Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A főbérlő megszabhatja, hogy...

A főbérlő megszabhatja, hogy hányan költözünk?

Figyelt kérdés
Van rá valamilyen jogszabály? Mert sok esetben találkoztam olyannal, hogy például 2 szobás lakást szigorúan 2 embernek adott ki, és nem engedte, hogy a nagyobbikban ketten lakjanak (pedig anyagilag jobb lett volna a bérlőknek, neki meg mindegy). Ahol most lakunk, kijelentette, hogy ha esetleg lesz gyerekünk, akkor mennünk kell, mert ő 2 személyt enged csak. Ezt valóban legálisan megteheti? (A szerződésben csak annyi van, hogy mi másnak nem adhatjuk ki. De szerintem egy csecsemő vagy egy kiscica nem albérlő :D ).
2013. okt. 21. 14:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
23%

"Kisgyerek meg azért, mert ha később gondok lennének a bérlőkkel, (pl: nincs pénzük, most nem tudnak bérleti díjat fizetni) akkor nincs mód, hogy az ember kitegye az utcára őket. "

Se több se kevesebb joga nem lesz egy babától a bérlőnek! Ezt neked még senki nem mondta? Jesszus!

És ha holnap születik egy gyereke a bérlődnek akkor mi lesz? Felmondasz erre hivatkozva? Pont a legjobbkor kell majd nekik másik albit keresgélni a te berögzött hülyeséged miatt? :O

2013. okt. 22. 16:33
 12/14 A kérdező kommentje:
szerintem arra gondolt, hogy ha bárhogy megszegi a bérlő a szerződésben foglaltakat, akkor kitehetik az utcára. de egy kisgyerekes családot nyilván nem rak ki az ember a híd alá, ha van egy kis szíve. viszont akkor a főbérlő szív, masszívan, és ez egy 22 csapdája.
2013. okt. 23. 01:38
 13/14 anonim ***** válasza:

De, kirak, ugyanúgy. Miért kéne ingyen lakást biztosítani? Nem az ő feladata! Legyen lelkiismeret furdalása a családjának vagy saját maguknak. A gyámügy meg úgyse hagyja utcán élni a kiskorút. A szülők meg majd tesznek ez ellen ha nem tetszik nekik.

De semmiképpen nem egy idegen lakás tulajdonos dolga megoldani a problémát!

2013. okt. 23. 09:32
 14/14 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy kirak és jogában is áll, csak sok főbérlőnek a lelkiismerete nem engedi.
2013. okt. 23. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!