Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mivel tudnánk spórolni még,...

Mivel tudnánk spórolni még, együtt élünk!?

Figyelt kérdés

A barátommal nem rég költöztem össze,és sajnos nem állunk olyan jól,hogy megengedhetnénk magunknak bármit.

Annyira nem drámai a helyzet de szeretnénk kevesebbet költeni a számlákra.

Most jön a tél! A fa meg van az is csak 25 mázsa,azzal nem húzzuk ki,így gázzal is kell fűtenünk.

Együtt fürdünk,így a vízszámla kevesebb.A boltban csak a legszükségesebbeket veszem vagy vesszük!

A párom nagyon sokat dolgozik,két állása is van.Én is dolgozok már hála az istennek.

Ti,hogy szoktatok?Gondolom,olyan sok mindenben nem lehet már nagyobb eredményt kihozni,de hátha van valakinek ötlete.

Boldogok vagyunk így is!

Én 21/N ő 22/F

2012. nov. 1. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerezzetek még fát.
2012. nov. 1. 16:37
 2/8 anonim válasza:
A vizen nagyon sokat lehet. Ha pedig bírjátok az optimális 18 fokot és nem kell a 22 fok, akkor azon is sokat lehet. Villanyon úgy, hogy lefekvés előtt kihúztok minden vezetéket, a tv, a mikro, számítógép vezetékét. Meg úgy is, hogy egyszerre nem megy a tv, együtt a számítógéppel és még a villany is fel van kapcsolva. Fürdővíz pedig csak keveset szabad használni, lezuhanyozni 3 perc alatt, vagy közösen gyorsan kevés vízben megfürdeni. A kaján is lehet bőven spórolni, ha magatok főztök és az alapanyagot is esetleg otthonról szülőktől beszerzitek, vagy ha úgy nem megy, akkor első kézből kell. Vagyis nem a boltból, hanem rögtön a gazdától. Ő olcsóbban adja.
2012. nov. 1. 16:38
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. nov. 1. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Tegyetek a fagyasztó üres részeibe vízzel teli műanyag palackokat mert az üres hűtő több energiát használ mintha tele lenne.

Tegyetek a radiátorok mögé hővisszaverő fóliát (hőtükör) [link]

így a radiátor nem a falat hanem a szobát fűti-kevesebb fa kell.

Kapcsoljátok ki teljesen a TV-t ha nem nézitek mert maga a készenléti állapot (világító ledek) is elég sok áramot felvesznek.

2012. nov. 1. 17:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Dohányzás, alkohol, benzin. Ezeken lehet a legtöbbet fogni.

Egy évben simán elkölt egy átlagos dohányos cigarettára 300.000Ft-ot.

Alkoholnál szintén ugyanez a helyzet. A "csak két sört ittam"-olból simán százezres számla jön össze éves szinten.

A benzin is egyértelmű. Ha autóval 10 percnél messzebb van ahová mennél, akkor érdemes beleülni. Rövid távolságokon iszonyúan megnő a fajlagos költség a hideg motornak köszönhetően...

2012. nov. 1. 17:29
 6/8 anonim ***** válasza:

A boltban ha élelmiszert vásárolsz, ott is sokat lehet spórolni, ha nem mindenből a legmárkásabbat veszed. Étolajből pl. nem kell a Vénusz (500 ft), lehet kapni teszkós nóném márkát is 300 ft-ért, és pont ugyanúgy lehet vele főzni. Tejet se kell Mizót venni (300), a 150 forintos névtelen (Tesco) pont ugyanolyan. Felvágottat, sajtot ha teheted csemegepultban vedd, ahol csak magát az élelmiszert kell kilóra megfizetned, mert az ilyen előre, alutálcán csomagolt felvágottak sokkal drágábbak!

(Intim dolgokon is tudsz spórolni, a tamponból sem kell OB 700-ért, a Naturella 300-ért ugyanúgy működik. Ha óvszerrel védekeztek, a 12 db-os pakkokkal általában darabra leosztva olcsóbban jöttök ki.)

Internet-tévé-telefon csomagoknak is érdemes utánakutatni a neten, vagy felhívni a cégek ügyfélszolgálatát: sok olyan ajánlatot találni, ahol egymást ingyen hívjátok, vagy a nagyobb sávszélességgel valójában olcsóbban jöttök ki.

Illetve amit előttem is írtak: fűtsetek be 2-3 fokkal hűvösebbre, és inkább vegyetek fel kardigánt otthon, autózás helyett pedig vegyetek bérletet, járjatok busszal.

2012. nov. 1. 19:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Eleve nem kellene tejet, felvágottat, fehér kenyeret, meg ilyeneket venni, a legtöbb dolog, ami bennük van, fölösleges.

Tényleg nem divatozni akarok, de nyers zöldségen, párolt sovány húson, lenmagolajon, vitaminokon és vízen kívül a szervezetnek nincs másra szüksége. Szénhidrátként pedig rizs, zab vihető be, ez szintén nem túl drága.

2012. nov. 3. 12:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Óvlak attól,hogy percenként figyeld az óraállásokat avégett:mennyivel kerül többe? Észre sem veszed,de egy idő után már csak a pénz spórolása lesz a legfőbb célod!Ez a tevékenység meggyilkol minden jó,értelmes emberi kapcsolatot!Ha albérletben laktok,akkor érdemesebb lenne olcsóbbat keresni?! Cetliken szoktam felírni magamnak mit hol fogok vásárolni? Nem tudom hol lehetsz helyileg és milyenek a lehetőségeid,így azt most nem tudom elmondani neked. Ha nem hagyod kifogyni a háztartásodból a dolgokat akkor azzal is spórolhatsz,nem a legközelebbi drága kisboltban kell megvenni. A maradékokból sok új ételt lehet kreálni,fiatalságod megnézi a szakácskönyvének tartalomjegyzékét vagy a szülőktől kér segítséget. Ha becsülettel élünk kevesebből és jókat alszunk,továbbá nyugodtak maradunk a nekünk kiváló életminőségtől,az a tudat,hogy szeretnek bennünket akit viszontszeretünk annál nincs jobb a világon.
2012. dec. 4. 05:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!