Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A tulaj változtat szerintetek...

A tulaj változtat szerintetek a szerződésen?

Figyelt kérdés

Találtunk egy lakást ami eléggé a piaci ár alatt van, azonnal bele szerettünk és szeretnénk oda költözni. A tulaj ma küldte el a szerződést, hogy nézzük át...találtam azonban 1-2 olyan dolgot ami alapján most nem írnám alá....

Pl.: minden évben az infláció mértékében emelne a bérleti díjat...ha nem fizetünk minden hó 10.-ig akkor évi 10% kamatot számol fel...a bérleti díjat utalhatom, de a közmű számlákat nem fizethetnek en be es kp-ha kell odaadni es a 3 havi bérleti díjat kp-ba kell odaadnom mikor a szerződést aláírjuk.

Olyan érzésem van mint ha egy bankkal kötnek szerződést, nem értem miért nem lehet ezt emberibben megoldani. Most is albérletben vagyunk több mint egy éve, nem volt emelés semmi probléma nem volt mert meglehetett mindent beszélni.

Meg írjuk persze a mi véleményünket erről, csak nagyon aggódunk, hogy lehet nem fogadja el.... Mert úgy gondolom, hogy mikor személyesen találkoztunk erről szó sem volt es nekünk nagyon kell az a ház! :(

Nektek mama véleményetek erről? Korrekt?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2014. márc. 21. 15:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Még az utolsó percben is változhat . A szerződés az aláírástól , jegyzéstől él " dátumozva " ! Nem kell elfogadni ... Mostanában mindenki félti a vagyonát . Ez egy szabad piaci verseny te is folyamatosan keresed a neked legjobbat , senki nem akar veszteséget , beragadt lakókat .
2014. márc. 21. 15:16
 2/13 A kérdező kommentje:
Nagyon hosszú tájban gondolkozik minimum 4 évben, neki is elege van hogy folyton lakókat kell keresnie, nem ebből akar meggazdagodni. Nekünk meg eléggé rossz, hogy évente kell költöztünk mert mindig közbe jön valami es nem a mi részünkről! Annyira örülök, hogy vannak olyan emberek akik úgy viselkednek, hogy az emberek egyáltalán nem bíznak meg a másikban es hiába latja rajtunk hogy normálisak vagyunk, mi szivjunk.... A mai világban hol teheti meg az ember hogy 150ezer forintot ki vegyen a bankból? Mert ugyebár az a 150 mégsem 150 ezer...
2014. márc. 21. 15:25
 3/13 anonim ***** válasza:
85%

Miért is kellene megbízni egy vadidegenben???!!!

Ez ÜZLET, ha neked nem felelnek meg ezek a kitételek, ne vedd ki a lakást, ne írd alá a szerződést, majd talál a tulaj másik jövendő bérlőt, pláne, ha piaci ár alatt is van az ingatlan.

2014. márc. 21. 15:59
 4/13 anonim ***** válasza:

Emelés az infláció mértékében, ez kétélű fegyver.

Ki mondja meg, mennyi az infláció?

Az elmúlt 1-2 évben neked állt volna a zászló, mert a "hivatalos" infláció viszonylag alacsony volt. Mert politikai eszközökkel alacsonyan tartották.

Viszont előfordulhat, hogy a közeljövőben más lesz a helyzet. Kifut a rezsicsökkentős őrület, itt-ott emelnek az adókon, gyengítik a forintot, satöbbi.

Másrészt, a lakóingatlanok szokásos ára (vételár és lakbér) az inflációtól függetlenül mozoghat. Az utóbbi években volt valamennyi infláció, a lakásárak viszont masszívan csökkentek, a lakbérek is legfeljebb stagnáltak. Akinek mondjuk 2007 óta a mai napig évente az inflációval növelték a lakbérét, az rosszul járt. Ma többet fizet a lakásért, mintha újonnan bérelne egy hasonlót.

A normális az lenne, ha a lakbér a környéken szokásos újonnan kötött szerződésekhez lenne igazítva, de erről Magyarországon nincs semmilyen adatbázis. (Kultúrországban van, lásd: Mietspiegel.) A tulaj meg hasalhat akármit. Mondjuk benyögi jövőre, hogy emel tíz százalékot, mert csak, te meg dönthetsz, hogy elfogadod, vagy költözöl, ami szintén nem olcsó mulatság. Ezzel aztán jó kis csapdába kerülsz. Ez a balkáni zsivány bérbeadók taktikája.

2014. márc. 21. 16:54
 5/13 anonim ***** válasza:
Ja, és mézesmázas feltételekkel megfogni a madárkát, aztán jól lehúzni a szerződésben, ez szintén balkáni! Jól gondold meg, hogy szerződsz-e ezzel az alakkal.
2014. márc. 21. 16:58
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kedves utolsó. Szerintem nagyon magasan felmentek az árak....ez a lakás Erzsébeten van a Tátra téren.53nm es 50ezer/hó+rezsi. Szerintem ez elég korrekt áron van mert most 42nm-re fizetünk ennyit es 100x jobb az állapota. Mikor kerestünk 36nm lakások vannak 50ezeret... Eléggé megdöbbentő. Ugy voltunk vele, hogy Ő legalább ki akarja adni. De az, hogy infláció és késedelmi kamat ez azért először szóba is elmondhatja az ember. És mivel ő csak egy magánszemély nem ez a fő keresete és nem is egy céggel állok szembe eléggé megdöbbentő volt ez számomra. Mert persze az iskolám emelheti évente a tandíjt mert a KTVSZ szabályzatában benne van amit a beiratkozason aláírtam es tudomásul vettem....de egy magánszemélynél...mi is emberek vagyunk tévedni es hibázni is szoktunk,biztos Ő is, de ezért had ne fizessek 10% késedelmi kamatot, mikor szerintem ezt meg lehet beszélni ha mondjuk az a helyzet áll fent...na mindegy csak ez az én véleményem, közgazdászként tanulok azért 1-2 dolgot csak megtudtam amit így is tudok használni, csak gondoltam mást is megkérdezek.
2014. márc. 21. 18:27
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, párom most beszélt a tulajjal es meg tudtak beszélni a problémákat.
2014. márc. 21. 19:42
 8/13 anonim ***** válasza:

#6: a késedelmi kamattal önmagában semmi gond nincs, a 10% éves kamat is elég barátinak mondható. Aprópénz. Meg hát úgyse fogsz csúszni a lakbérrel. A gyűlölt bank többet engedhessen meg magának, mint egy magánszemély?

A lakbéremelés beprogramozásával van a probléma. A lakbér piaci árakhoz igazítását igazán jól nem lehet megoldani. Ha a szerződéskor kiköttök egy előre fix emelést, közben meg az újonnan kötött piaci lakbérek stagnálnak vagy csökkennek, akkor joggal fogod becsapva érezni magadat. Ugyanígy érzi magát becsapva a bérbeadó, ha éveken át nem emelhet, miközben ha újra kiadhatná a lakást, sokkal többet kapna érte. Az nem jó megoldás, hogy akkor a bérlő költözzön el, mert ez számára aránytalanul nagy érdeksérelemmel jár, és hát a tulaj se feltétlenül mondana fel egy megbízható üzletfélnek. Sajnos Magyarországon nincs olyan hivatalos lakbérstatisztika, amihez lehetne igazítani a meglévő szerződések árait. Így marad a huzavona.

2014. márc. 21. 20:58
 9/13 anonim ***** válasza:
54%

Jó amikor a farok csóválja a kutyát:)

Majd ha te adod ki a tiz-tizenkét milliós lakásod, két reklámszatyorral érkező koldusnak, te szabsz feltételeket, de addig ne ugrálj!!! Fizess időben, és nincs késedelmi kamat... Már az elején be vagy carva a fizetéstől, az messziről bűzlik, előre sajnálom a lakástulajt, lesz még gondja veled az 100%!

2014. márc. 21. 22:36
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem félünk, hogy nem tudunk időben fizetni, nem is tudom, hogy te mire fel állítasz rólam véleményt ismeretlenül a géped elott!!! Nekem az éves emelés igenis számít mert en meg hallgató vagyok jövőre fogok diplomazni es csak a párom papíron a kereső személy, az amit en keresek az kiegészítő! De nem is tudom mit magyarazkodjak egy ismeretlennek, meg semmi köze sincs hozza! Hozzáteszem a tulajjal megtudtuk beszélni az emelést, ha lesz majd rendes munkahelyem es az évi 10%os késedelmi kamat meg csak akkor él ha felszólítás után 8napon túl nem fizetunk(ami nem fog nálunk előfordulni) csak ez nem volt részletezve a szerződésbe. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget es meg annak is, aki lathatalanba minősíti az embereket. Nincs ezzel semmi baj, mindenki magából indul ki! :)
2014. márc. 23. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!