S. O. S kérném segitségeteket mert az Önkormányzat elakarja venni a lakásomat azzal a megjegyzéssel hogy ONLINE nem lehet lakást hirdetni sem cserélni EZ IGAZ? HOL VAN A LAKÁS TÖRVÉNYBEN, VAGY BÉRLETI SZERZÖDÉSBEN FELTÜNTETVE?
Nem vagyok se jogász se nyelvtanár. Amire gondoltam simán jogérzék alapján az a következő, előbb néhány idézet. +jeleket tettem a kényes részek után.
"Bérbeadói hozzájárulás lakáscsere szerződéshez
16. §.
(1) Önkormányzati lakás bérleti joga kizárólag másik lakásra cserélhető el.
(2) A bérbeadó a lakáscseréhez kért hozzájárulást köteles megtagadni, ha:
- az elcserélni kívánt önkormányzati lakás bérleti szerződése határozott időre szól, és az új bérlő határozatlan időre szóló szerződést kíván kötni,
- a felek szándéka ténylegesen nem a cserére, hanem az önkormányzati lakás bérleti jogának jogellenes átruházására irányul,++++++++++++++++++++
- az eltartó a cseréhez nem járult hozzá.
36. §.
(1) A helyiség bérleti jogának a bérbeadó hozzájárulása nélkül történő átruházása, cseréje, albérletbe adása esetén a bérbeadó a bérleti szerződést felmondhatja."++++++++++++++++
Azt én sem feltételezem, hogy a kérdező egy normál csere helyett valami rosszban sántikált volna, de ha úgy fogalmazza meg a hirdetését ami jogi nyelven nem stimmel, akkor az problémás lehet.
Így nem biztos hogy mindegy hogy "cserét" hirdet vagy "cserepartner" keresést. Aztán vannak az Önkormányzatonként eltérő szabályok amit sajna neki kell ismernie, és én is elhiszem hogy jóhiszeműen járt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!