Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albéret melegként?

Albéret melegként?

Figyelt kérdés
Meleg fiúk!Amikor albit béreltek elkerülhetetlen,hogy a tulaj tudja,hogy mi a helyzet nálatok?Vagy el lehet ezt titkolni?Egyáltalán hogyan állnak ehhez a kérdéshez?
2014. márc. 29. 22:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%

A melegségedhez semmi köze a tulajnak.

A tulaj meg nem mehet fel váratlanul, hiszen ha szerződéssel bérled a lakást, akkor a birtokjogod erősebb. Olyan nincs, hogy a tulaj csak úgy váratlanul beállít.

2014. márc. 29. 23:12
 12/23 anonim ***** válasza:
86%
A zárat bármikor lecserélheted a tulaj tudta nélkül. Ez törvényes jogod.
2014. márc. 29. 23:12
 13/23 anonim ***** válasza:
56%
Vedd le a szopóálarcot ha a tulaj becsenget és nem lesz gond
2014. márc. 29. 23:28
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Hozzánk nem jön a tulaj, max 1 évben egyszer, mikor a vízóránál meg a villanyóránál leolvassák az érteket...ilyen év végi leolvasás..

De akkor 1-2 héttel előtte szól, hogy legyen valaki otthon.

Szerintem semmi köze senkinek, hogy te kihez vonzódsz. CSak ne csinálj semmit a lépcsőházban amiért a szomszédok panaszkodhatnak a tulajnak... Ja, és nem utolsó sorban egy hetero szomszédra se mozdulj rá.

2014. márc. 29. 23:34
 15/23 A kérdező kommentje:

Jó ez tulajfüggő.

A zárat nem cseréltetheted le.Pedig szerintem ez lenne a logikus.Egyeztetünk időpontot,hogy mikor jöhet fel.

És akkor én beengedem.De ha van kulcsa,akár úgy is bemászkálhat a lakásba,amikor nem vagyok otthon.Azt meg én nem tudom meg.Akár turkálhat a holmim között.

Meg egyáltalán szétnéz,hogy mi merre hány méter.

Én erre kitalálnék vmi mást,szerintem nem szabadna megengedni,hogy a tulaj felmehessen a lakásba bármikor.

De ha van kulcsa ezt megteheti,az más kérdés,hogy észreveszi-e vki.

2014. márc. 29. 23:39
 16/23 A kérdező kommentje:

Mondjuk sosem lesz annyi pénzem,hogy albiba költözzek.

Szóval itt fogok megöregedni parasztfalván:D

2014. márc. 30. 07:13
 17/23 anonim ***** válasza:
78%

A zárat lecserélheted, de amikor kiköltözöl, vissza kell az eredetit szereltetni.

A tulajdonosnak nem kell, hogy legyen kulcsa a kiadott lakáshoz, mert a bérleti díj ellenében lemond arra az idöre a használati jogáról.

Ha a bérlö önként ad neki (vagy másnak) kulcsot a lakáshoz, az jogában áll, de ettöl még a tulajdonos magánlaksértést követ el, ha a bérlö tudta nélkül bemegy oda.

2014. márc. 30. 09:15
 18/23 anonim ***** válasza:
60%
Figyelj, hányszor írjuk még le? A tulajnak NINCS joga bemenni a lakásba a tudtod nélkül. Kitalálták már a megoldást: szerződésnek hívják.
2014. márc. 30. 09:43
 19/23 anonim ***** válasza:
30%

Én is csatlakozom:

A lakást legálisan, adózva vedd ki. Ilyen esetben a tulaj a büdös életben nem fog hozzád beállítani, a közművek is a te neveden lesznek, bérletit is rendszeres utalással adod át. A tulajjal/közvetítővel be-és kiköltözésnél találkozol egyszer.

2014. márc. 30. 11:44
 20/23 A kérdező kommentje:
Utolsó!Neked elgurult vmi?
2014. márc. 30. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!