Sok lenne bérleti díjnak?
Kérdés hol?
Mucsaházapusztán lehet sok.
Budapesten nagyon kevés.
Nagyobb városokban (Győr pl.) kicsit alacsonyabb, vagy pont átlag.
Sok mindentől függ:
-hol, melyik városban esetleg faluban van
-milyen a ház és a kert állapota
-bútorral vagy anélkül
-milyen a környék: közelben van-e jó bolt, tömegközlekedési csomópont
Budapesti viszonylatban, ha jó állapotban, és jó környéken van, még bútorozatlanul is kevés ez a díj.
Hol?
Mert ha Pesten vagy környékén akkor nagyon nagyon olcsó!!!
Ha egy kisvárosban, akkor jól számítottatok. Én most megyek párommal Tatabányán albérletbe havi 40.000 ft-ért, lealkudva! A nő eredetileg 50.000-ért akarta kiadni. Itt nálunk egy átlagos albérlet 30-35 ezer forintba kerül.
Ha falun laksz, akkor szerintem reális/jó az ár.
Szerintem ez kevés, mert ha azt nézed, a lakók bizony leamortizálják, és miután kiköltöznek majd, fel kell némileg újítani, festeni.
Ha pedig hivatalosan csináljátok, akkor az adó elviszi a javát.
De akkor lennél okosabb, ha a környéketeken érdeklődnél, hogy milyne árban mennek az albérletek.
Nekem kevésnek tűnik. Én egy panelért fizetek havi 40-et (plusz rezsi persze), megyeszékhely, egyetem közvetlen közelében, másfél szobás. Itt ez normál ár, mert jó helyen van a lakás. Kevésbé központi helyen 30 körül vannak az ugyanekkora lakások.
Viszont ha ez a ház valami kicsi településen van, ahol se iskolák, se munkahelyek, tehát a bérlőnek utaznia kell, ha dolgozik vagy tanul, akkor nem elképzelhető, hogy a havi 30 ezer reális ár. De szerintem nézz utána, hogy mások mennyiért hirdetik a házukat hasonló településeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!