Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Honnan tudom meg, hogy bejelen...

Honnan tudom meg, hogy bejelentett a tulaj?

Figyelt kérdés

Köteles bejelenteni a tulaj, albiban vagyunk, és pereskedni akar, a számlatartozások miatt, egymást köztünk írtunk egy Bérleti Szerződést. De csak ő írta alá, meg én, semmilyen közjegyző, se ügyvéd.

Minden hó 10-ig utalom a pénzt, vagyis a bérleti díjat, meg a rezsiátalányt.

De én nem kaptam tőle számlát, semmilyen igazolást, csak utaltam a pénzt.

2014. febr. 13. 09:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit szedd jobban össze a mondandódat, mert elég kacifántosra sikeredett.
2014. febr. 13. 10:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerinted hová kellett volna bejelentenie a tulajnak?

Írod, hogy szerinted köteles bejelenteni... de hová???

2014. febr. 13. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Ügyvéd, közjegyző nem kell a szerződésre, te kellettél volna, de azzal, hogy utaltál neki pénzt, ráutaló magatartást tanúsítottál.

Ha a bérleti szerződésben az van, hogy bérleti díjat és rezsiátalányt (azaz ő rendezi a számlákat????) kell utáljál, ezt te megtetted, akkor jelentsen, nem lehet belőle gondod.

2014. febr. 13. 11:21
 4/6 anonim ***** válasza:

"Honnan tudom meg, hogy bejelentett a tulaj?"

hová?

a NAV-hoz? (és adózik az így befolyt jövedelme után?)

vagy az ideiglenes-lakcímbejelentésre gondolsz?

(mert azt neked kell a szerződés aláírása után, 3 napon belül megtenni!)

2014. febr. 13. 11:55
 5/6 kovpet ***** válasza:

Nem kötelező számlát adnia. Ha bankon megy a pénz, akkor átvételi sem kell, mert nyoma van a tranzakciónak.

Ha utalsz neki mindent, akkor miért akar perelni? Valamit kihagytál a helyzet ismertetésénél, nem? :)

2014. febr. 13. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Miféle bejelentésre gondolsz? Az érdekel, hogy adózik-e utánad vagy hogy a címre bejelentett-e?

Ha a lakcímről van szó, akkor azt neked kell intézned a helyi okmányirodában a bérleti szerződéssel.

Egy kis megjegyzés: a szerződés nem kell, hogy közjegyző vagy ügyvéd előtt történjen. Elfogadják mindenhol a magániratot is, de csak akkor, ha 2 tanú is aláírja.

2014. febr. 13. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!