Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Magán/intimszféra sértés...

Azi kérdése:

Magán/intimszféra sértés történt? Amiért még fizetek is, vagy csak túlreagálom? A bérlőnek nem jár tisztelet?

Figyelt kérdés
Lassan 2 éve ugyanabban az albérletben élek, percre pontosan perkálok is ami elő van írva, van szerződés is mely tartalmazza, hogy bejárás/ellenőrzés megbeszélés alapján egyeztetett időpontban. Ennek ellenére többször előfordult, hogy tudtom nélkül történt mindez.Észrevettem egyértelmű jelekből, vagy elszólta magát, és onnan tudtam, vagy mint most is cetli várt az ajtón, hogy "kéményellenőrzés történt, muszáj volt beengedni őket".Oké értem,hogy vannak hivatalos szervek/szolgáltatók akik jönnek, kéményt ellenőrizni,villanyórát leolvasni stb.Én eddig úgy tudtam/tapasztaltam, hogy ezekről értesítés érkezik telefonszámmal, ha nem jó az első időpont, lehet egyeztetni.Sajnos nálam ez tulaj részről nem történt meg (közvetlen azért nem, mert a lakáshoz tartozó postaládakulcsot sem adja oda). Amikor távoztak nem úgy hagyták ott a lakást, mint ahogy én hagytam.Első látásra majdnem a rendőrséget hívtam volna, ha nem olvasom el a cetlit, amin még bocsánatkérés sem volt.Végül egy személyes kérdés, mennyire lenne törvénybeütköző ha leordítom a tulaj fejét??

2014. márc. 3. 23:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
11%
Szállodában vagy panzióban is bejár a tulajdonos személyzete , és nincsen zárcsere :DDD Akinek nem tetszik épít saját házat XD
2014. márc. 4. 12:46
 12/32 anonim ***** válasza:
35%
A törvények a tulajdonosra is vonatkoznak! Nem kellene a bérbeadást a csicskáztatással keverni! Akinek nem tetszik, az éljen bérbeadás helyett tisztességes munkából!
2014. márc. 4. 13:35
 13/32 anonim ***** válasza:
44%
# 12 A szállodaipar meg a fizető vendéglátás sem tisztességes :) Tehát az ott dolgozok munkája nem tisztes munka szerinted . Képzelem te mit dolgozhatsz biztonsági őr , jegyellenőr .... XD Csak az albisok tisztessége lenne ilyen hatalmas :)
2014. márc. 4. 18:38
 14/32 anonim ***** válasza:
53%
Aki szerint a szálloda ugyanaz, mint a bérlakás, az nézzen mélyen magába, mert van még mit tanulnia az iparágban! Vagy foglalkozzon olyasmivel, amihez ért is! Tisztességes munkából is megél az, akinek van esze hozzá. Lehet még erőlködni, de ez nem változtat azon, hogy a bérlő jogosult bármikor zárat cserélni!
2014. márc. 4. 20:18
 15/32 anonim ***** válasza:
52%
# 14 Neked nagyon rossz lehet :)) Vannak nyugatabbra bérbeadással foglalkozó hatalmas cégek és engedi az EU ezt a nembecsületes megélhetést . Tudom mert béreltem házat Amerikában , Németországban, Spanyolországban, Ausztriában , Skóciában , valahol két évig , valahol 70 napig . Zárcsere ott meg sem fordult a fejemben , ez valami Magyar bérlők balkáni világa, magatartása XD . De az intim vonalaim sem lettek érintve ;) Egyébkén az elején kell mindent tisztázni a gyengébbek kedvéért sok lakás, ház azért olcsóbb mert közben árulják.
2014. márc. 5. 11:15
 16/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem, a zárcserén hepciáskodás a balkáni csicskáztató tulajdonosok vesszőparipája, ezt a mentalitást vitted magaddal nyugatra. Nyugaton külön felhívják a figyelmét a bérlőnek (bérlőnek, nem szállodai vendégnek, a leggyengébbek kedvéért), hogy cseréljen zárat.
2014. márc. 5. 12:11
 17/32 anonim ***** válasza:
# 16 Csak a szövegérési gondok miatt a bérbeadásnál elmondom érthetően ne barkácsoljon semmit semmivel ebbe beletartozik a zár is , a közokiratban bele van foglalva ha megromlik a két fél kapcsolata súlyosan ,felszólítással azonnal felbontható a szerződés , na ha kell neki anyázás ,közben hívok rendőrt "jegyzőkönyv" rossz viszonyba kerültünk ! De nagyon sajnálom Én nem ezekben a lepukkant negyedekben laktam :D Sehol nem kellet zárat cserélnem XD De balkáni töltet inkább a fizetni nem tudó bérlőkben van , ha nincsen pénzük már az is baj ha zöld a fű .
2014. márc. 5. 16:16
 18/32 anonim ***** válasza:
7%

A közjegyző azt foglalja közokiratba, amit elétesznek. Ha azt teszik elé, hogy piros hó esik, akkor azt foglalja közokiratba. És ettől esik a piros hó?

Ha azt foglaltatod közokiratba, hogy adott esetben azonnal megszűnik a szerződés, vagy felkoncolhatod a bérlőt, attól az máris érvényes lesz?

Törvénnyel ellenkező dolgot akármilyen közokiratba foglalsz, semmis marad. Vonatkozik ez a zárcsere megtiltására, meg az azonnali felmondásra. Ezért fizetsz tízezreket, gratulálok. Ennyit a bérbeadó szakértelméről és önbecsapásáról.

2014. márc. 5. 16:29
 19/32 anonim ***** válasza:
80%

# 18 Nem értesz hozzá ! :D :D Egy jegyző csak a jelenlegi törvényeknek megfelelő , lehet ügyvéd által írott, fogalmazott szerződést foglal közokiratba . Tehát mint egy szerződést neked is kell értelmezned, megértened , ha kell kérheted a tanuk segítségét , vagy az ingyenes jogsegély szolgáltatást ,, majd állá írod senki nem kényszerített ,így csak a hosszadalmas pert kerülitek el . De ha kilakoltattak még indíthatsz, máshonnan pert évekig ha van pénzed ... Ez főleg a megélhetési bűnözőktől véd AZONNAL !

" Nekem az jutott szembe, hogy igazolódni látszik az a felismerés, hogy egyre több olyan "család" bérel panel lakásokat, akiknek eszük ágában sem állt a fizetés már az elején sem. Ennek az lehet az oka, hogy felismerték, a panelben nem tudják kikapcsolni a fűtést, a gázt, a vizet, nem fizetik a közös költséget. Ha ég a talaj a lábuk alatt, egy éjszaka képesek úgy eltűnni hátrahagyva a sok adósságot, mintha a föld nyelte volna el őket! "

2014. márc. 5. 17:53
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
Gőzöd sincs az egészről! A bérlő végrehajtási kifogást nyújt be, és ennek elbírálásáig szünetel a végrehajtás, a bérlő nincs kilakoltatva! Ha kiderül, hogy a közokiratba foglalt megállapodás semmis, akkor máris törölheted ki a közokiratoddal! Ennyire értesz hozzá!
2014. márc. 5. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!