Szerintetek mi az, amin spórolni tudnánk még?
Albérletben élünk.
albi: 55 000/hó
rezsi:20-35000/hó,évszaktól függ,nem átalányt fizetünk
telefon: kb 7000/hó
net + TV: 9500/hó
étkezés: 20-25ezer/hó
útiköltség: 40-50000/hó
párom német oktatása: 20000/hó
Az internet és Tv csomagot holnap szeretném lecseréltetni,tehát csomagot váltani,ha legalább 2-3ezerrel kevesebbre jönne ki,már jó.
Az útiköltség sajnos ilyen sok,csak autóval tudjuk a munkahelyünket megközelíteni.
Szerintetek? Min tudnánk spórolni?
A keresetünk egyébként 280000 és 330000Ft közé esik nettóban,hónapfüggő.
Tehát azért marad pénzünk,de én soknak tartom a kiadásokat.
Köszönöm a segítséget!
Ha nem pest,akkor olcsóbb albiz nézni,igaz keresgélni kell,de vannak jók,én 3 hónapig keresgettem az igazit,30-ért béreljük.
Rezsinél mi mennyi?Mivel fűtötök?
Melóba nem jár arról a környékről más is? Megbeszélni hogy egyik nap az egyik,másik nap a másik megy kocsival.
német oktatás...keresni olyat aki tud németl,ingyen tanit,cserébe te vagy párod tanitja olyanra amit ő szeretne és ti tudtok,pl angol
Étkezés: ezen ne spórolj többet,igy is kevés nagyon,mi kettőnkre 40 alatt nem állunk meg,de inkább 50-60.
Első: kettejük fizuja ennyi,nem külön külön.
Külön külön ez kb 150ezer,annyira nem sok.
Az étkezés nem ennyi,mert spórolunk,imádok főzni és jókat eszünk,de az apukám állattartással is foglalkozik,így sok húst onnan kapunk,másrészt én a munkahelyen ebédelek a hónap 30 napjából 14-16 napot. Akkor meg ugye vagy az van,hogy amit főztem,az a páromnak több napra elég,vagy nem is eszik itthon a párom,hanem eszik valahol.
Szerintetek így is kevés,amit étkezésre költünk?
Amikor tisztítószereket meg ilyeneket vásárolok,akkor persze ez több,de általában azt két havonta teszem meg jó előre :)
Az utazásnál sajnos nálam nincs akivel járhatnék,a párom többekkel együtt jár,de kettőnknek egy hónapra sajnos ennyi :(
Kedves első,nem akarok én senkinek rosszat,de attól mert valaki kevesebből él,még nem kell minden magasabb keresetűnek teljesen elégedettnek lenni a pénzköltési technikáival. Sehol nem írtam,hogy kevésnek tartanám a bevételünk,csupán ha tudom,szeretném csökkenteni a kiadásainkat.
Eddigieknek köszönöm,a további ötleteket is várom! :)
Akkor nem kevés az étkezésre,a főtt kerül sokba és a hús igazán.
Akkor rezsin lehet hogy lehetne,leirod mi mennyi?
Vagy munkahelyhez közelebbi albérlet?
Ja és a rezsis kérdésre a válasz:
Villany olyan 5000 Ft körül szokott lenni,gáz nyári hónapban szintén 5-6000,télen ugye több,a legtöbb az olyan 20-25000 volt,olyan hónapban,mikor végig szinte mínuszok voltak kint.
Közös költség 1000 Ft,biztosítás 1500 Ft, szemétdíj olyan 8-900 Ft.
Víz 6-8000 Ft,változó.
Mi ketten keresünk kb 250 ezret, és van két középiskolás gyermekünk.
Igaz, albérletet nem kell fizetni.
Hogyhogy ennyi az útiköltség, hát hová a bánatba utazgattok?
Közelebb munkahely? Közelebb albérlet?
A rezsinél energiatakarékos égőkkel a felét meg lehet spórolni a villanyszámlának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!