Albérletben lakom, fizetek érte. Papír van róla, de az úgy írta meg a tulaj, hogy karbantartás céljából lakom ott, s Nekem nincs másolatom. Lehet belőle gondom?
Tudom hogy nagyon sok inkorrekt tulajdonos van, akik így csinálják, mert nem akarnak adózni a bevétel után.
VIszont így nem kellett volna belemenni az ügyletbe. Bajod nem hinném hogy lehet belőle. Csak így hamarabb kirakhatnak belőle.
Esetleg ha megkéred hogy adjon belőle egy példányt? Ha nem ad, akkor már gyanakodnék hogy rosszindulatú lehet.
A szerződés színlelt (hiszen a valóságban bérbeadásról és nem szívességi használatról van szó), ezért érvénytelen. Baja csak a tulajdonosnak lehet belőle, amennyiben adócsalás céljára használja a színlelt szerződést. Ebben az esetben az adózás rendjének megsértése bűncselekményt követi el a tulajdonos. Szóba jöhetne még magánokirat-hamisítás is, de csak a felhasználást rendeli büntetni a törvény, te meg nyilván nem tudsz felhasználni valamit, amit ugyan aláírtál, de nincs a kezedben.
Még jól is jöhet neked, mert ezzel a bűnlajstrommal sakkban tudod tartani a tulajdonost, ha nekiáll kekeckedni veled.
" Tanúként idéztek, de én nem szeretnék tanúskodni, mit tegyek?
A tanúzás állampolgári kötelezettség. Az idézésben foglaltaknak eleget kell tenni, meg kell jelenni a tárgyaláson, mert ellenkező esetben a bíróság önt akár elő is vezettetheti a rendőrség közreműködésével.
A tanúvallomás megtételét megtagadhatja bizonyos helyzetekben (ha például valamelyik fél hozzátartozója, kezelőorvosa, ügyvédje, lelkésze vagy önt hivatásbeli titok köti), de ezt is a tárgyaláson kell megtennie. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!