Magán/intimszféra sértés történt? Amiért még fizetek
is, vagy csak túlreagálom? A bérlőnek nem jár
tisztelet?
Figyelt kérdés
Lassan 2 éve ugyanabban az albérletben élek, percre pontosan perkálok is ami elő van írva, van szerződés is mely tartalmazza, hogy bejárás/ellenőrzés megbeszélés alapján egyeztetett időpontban. Ennek ellenére többször előfordult, hogy tudtom nélkül történt mindez.Észrevettem egyértelmű jelekből, vagy elszólta magát, és onnan tudtam, vagy mint most is cetli várt az ajtón, hogy "kéményellenőrzés történt, muszáj volt beengedni őket".Oké értem,hogy vannak hivatalos szervek/szolgáltatók akik jönnek, kéményt ellenőrizni,villanyórát leolvasni stb.Én eddig úgy tudtam/tapasztaltam, hogy ezekről értesítés érkezik telefonszámmal, ha nem jó az első időpont, lehet egyeztetni.Sajnos nálam ez tulaj részről nem történt meg (közvetlen azért nem, mert a lakáshoz tartozó postaládakulcsot sem adja oda). Amikor távoztak nem úgy hagyták ott a lakást, mint ahogy én hagytam.Első látásra majdnem a rendőrséget hívtam volna, ha nem olvasom el a cetlit, amin még bocsánatkérés sem volt.Végül egy személyes kérdés, mennyire lenne törvénybeütköző ha leordítom a tulaj fejét??
Mi bármikor bemehetünk a lakásba úgy egyeztünk meg és ebben ők belementek.Nehogy már a saját lakásomba ne mehessek fel.Mi havi 2 szer felmegyünk persze azért előtte szólunk nekik megnézzük befizették e a csekkeket meg az albérleti díjért.Soha ebből nem volt gond.Még nem mentünk fel a tudtuk nélkül.
2014. márc. 6. 08:43
22/32 anonim válasza:
Ne add ki, és akkor bemehetsz, amikor akarsz! Az a saját lakásod, amiben laksz! Tulajdonosa vagy az ingatlannak, de nem a te lakásod, mert nem te laksz benne. Tudom, nehéz megérteni. De a törvény sajnos így érti, amikor a magánlaksértést határozza meg: "Aki másnak a lakásába (...) bemegy..." - hát bizony a tulajdonos másnak a lakásába megy be, amikor a tulajdonában lévő bérbeadott lakásba megy be. Lehet hőbörögni, ez még attól így marad.
2014. márc. 6. 10:51
23/32 anonim válasza:
" Szerződésszegés esetén természetesen nem szükséges megvárni a három hónapot. Amennyiben a lakbér marad el, úgy 8 napos határidőt kell adni a bérlőnek, ám ha ez alatt sem teljesül a kifizetés, akkor újabb 8 napon belül fel lehet mondani a szerződést a következő hónap végére. Más a helyzet, ha a bérlő viselkedésével van gond: bár - kivéve ha nagyon súlyos a "vád" - ekkor is kell adnunk egy 8 napos határidőt, az adott hónap utolsó napján már ki lehet tenni a szűrét. Fontos tudnivaló azonban, hogy a felmondási idő a fenti esetekben sem lehet rövidebb 15 napnál."
"A végrehajtó rendőr vagy tanú jelenlétében a helyszínen kézbesíti a végzést, és felhívja a bérlőt, hogy, kiürítve, két napon belül hagyja el a lakást."
Na utána pereskedhetsz :)) de addigra a illetékes jegyző végrehajtja rajtad a határozatot !! Az ilyen nem is kerül tárgyalásra a gyakorlatban ! Tehát mindig aki neked fedelet ad , a tulajdonos az a Király !! :DD
2014. márc. 6. 11:03
24/32 anonim válasza:
Ezt a Blikkben olvastad, vagy a Story Magazinban? Tudod, a bíró a Ptk-t olvassa, ez a különbség köztetek! És ő fog ítélni, addig meg áll a végrehajtás!
2014. márc. 6. 11:08
25/32 anonim válasza:
#23-aska:
Te itt sok mindent összemostál és összetallóztál.
"A végrehajtó rendőr vagy tanú jelenlétében a helyszínen kézbesíti a végzést, és felhívja a bérlőt, hogy, kiürítve, két napon belül hagyja el a lakást."
Tudod, végrehajtó akkor van, ha van bírósági végzés. Bírósági végzés meg akkor van, ha volt előtt per.
Csak akkor fogja bírói végzés nélkül a rendőr neked kitenni a lakót, ha erről olyan közjegyzői okiratot készült, ami végrehajtási záradékkal van ellátva.
2014. márc. 6. 11:20
26/32 anonim válasza:
Az előző írásomban a " ha erről olyan közjegyzői okiratot készült... " mondatban az "erről" szó az albérleti szerződésre értendő, tehát a bérlő is aláírta.
Fontos a záradék !! De mint írtam ezt a bérlő is aláírja ...
Főleg ha direkt anyázásra kerül a sor , amit nagyon könnyű :D
2014. márc. 6. 12:36
28/32 anonim válasza:
# 26 Kukoricska !! :DD Szövegértés XDD
2014. márc. 6. 20:43
29/32 anonim válasza:
# 24 Miért állna meg a végrehajtás ? Ez egy végrehajtható határozat , amiért fizettél ! :DD Nem vonatkozik rá a moratórium XDD ! Ez ki van egyébként találva az EU - országokban , de azt szeretik ha csak nekik .....
2014. márc. 6. 20:52
30/32 anonim válasza:
Mit szívsz, hogy ennyi hülyeséget képes vagy összehordani? A moratórium minden végrehajtásra vonatkozik. Azt hiszed, mindent végrehajtanak, amiért fizetsz? Sok maffiás filmet láttál?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!