egy szimpla társbérlet . A tulaj mit adjon vissza ha többiek maradnak ??? Nincsen papír a pénzátvételről sem , ha ezzel elmennél bíróságra szétröhögnék magukat . Mondjuk NEM de a perköltséget meg a legdrágább ügyvédet kifizettetnéd XD
2014. márc. 31. 16:02
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

A tulaj nem adja vissza neked, teljesen logikus, hiszen a papír szerinti bérlő fogja azt jogosan kérni, ha elmegy a lakásból. Hogy te utaltál X ezer Ft-ot, nem jelent semmit, mert bármiért utalhattad.

Sajnos most megtanultad, hogy csak úgy, papír nélkül nem fizetgetünk.

2014. márc. 31. 16:32
 13/17 A kérdező kommentje:
de a közleménybe fel van tüntetve az, hogy miért utaltam. meg azt hiszem múlt hónapi lakbért is utalva fizettem (mert mindig felváltva visszük a főbérlőhöz a pénzt) és akkor is bele lett írva a közleménybe az, hogy miért is utaltam a pénzt
2014. márc. 31. 22:42
 14/17 anonim ***** válasza:
82%
Értsd már meg, nincs szerződés a neveden, akkor milyen lakbért fizetsz? Az albérleti szerződést több bérlővel is lehet íratni, és ezt kellett volna tennetek.
2014. ápr. 1. 00:34
 15/17 anonim ***** válasza:
82%
Fogd már fel hogy nem kaphatod vissza ha nem akarja vissza adni az albérlő társad. Ha visszaadja akkor visszaadja, ha nem akkor meg nem, rajta áll. De amilyen primitív vagy én nem adnám neked vissza.
2014. ápr. 1. 13:20
 16/17 anonim ***** válasza:
A tény, hogy ott lakik, és hogy kauciót meg albérleti díjat fizetett, aminek nyoma is van, arra utal, hogy létrejött az albérleti szerződés a lakás bérlője és az albérlő között (ha nem volt albérlet, akkor mire fizetett kauciót meg albérleti díjat???). Ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa és úgy hápog, mint egy kacsa, az kacsa. Amiért kauciót és albérleti díjat fizetnek, mint egy albérletért, és úgy használják, mint egy albérletet, az albérlet. A tulajnak ehhez nincs köze, mindent az albérletbe adóval (a lakás bérlőjével, aki a tulajjal szerződött) kell rendezni. A szerződést elmulasztották írásba foglalni, ami kétségtelenül megnehezíti az érdekérvényesítést. Ugyanakkor a kaució visszakapására akkor sincs garancia, ha van szerződés. A legbiztosabb lelakni.
2014. ápr. 1. 13:58
 17/17 A kérdező kommentje:

kedves utolsó, jó volt ez a kacsás példa:D köszönöm szépen mindenkinek a válaszát.

és kedves utolsó előtti, köszönöm neked, hogy annak ellenére hogy én egy rossz szót se szóltam rólad, megillettél a primitív jelzővel, biztos te olyan kérdéseket szoktál kiírni gyakori kérdésekre amikre tudod a választ és köszönöm, hogy egy olyan okos, tökéletes, mindent tudó embertől kaptam hozzászólást, mint te.

Mindenki másnak nagyon szépen köszönöm a segítséget és a tanácsot :)

2014. ápr. 1. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!