S. O. S kérném segitségeteket mert az Önkormányzat elakarja venni a lakásomat azzal a megjegyzéssel hogy ONLINE nem lehet lakást hirdetni sem cserélni EZ IGAZ? HOL VAN A LAKÁS TÖRVÉNYBEN, VAGY BÉRLETI SZERZÖDÉSBEN FELTÜNTETVE?
Ha önkormányzati lakásban laksz, akkor a szerződésben foglaltakat (jellemzően önkormányzati rendeletek) kell betartanod. Ezek szabályozzák pl azt is, hogy hányan lakhattok, esetenként a szerződésben nevesítve is vannak a lakók.
Mondjuk nem igazán értem, hogy milyen jogalapon hirdeted egyáltalán a lakást? Mit hirdetsz? Eladás? Nem a te tulajdonod? Albérlet? A tulaj jóváhagyása nélkül még is hogyan?
Gondolom önkormányzati lakást akartál kiadni vagy eladni.
Mert ha a te tulajdonod lenne akkor nem szólhat semmit se.
Viszont nem értem, hogy mire fel akartad eladni más tulajdonát vagy kiadni. Mivel azt nem neked adták, hanem csak megengedték, hogy ott lakhass. Még te vagy felháborodva? Szerintem jól teszik, hogy elveszik tőled a lakást.
Komolyan nem értem az ilyen embereket.
Önkormányzati lakást cserélek nagyobb önkormányzatira....nem eladom cseréle...
az Önkormányzat arra hivatkozik hogy nem hirdethetem az Önkormányzati lakást,ez állitólag benne van a lakás törvényben(én nem találtam ilyet és az Önormányzat rendeletében sem....és tudták hogy hirdetem)
Azért kértem segitséget hogy tud e valaki ilyenröl???
Kösz elöre is a választ!
LEGYETEK SZIVESEK MÁR ÁTOLVASNI A KÉRDÉST ÉS CSAK AZ VÁLASZOLJON AKI ÉRT IS HOZZÁ!!!!!
Nem kaptam az Önkormányzattól, öröklakásomat cseréltem érte!!!!!De nem ez a lényeg az rég volt!
Van itt olyan aki nem kötöszködésböl ir választ!!!!!
Sajnos lehetett volna kicsit szabatosabban is írni, mások meg tényleg nagyon félreértették, azért ki lehetett sütni belőle miről van szó. Azt írtad "online hirdetni sem cserélni". Ez így még tág fogalom és valóban beleférne az is hogy, ha valaki eladni próbálná, bár én mondjuk azért ezt nem feltételeztem volna. Bocsi nem kukacoskodásból, csak ha úgy írtad volna "nem lehet online hirdetni a cserét" akkor konkrétabb lett volna. Az 1 és 2 válaszolók nagyon félreértették azért.
Ami fontos lenne megnézni az a hirdetés/ek tényleges szövege, mert a jog az ilyen.
"Önkormányzat arra hivatkozik hogy nem hirdethetem az Önkormányzati lakást"
Több gondjuk is lehet ezzel. bármilyen hirdetés, online hirdetés, a hirdetés miről szólhat.
Ha ők úgy írják neked pl levélben, hogy nem HIRDETheted akkor lehet a szövegesésed bizony pontatlan volt és nem egyértelműen cseretárs keresése van benne. Jogi értelemben ez nagyon is lényeges. Az önkormányzat ha olyan hirdetést lát aminek a szövege nem szabatosan az ami engedélyezett az jelenthet gondot egyik részben.
Aztán a helyi rendelkezések is eltérőek ezt neked kell bemenni és kérni hogy mutassák meg a rendelkezést szövegét, hogy elolvashassad. Meg persze ezek nagyon hosszú szövegezések így legjobb ha megmutatja valaki neked az esetedre vonatkozó részt.
Két dolog ez ami lehet benn, egyik a hirdetésed szövege lehet nekik problémás, másik ez hogy a rendelkezéseket ami rád vonatkozik menj be és mutassák meg.
Amúgy a cserét önkormányzati lakások között alapvetően kezdeményezhetik a bérlők. Ezzel nem lenne gond, ha csak nem valamelyik önkormányzatnál egyéb rendelkezések vannak.
Ha itt pontatlanul írtad akkor lehet a hirdetésben is valamit félreírtál.
"ONLINE nem lehet lakást hirdetni sem cserélni"
A "sem" az két dologról szól, úgy mint sem ez sem az. Sem Debrecen se Pécs. Pedig kiolvasható feltételezhető, hogy egy eseményről írsz, egy csere hirdetéséről.
Van némi különbség, ezért értették félre.
"ONLINE nem lehet lakást hirdetni sem cserélni"
"ONLINE nem lehet lakás cserét hirdetni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!