Hogy tudok lakásfenntartási támogatást igényelni a bérleti díjra is, ha nincs róla számlám?
Általában sehol sem adnak számlát. De akkor nem tudom megigényelni rá a támogatást. Még a rezsire is alig, mert fél odaadni a közös képviselőtől a papírt, a fűtésről meg a közös költségről, nehogy megbüntessék. Én abszolút megértem..., de én jogosult lennék, illetve a családom, 3 hónapos babánk van, és kevés a pénzünk, és akkor így elesek a támogatástól, pedig nagyon jó lenne.
Várom a hozzászólásokat, ötleteket!
Mi most keresünk (ismét) albérletet párommal. Leírom a problémákat, hátha segít valamicskét.
1. Ingatlanosok inkább eladó lakásokkal foglalkoznak, mivel abból több jutalékot kapnak.
2. A magánszemélyek nem jelentik be a lakást (jó 90% legalábbis), nem adóznak utána magyarul. Sajnos az ilyenek szokták átverni az embert, nem kapod kézhez a számlát, jogtalanul követel pénzt a bérlőtől stb. Tapasztaltam... sokat kellett költöznünk és eddig mindenütt a tulajjal volt gond, hogy lenyúlta a pénzt meg ilyesmi.
3. Sok helyen a gyereket sem engedik albérletbe (nem értem, hogy minek fizet a bérlő akkor kauicót...). Egy kisbaba nem fogja átrágni a falat, nem értem az embereket ilyen téren. És ne jöjjön senki azzal, hogy jaj de sokan lépnek le, otthagyva a rumlis lakást. EZÉRT kell a szerződés, az biztosítja mind a két félt...
Sajnos ha nem vagytok bejelentve, akkor nem kaphattok támogatást tudomásom szerint. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!