Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » SEGÍTSÉGETEKET KÉREM! Milyen...

SEGÍTSÉGETEKET KÉREM! Milyen jogaim vannak, ha átverve érzem magam albérlettel kapcsolatosan?

Figyelt kérdés
Kivettünk a párommal /terhesen/ egy éves szerződéssel egy lakást. Idő közben megszületett a kisbabánk is. Kiderült, hogy a lakásban az áramellátás nem megfelelően működik mondhatnánk életveszélyessé vált. A tulajdonos ígérgeti idestova 3 hónapja, hogy megcsináltatja a lakást ez idáig nem sikerült. Viszont nem is tudjuk megfelelően használni a lakást. Kérdésem a következő. Bent van náluk 160000 Ft kauciónk, amit nem hajlandóak vissza adni. Ki tehet-e minket a tulajdonos, /hogy egy 80000 Ft-os lakásban nem tudjuk használni a mosógépet sem, mert ráz illetve a panel pedig szikrázik/ha nem fizetjük ki ezek után a bérleti díjat? Átverve érezzük magunkat. Megtudnánk mi csináltatni az áramot, de mégis sok pénzünk bent van. Kérlek segítségetek, hogy mit tehetnénk, mert most azzal fenyegethetnek ha nem fizetünk ügyvédhez fordulnak. Mind e közben én egy 10 hetes kisbabával élek a lakásban, amely veszélyes és nem hajlandóak a kauciót sem visszaadni. Köszönöm!

2013. nov. 5. 22:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Nem fizetés esetén nem érvényes a szerződés 99% így van megfogalmazva "

Nem tudom mit értesz azon, hogy "nem érvényes". Még nem fizetés esetén is nagyon nehéz kitenni a bérlőt. Sajnos. De ilyen vitás esetben amikor a tulaj is jócskán sáros akkor még inkább nehéz lesz ügyvéddel fenyegetőzve is...

2013. nov. 7. 12:05
 12/18 anonim ***** válasza:

Semmi joga nincs 5 napos határidővel elküldeni. Még nemfizetés esetén is csak írásbeli felszólítás, majd az ismételt határidő elmulasztása után a következő hónap végére mondhat fel. Itt azonban vita áll fenn a felek között a követelés jogosságáról, ezért arra hivatkozva nem lehet felmondani a szerződést. Elmaradt fizetés hiányában meg pláne nem lehet felmondani, mert határozott időre szól a szerződés.

Ahogy már elhangzott, megjavíttathatod a hibát, és azt a költséget levonhatod a lakbérből. Ez a jogszerű eljárás. Ha csak úgy "találomra" visszatartod a lakbért, azzal esetleg megalapozod a felmondást.

Mivel itt láthatóan semmiféle együttműködésre nem számíthatsz a tulajdonos részéről, valamint ha tisztességesen jársz el, a kauciódnak is búcsút mondhatsz, ezért az egyetlen megoldás, hogy a pénzednél maradj, ha lelakod a kauciót. Habár nem teljesen jogszerű. A tulajdonos ugyanakkor egy ujjal nem nyúlhat hozzád. Ha fenyegetőzik az ügyvéddel, az csak blöff, ezt pont az ügyvéd tudja a legjobban. Ne dőlj be!

2013. nov. 7. 12:08
 13/18 anonim ***** válasza:

Veszélyt okozó hiba elhárítása érdekében azonnal is intézkedhetsz. Ha a hiba kijavításának idejére a lakás használhatatlan, és máshová kell költöznöd, a felmerülő költségeidet (szálloda, költözködés) kártérítés címén szintén levonhatod a lakbérből.

Dörzsölt ingatlanossal van dolgod, aki ugyan a kötelességeit nem teljesíti, de rutinszerűen fenyeget ügyvéddel, pedig ő maga is tudja, hogy semmit nem tehet veled szemben, mert neked van igazad. De arra számít, hogy majd jól megijedsz. Ne dőlj be! Ha megpróbálnak erőszakkal, kizárással eltávolítani, a jegyzőtől birtokvédelmet kérhetsz, illetve a rendőrséghez fordulhatsz.

2013. nov. 7. 12:12
 14/18 anonim ***** válasza:
:P A felmondást felszólításnak sem kell megelőznie, ha a kifogásolt magatartás olyan súlyos, hogy a bérbeadótól a szerződés fenntartását nem lehet elvárni. A felmondást ebben az esetben a tudomásra jutástól számított nyolc napon belül kell közölni XDDDDD
2013. nov. 7. 17:27
 15/18 anonim ***** válasza:

#14 csúsztat, vagyis hazudik, vagy nem tud olvasni. Az idézett passzus a törvényből csak a botrányos, tűrhetetlen magatartásra vonatkozik, nem a nemfizetésre.

[link]

2013. nov. 7. 20:27
 16/18 anonim ***** válasza:
# 15 Az egész dolog egy csúsztatás :))) Mindent ki kell aknáznod :DDD Egy tényleg jó ügyvéd bebizonyítgatja papíron , hogy fél éve aki ott lakott, élt mindent tudott használni ! Nekem is voltak rongáló bérlőim olyan trükkel bókoltak , többet kellet volna fizetnem gázszerelőre , villanyszerelőre , műanyag ablakosra, mint a haszon . Sőt mindegyik az Ő drogos bandájukból akart nekem számlázni, tipikus INGYEN LAKOK !! Sajnos már másnap repültek "jogilag is" tisztán :DDDDDDDDDDD
2013. nov. 7. 21:15
 17/18 anonim ***** válasza:
lakhatási jog felülírja a tulajdonjogot, sehogy sem tud kitenni titeket onnan, még ha neki lenne igaza akkor sem rakhat ki titeket.
2013. nov. 7. 22:52
 18/18 anonim ***** válasza:

Mi is hasonlóan jártunk mostanában, csak mi kisebb jelentőségű problémával. Már amikor beköltöztünk is rossz volt a zár. Egyre rosszabb lett, két hétig könyörögtünk a tulajnak, hogy cseréltesse ki, mert nem érezzük magunkat biztonságban (gyakorlatilag egy nagyobb lökéssel már nyitva is volt az amúgy zárt ajtó). A válasz mindig az volt, hogy túldramatizáljuk és ő nem ilyen állapotban adta át a lakást, ezért nekünk kell állni.

Szerencsétlenségére beköltözés másnapján én körbefényképeztem az összes hibát a lakáson (a zárat is), amin tisztán látszik, hogy akkor is sz*r volt, most is az, ennyi...

Veszekedtünk egészen addig, amíg egynap a párom nem tudott hazajönni, úgy megszorult. Ráadásul én itthon voltam, szóval én nem tudtam ki menni, ő nem tudott bemenni. Halál idegesen felhívtam a tulajt és közöltem, hogy most hívunk ki hozzá embert, aki lecseréli a zárat ha tetszik, de ha kell képet is küldök róla, hogy akkor is sz*r volt, amikor idejöttünk. Végül belement, hogy kifizeti... 12 ezer forintról volt szó, ami nem nagy összeg egy lakás viszonylatában, én töretlenül lecserélem a zuhanyrózsát ha arra lesz szükség, meg bármit, ami a mi használatunk során megy tönkre, de ezt nem tartottam fairnek.

2013. nov. 8. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!