Engednétek 18,16 éves lányaitokat Pesten albérletbe?
Utolsó:
Szerintem te nem a 6-osra akartál válaszolni :-)
Amúgy számomra egyértelmű volt hogy eltartja magát. Különben minek költözik el?
"nem tudja eltartani magát, és tanulni költözik fel."
Ha suliról van szó akkor persze, hogy menjen, nagyon sokan így szokták. Eleinte több szülői segítséggel majd egyre jobban önállósodva. Bár a 16 éves az nem tudom minek. Gimit még nem fejezhette be, ahova eddig járt az nem jó?
18 éves gondolom egyetemre menne, abban semmi kivetnivalót nem látok.
Kedves Kérdező !
Veszély , kockázat mindig volt és lesz . A fenti "érett,jó tanuló kiszökdöső nem terhes " hozzászóló a legjobb.
A védelem a lényeg és a józan ész . Jókat mondott : ital, barátok , helyek . Ez a legfontosabb . Ha észnél kicsi a kockázat . Tudni kell: a veszélyek komolyak és valósak . De teljesen kezelhetőek . Ha ilyen kérdésed van , akkor súlyosan le vagy maradva . Képezd magad a való világra ezerrel . A lányaidat tartsd otthon még 1 évet . Ha te sem vagy képzett , ők hogy lennének ?
Namármost ha oda jár iskolába akkor bejárjon? 100 km?
Ha nincs kollégium, megint csak ez marad, nem?
Nekem úgy tűnik, nincs választási lehetőséged.
Viszont a kérdés jellege alapján, ez inkább lelki jellegű.
Először is, el lell fogadni, hogy kirepülnek a fészekből.
El kell fogadni, hogy ha nem támogatod, abban amit választ, és felül bírálod döntését, akkor csak a viszonyod romlik vele, a célod hosszú távon nem éred el.
Ha még nemvolt, egy alapos, ne méhecskés ne jézuskás felvilágosítás belefér, és engedd el őket. Támogasd őket.
Engedd!
Nekem a "kisfiam", ált első óta csak ő volt koleszos az osztályban.Most 16 éves,mivel 12 osztályos a suli, ugyanoda jár, DE!
Sokkal érettebb a társainál, jobban átgondolja mit csinál,nme mellesleg teljesen "önellátó", tud főzni, mosni, spórol, nyáron dolgozik és itthon is mindig segít.Nem volt könnyű "elengedni", sokan kritizáltak, h miért teszem, de az ő érdekét is kell nézni.Amikor egyetemre megy, nme fogja körbetopogni mosógépet, h ezmeghogyműködik, és éhen halni sem fog a konyhában.
Bele kell törődnöd, még ha nehéz is, h felnőnek a lányaid.Viszont gondolj arra, h most mellettük, a hátuk mögött, tudsz állni, h segíts nekik.Később már enm :(
Hidd el ,hosszú távon nagyon jót teszel!
Egy szintén Anya.
Én nem,( de 57 éves vagyok, ) csak azért írtam meg, hogy a kérdező jobban tudj hova tenni a választ.
A 10. válaszolótól kérdezném: 18 éves mi a fenéből tudná eltartani magát, hogy lenne önálló?
Érdekelne a véleménye.
Utolsó: bármilyen furcsán hangzik de diák munkából is meg lehet élni plusz mellette sok fajta szociális és tanulmányi ösztöndíj is van és ha mindez még mindig nem elég akkor ott a diák hitel is. Szóval ha valakinek van esze és szorgalma a főiskolához, egyetemhez akkor nulla szülői háttérrel is működik a dolog. És senki ne mondja, hogy ez nem így van mert sok elő példa bizonyítja amit mondok. Sokan még diák hitel nélkül is megcsinálták.
Diákmunkát találni pedig szerencsére viszonylag könnyű, hiszen a cégeknek is eléggé kedvező így alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!