Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek lehet így albérlet...

Szerintetek lehet így albérletet találni? Olyan reménytelennek tűnik.

Figyelt kérdés

December 1-jén kell költöznöm a párommal, eladták a lakást.

Van egy macskánk, és költözéskor csak egy havi bérleti díjat tudunk adni, egy hét múlva (fizetéskor) pedig a két havi kauciót.

Csak egy kis kb. 35 nm-es galériás lakást keresünk a 7-8 kerületben, olcsón. Eddig mindig láttam egy csomót, most meg hogy tényleg keresnem kell semmi.

Úgy el vagyok keseredve :( mindenhol csak ezek a hülye ingatlanos csalók.

Szerintetek van esélyünk vagy a híd alá kerülünk? :)

2013. okt. 18. 02:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Igen, mert nyilván az egyetemisták már lestoppolták a többségét. Ha bútor nélkül költöztök, akkor érdemes a lakótárkereső hirdetéseket is nézegetni.
2013. okt. 18. 05:38
 2/16 anonim ***** válasza:

Kérdezzétek meg az új tulajt, nem maradhatnátok-e még, és neki fizettek addig.

Amúgy egyetemi és kollégiumi hirdetőtáblákat és Facebook-ot szoktatok nézni?

2013. okt. 18. 05:40
 3/16 anonim ***** válasza:
46%
A kaució meg szerintem akkor nem probléma, ha szerződést írtok alá, az egy biztosíték, és ha a lakás is biztosítva van.
2013. okt. 18. 05:41
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem tudtok valahogy addig összerakni legalább egyhavi kauciót? Még van addig két hónap. Úgy már könnyebb lenne.

És ne parázz, van esélyetek. Nem lesz semmi gond, csak már most keressetek!

Mi is nemrég költöztünk a párommal. Hát ne tudd meg, mekkora stressz volt. Szombaton kellett költözni, azon a héten csütörtökön mentünk megnézni az első értékelhető lakást. Hát mit ne mondjak, gyomorgörcs a köbön :D

2013. okt. 18. 07:19
 5/16 anonim ***** válasza:

Az nem lenne utolsó kérdés, hogy mit nevezünk olcsónak. Én most rengeteget találtam első ránézésre, pedig csak a 7. kerületre kerestem rá.

A kaucióval lehet gáz, de talán ha belefoglaljátok a szerződésbe, hogy mikor adjátok oda, úgy egy normálisabb tulajdonos belemehet.

2013. okt. 18. 10:13
 6/16 anonim ***** válasza:
mi is most költöztünk galériás garzonba a 8. kerületbe! :D és ugyanúgy voltunk, mint ti! halasztgattuk a lakáskeresést, és amikor eljött az ideje, nem találtunk egy normálisat sem. csalókat, kamu hirdetéseket annál inkább. nagyon el voltunk keseredve, rengeteget telefonálgattunk, végül megtaláltuk ezt. szóval van remény :)
2013. okt. 18. 21:25
 7/16 A kérdező kommentje:

1 havi kaució még megoldható, amennyiben találunk úgy 45 ezerért lakást. Az a baj, hogy novembernél hamarabb nem állok neki keresgélni, mert addig úgyis kiadják.

Meg nem merek előre fizetni, csak költözéskor. Normális szerződést még soha senki nem írt, hiába kértem. Így meg nem kockáztatom meg, hogy eltűnnek a pénzemmel.

Úgy gondolom, hogy még a kaució lerakása nem akkora gond a tulaj számára, eddig is mindig rugalmasak voltak.

2013. okt. 19. 07:15
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha a jelenlegi bérbeadó eladta felöletek a lakást, annak igazából nem kellene a bérleti szerződést befolyásolnia: az új tulajdonosnak fizeted a bérleti díjat ezentúl...

Érdemes lenne ezt is számításba venni. Kivéve, hogyha a vevő úgy vette meg, hogy a bérlők ki fognak majd költözni. Ha ez nem megoldható, kezdd el a keresést most azonnal: ha találtok egy jót, kössetek szerződést azon nyomban, és adjatok foglalót. Természetesen mindent lepapírozva.

Sajna a tapasztalat azt mutatja, hogy az albérletkeresési idő kb. 1 hónap szokott lenni, ha konkrét elképzelésed van, akkor ez beletelik 3 hónapba is. Valamint a bérbeadók tartanak a háziállatoktól, valamint az anyagi gondokkal küszködő bérlőktől is.

2013. okt. 24. 18:33
 9/16 A kérdező kommentje:

Természetesen bérlő nélkül veszik meg a házat...

És bármennyire is akarok, nem tudok most azonnal keresni, mert csak novemberben tudok fizetni. Nem is írnék ennyire előre alá semmit, leléphet a pénzemmel.

Összességében nincsenek anyagi gondjaim, csak ide mindössze 1 havi kauciót kellett fizetni, és nem tudok kirántani a zsebemből 3-at. Ez az ami nehézséget okoz.

1-jén, költözéskor tudom majd adni az első havi bérleti díjat és 1 havi kauciót. Majd pedig 10-e körül a 2. havi kauciót. Ez szerintem nem annyira probléma.

Nem is ezen a részén aggódom, hanem hogy nincs normális lakás normális áron.

2013. okt. 25. 02:37
 10/16 anonim ***** válasza:
Figyelj, ha 3 hónapba is beletelik, mire megtalálod a jót, akkor miért kéne most fizetni? Nem értem. Nem azt mondják, most fizess, hanem hogy most keress. Én legutúbb 5 évig kerestem lakás, de csak közvetlenül az átadás előtt fizettem ki, hónapokkal azután, hogy megtaláltam. Nem értem, miről beszélsz.
2013. okt. 25. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!