Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletbe szeretnék költözni...

Albérletbe szeretnék költözni hogyan kezdjem el?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy budapestre szeretnék költözni vagy a környékére de nem tudom hogyan induljak el. Most Balassagyarmaton lakok ahol nincs túlsok lehetőség... Albérletre gondoltam kinéztem is eggyet 30ezer lenne de ha már odaköltöznék kéne egy munka is ott plussz még 1-2 millió hogy be is rendezzem a lakást... Szóvla nem tudom hol kezdjem el úgy gondoltam elöbb nézek vmi albérletet olcsón utána egy állást betanított munkát vagy árufeltöltőt de ez neten nehezebb keresni mert nem nagyon találok aktuálisat a szakmámban meg sokkal magasabb végzettségűt keresnek meg ugye a hitelt is vissza kéne fizetni. Ezért nem tudom hogy kezdjek neki vki vmi tipp?

22/F

2013. aug. 12. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Elsőnek tanulj meg írni. Ha ilyen szöveggel jelentkezel egy állásra, a második mondtad után törlik a leveledet...

Aztán keressél egy albérletet. Expressz.hu vagy hasonló, apróhirdetéses oldalon találsz eleget. Próbáld meg egy napba belesűríteni a lakásnézéseket. Keresd meg, amelyik jó.

Minek kéne 1-2 millió berendezni? Ha ennyire gazdag vagy, hogy van fölöslegesbe pár milliód, akkor mit izgulsz? :D Ha meg nem, akkor érd be a kevesebbel - én hónapokig egy szivacson aludtam a földön, mire a barátnőmmel tudtunk venni egy kihúzható kanapét az IKEA-ban (15e Ft volt), majd barátommal hazacipeltük. Sőt, februárban költöztünk, és júniusig hűtőnk sem volt, mert nem volt rá pénz. Sorozatában, ahogy van extra kereted, be lehet szerezni a luxus dolgokat. Alapból nem kell.

De, rengeteg lakás van bútorozottan, de legalább alap bútorokkal (felszerelt konyha szinte mindenhol). Olyat nézzél, ami megfelel, választék van bőven.

Állást meg még most keressél - albérletet mindig könnyebb találni, mint munkát :)

Ha van biztos(abb) munka, akkor is tudsz lakást keresni, vagy akár munkásszálló - egy-két hónapot ki lehet húzni ott is.

De 22 évesen tényleg nincs benned ennyi önállóság, pláne, internet előtt ülve, hogy ezeket összerakd magadnak? :)

2013. aug. 12. 11:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kezdésnek bútorozottat keress...+ ha munka nélkül mész oda (gondolom tartalék azért lesz) akkor nem lenne jobb ötlet csak egy szobát kienni??? Vagy valami haverral társulni és úgy menni?? Amikor már munka lesz és tudod mennyit keresel majd akkor kicsit jobban ugrálhatsz.

Amúgy a jelenlegi helyzetbe nekem az a meglátásom,hogy nem házhoz kellene munkát nézni, hanem munkához házat.

2013. aug. 12. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Mire 1-2 millió? Nem palotába akarsz költözni havi 30-ért. Ugye?

Általában az albérletek jelentős részében a tulajok biztosítanak alapdolgokat. Ilyen pl. a hűtő, gáztűzhely. a fűtési rendszert sem neked kell kiépítened! Cirkó/konvektor/kályha meg alapból van minden lakásban. Ugyanúgy wc, kád/zuhany.

Ha egyedül vagy, akkor olyan extra igényeid nem lehetnek. Elég mondjuk 2 db szekrény, 1 ruhás +1 "mindenmástárolós"

Én már 3. éve költöztem panelból kertesházba, de a cuccaim fele még így is zsákokban/dobozokban van. Nyáron a téli cuccokat pakolom el, télen a nyáriakat.

Van 1 db hálóágyam, ez mondjuk jó drága volt, de erre kényes vagyok.

van 1 db kinyithatós kanapém, kicsit kopott már és nem is a legszebb. De mindig le van takarva pléddel. Vateráról szereztem kb. 8 ezer Ft-ért. Ha ittalvós vendég vannak, őket sem zavarja, hogy nem szálloda minőségű.

Van 1 étkezőasztalom és hozzá 6 db szék. Ezt apukámtól kaptam tavaly, de "csak" kb. 25-30 ezer Ft volt a bolti ára.

Szőnyegem nincs, mert utálom és a parkettáról, kőről könnyebb a macska/kutya szőrt feltakarítani.

Van 1 db régesrégi szekrényágyam, még a nagyié volt. Ezen van a tv és dvd lejátszó.

Van 1 db kisebb ikeás számítógépasztalom, szintén vatera, kb. 750 Ft volt.

2 db fotel, pár ezer Ft-ért vettem a szomszédtól.

A hűtő nemrég döglött meg, és a tulaj vett másikat. 97 ezer Ft volt 5 év garanciával.

Van 1 db mikróm, porszívóm, turmixom...kisgépek.

Felesleges (és lehetetlen dolog) mindenből egyszerre újat venni! Mi van akkor, ha fél év múlva költöznöd kell, aztán fél év múlva megint.... Tudod milyen árakon dolgoznak a költöztető cégek?

Szerény véleményem szerint jobban megérti egy kicsit drágább, de jobban berendezett albérlet.

2013. aug. 12. 12:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

Válaszolva jelenleg van egy stabil munkám viszonylag jó fizetéssel. 1éve dolgozok a jelenlegi helyen és már 3szor kaptam emelést... de környezetváltozásra lenne szükségem azért akarok költözni és a pénz azért kelett volna hogy megvegyek minden bútort ami kell... Azért nem tudtam magamnak összerakni a dolgokat neten mert van pár dolog amit nem értek pl a lakás ára 30ezer + a rezsi tehát ezek szerint p fizetek a tulajnak 80ezret és kész? Meg ugye olcsóbban is találtam de az csak 1szoba...

2013. aug. 12. 12:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Ühüm, akkor, már megbocsáss, te hülye vagy :D

Van egy biztos munkahelyed, és, ahogy írtad, nem is igazán találsz szakmádban állást. Ergo, fejest akarnál ugrani a biztosból, mert "környezetváltozást" akarsz?

Na, akkor vagy gazdag vagy, hogy megengedheted magadnak ezt a luxust, vagy, ahogy írtam - hülye :)

És mindezek mellett hiteled is van.

Persze, nem szabad megragadni egy ponton, és haladni kell előre - de jelenleg a biztosat fel akarod rúgni a nem is létezőért. Ez miért lenne jó neked?

Hidd el, kipróbáltam milyen borotvaélen táncolni meg éhezni - pocsék. Ne akard magadnak, hacsak nincs választásod :D

2013. aug. 12. 12:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem még annyira nem gondoltam ki ezt az egészsest. Gazdak inkább hülye :D ... Jó tudom lehet maradnom kéne amég van munkám jah és nincs hitelem. A munkámmal az a helyet hogy több mint 60 embert küldtek el leépítés volt énnem estem bele mert azon a részlegen ahol vagyok úgymond főgépen főfolyamatot csinálok és én+ még 3 kollégám látjuk el az egész üzemet. De jövőhéten mikor kezdünk 1műszak 4napos munkahét ezért küldtek el egy csomó embert... Az életemmel nemnagyon vagyok megelégedve boldognak sem vagyok olyan húdeboldog itt és mivel szüleimmel lakokk az agyamra mennek hogy amint kiteszem a lábam a lakásból 120 kérdést tesznek fel...
2013. aug. 12. 13:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha azzal van bajod,hogy a szüleid az agyadra mennek és van ott egy azért jó munkád....akkor mi lenne ha a környéken keresnél albérletet???

Pár hónapon belül szeretnél családot??? Vagy miért gond az egy szoba??Majd amikor télen megkapod a fűtésszámlát akkor ne aggódj egyből jó lenne 1 szoba!!

Jó dolgodba már te se tudod mit csinálj.........

2013. aug. 12. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!