Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » S. O. S kérném segitségeteket...

Nan Anna kérdése:

S. O. S kérném segitségeteket mert az Önkormányzat elakarja venni a lakásomat azzal a megjegyzéssel hogy ONLINE nem lehet lakást hirdetni sem cserélni EZ IGAZ? HOL VAN A LAKÁS TÖRVÉNYBEN, VAGY BÉRLETI SZERZÖDÉSBEN FELTÜNTETVE?

Figyelt kérdés
Honnan kellene erröl értesülnöm,ha telefonon nem tájékoztatnak!!!
2013. júl. 18. 23:16
1 2
 11/17 RENDAN válasza:
Van egy jogászunk és egy nyelvtanárunk is! :)
2013. júl. 24. 13:45
 12/17 TappancsMancs ***** válasza:
:)
2013. júl. 24. 21:48
 13/17 TappancsMancs ***** válasza:

Nem vagyok se jogász se nyelvtanár. Amire gondoltam simán jogérzék alapján az a következő, előbb néhány idézet. +jeleket tettem a kényes részek után.

"Bérbeadói hozzájárulás lakáscsere szerződéshez

16. §.

(1) Önkormányzati lakás bérleti joga kizárólag másik lakásra cserélhető el.

(2) A bérbeadó a lakáscseréhez kért hozzájárulást köteles megtagadni, ha:

- az elcserélni kívánt önkormányzati lakás bérleti szerződése határozott időre szól, és az új bérlő határozatlan időre szóló szerződést kíván kötni,

- a felek szándéka ténylegesen nem a cserére, hanem az önkormányzati lakás bérleti jogának jogellenes átruházására irányul,++++++++++++++++++++

- az eltartó a cseréhez nem járult hozzá.

36. §.

(1) A helyiség bérleti jogának a bérbeadó hozzájárulása nélkül történő átruházása, cseréje, albérletbe adása esetén a bérbeadó a bérleti szerződést felmondhatja."++++++++++++++++

[link]

Azt én sem feltételezem, hogy a kérdező egy normál csere helyett valami rosszban sántikált volna, de ha úgy fogalmazza meg a hirdetését ami jogi nyelven nem stimmel, akkor az problémás lehet.

Így nem biztos hogy mindegy hogy "cserét" hirdet vagy "cserepartner" keresést. Aztán vannak az Önkormányzatonként eltérő szabályok amit sajna neki kell ismernie, és én is elhiszem hogy jóhiszeműen járt el.

2013. júl. 24. 22:28
 14/17 TappancsMancs ***** válasza:
Aztán lehet az is számíthat hogy "cserélem" vagy "cserélném". Az egyik kijelentés a cseréről a másik egy kívánalom. Remélhetőleg rendben lesz ez de tisztázni kell mi volt a bibi és akár a hirdetést kijavítani.
2013. júl. 24. 22:36
 15/17 TappancsMancs ***** válasza:
Az viszont biztos, hogy ha azt írták elveszik a lakást akkor gyorsan kell lépnie a kérdezőnek. Bemenni, mutassák meg, mondják el, mit írjon át a hirdetésben, hogy kell csinálnia...
2013. júl. 24. 22:48
 16/17 TappancsMancs ***** válasza:
Saját tapasztalat volt hogy kiszámláztak egy 40e Ft-os tételt ami téves követelés volt. Küldtek két papírt is és külön külön mindkettő szerint jogos volt a követelés és olvastam vagy egy órát mire összeállt. A két levél összeolvasva mutatta, hogy a követelés téves, de csupán az egyik másik levélből ez nem volt kivehető. Ezért is lépjen gyorsan a kedves kérdező és menjen intézze kérdezzen...
2013. júl. 24. 23:03
 17/17 TappancsMancs ***** válasza:
Persze írtam levelet az ügyben asszem kérvényt vagy más formát, hogy ilyen és olyan okok miatt az adott számlázás téves (dokumentum szám stb) és kérem töröljék ezen okból a követelést stb stb. Törölték is.
2013. júl. 24. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!