Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Leléphetek az albérletből,...

Leléphetek az albérletből, hogy az utolsó hónapot nem fizetem ki?

Figyelt kérdés
A történet úgy kezdődik, hogy a munkahelyem által kaptam lehetőséget arra, hogy albérletbe lakjak ill. még plusz pénzel is támogattak. Annyi a probléma, hogy elküldtek a melóból és így a támogatást sem küldik tovább na most nekem nincs annyi pénzem, hogy kifizessem a tárgyhavi albérletet. Igaz hó végén elköltözöm mert egyedül nem tudom finanszírozni. Azzal tisztában vagyok hogy a 2havi kaució ugrott, mert 1éves határozott idejű szerződést én felrúgom, de mi van akkor ha a hónap végén csak úgy elköltözöm és azt a hónapot egyszerűen nem fizetem ki?
2014. márc. 18. 23:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
A két havi kaució fedezi.
2014. márc. 18. 23:19
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Elvileg a tulaj perre viheti a dolgot, ami sokáig húzódik, sokba kerül, nem éri meg, és nem is nagy összegről van.

A kaució úgyis fedezi.

2014. márc. 18. 23:24
 3/13 A kérdező kommentje:
akkor végül is a kauciót az utolsó havi albérletre fel lehet használni? Gondolom, ha perre viszi ő fizeti a perköltséget.
2014. márc. 18. 23:28
 4/13 anonim ***** válasza:
16%
Volt akit pereltem ez miatt , öt év múlva kaptam meg a pénzt, mert váltogatta a munkahelyeit , tulajdona nem volt de a végén bevasalták rajta , sokkal többet ,kamatok na meg a perek , behajtói díjak, csak folyamatosan fel keltett újítanom . Így csinált a harmincezerből, négyszázezres levonást magának :DD Ja meg nem köszön az utcán :)))
2014. márc. 19. 10:17
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
51%: ne trollkodj már megint itt.
2014. márc. 19. 11:38
 6/13 anonim ***** válasza:
43%
Megprobaltad megbeszelni a tulajjal? Hatha megerto lesz.
2014. márc. 19. 13:59
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

Az fizeti a perköltséget aki veszít.

Leléphetsz, sokan csinálnak még ennél nagyobb károkat is a tulajoknak. A kaució fedezi gondolom.

2014. márc. 19. 14:16
 8/13 anonim ***** válasza:
# 5 Csak a te nem tudtál a kérdéshez hozzászólni !! :DD
2014. márc. 19. 15:06
 9/13 anonim ***** válasza:

"Csak úgy" elköltözés ellenjavallt! Legyen átadás-átvételi jegyzőkönyved a lakás visszaadásáról.

Szigorúan nézve az egy év leteltéig fizetned kellene a lakbért, tehát nem a kaució ugrott, hanem tartozol a lakbérrel a szerződés lejártáig. Ha azt nem fedezi a kaució, akkor még azon felül is marad tartozásod. Mindez akkor igaz, ha a tulaj közben nem adja ki másnak a lakást, hiszen ha ő sem teljesíti a szerződést (nem tartja rendelkezésedre a lakást), akkor nem követelheti a lakbért.

Első körben próbálj megegyezni, ha nem megy, akkor legalább szabályos átadással add vissza a lakást. Ha nem fizeted a lakbért, az levonódik a kaucióból, de mint említettem, lehet, hogy a végén még te leszel mínuszban.

2014. márc. 19. 15:44
 10/13 anonim ***** válasza:
26%
És ugye ebből is látszik, hogy fix időre szóló szerződést SOHA nem írunk alá!
2014. márc. 19. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!