Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Együtt élünk, hogyan tudnánk...

Együtt élünk, hogyan tudnánk spórolni egy kicsit?

Figyelt kérdés

Nem gondoltam volna soha se,hogy ennyire fontos lesz majd az anyagi helyzet.

2 hónapja költöztünk össze egy kisebb családi házba.Szépen kényelmesen elvagyunk/elférünk!

A fizetésemre se mondanám,hogy kevés..120.000 körül szoktam kapni.A barátnőm is dolgozik már, ő varrónő.

Sok elmegy a számlákra,illetve a házat is apródonként újítgatom...

Tényleg csak a legszükségesebbeket vesszük meg az ételeknél is..

Együtt fürdünk,hogy ne kelljen annyi vízszámlát fizetni..

Ti mit tesztek ez ellen? Spórolásra értem

Köszönöm

22F 22L

2012. okt. 7. 11:37
1 2
 1/11 Hanariko válasza:
100%
hát ettől többet nem nagyon tudtok, esetleg kevesebb tévé (nem tudom mennyit nézitek) helyette meghitt beszélgetések, villany helyett gyertya, az még ráadásul romantikus is. :)
2012. okt. 7. 11:40
 2/11 anonim válasza:
100%
Én 17 éves vagyok, de én egész életemben úgy nevelkedtem, hogy nem szórtuk a pénzt. Vannak ilyen apróságok, hogy például, nem hagyjuk égve a lámpát, ha kijövünk a szobából (akár csak 2 percre is), itthon sütjük a kenyeret, nem rendelgetünk mindig kaját, maximum ha nagy ünnep van és anya nem tud főzni, mindig anya főz, nem veszünk drága ruhákat, még is divatosan járunk. Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
2012. okt. 7. 11:43
 3/11 A kérdező kommentje:

én még ebben az életben soha se rendeltem kaját..a villanyos dolognál takarékosan bánnunk,ez természetes.

Nekem szinte mindegy mibe vagyok:) Ő szeret ruhákat vásárolni,de mondta ő is ezt ma,hogy most már van elég cucca nem kell több..És akkor ez is kilőve! :)

Köszönöm nektek!

2012. okt. 7. 11:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
családi házban laktok. szerintem a téli hónapokban, ha nem terveztek nagyobb összejöveteleket, az élettereteket tervezzétek a csak néhány szobára. ott legyen rendes fűtés, a többiben csak annyi, hogy ne fagyjanak át a falak. esetleg, ha még megoldható, és van annyi spórolt pénzetek az ablakok, ajtók hőszigetelésén érdemes javítani, akár csak réskitöltéssel, illetve ablak szárnyak közti kipárnázással, az ajtók aljára kefés lécet rakva...
2012. okt. 7. 11:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk mostanában 20-30 ezerrel lecsökkentek a számláink

Ezeken kívül mi csináljuk:

-ha elmegyünk itthonról a hosszabbítókat kikapcsoljuk, néha ki is húzzuk

-a telefon és egyéb más töltőt nem hagyunk a konnektorban

-feleslegesen nem hagyunk menni semmit

-nekünk bojlerünk van, tehát mindig lekapcsoljuk, ezért nem fút, tehát nincs meleg víz. Mielőtt fürdenénk előtte 1 órával felkapcsoljuk és kész :)

-energiatakarékos égőket használunk

remélem segítettem egy kicsit :)

2012. okt. 7. 11:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

az előzővel kapcsolatban:

amikor kicseréltük 3 éve a hűtőgépet, és a mosógépet (persze, hogy minden egyszerre megy tönkre...) nagyon energiatakarékosat vettünk, igaz akció is volt, tehát még annyival többe se került, viszont azóta éves szintem kb 30ezerrel kevesebb az áramszámla. illetve a gyújtóláng ami bármiylen furcsa a sok kicsi sokra meggyel érdekes kiadás: kb napi 0.3 m3 a fogysztása. ez éves szinten kb 100 /SZÁZ/ köbméter gáz..... érdemes lekapcsolni, ha nem kell.

2012. okt. 7. 12:02
 7/11 A kérdező kommentje:

Na igen!

Köszönöm,a segítségetek!

2012. okt. 7. 12:03
 8/11 anonim ***** válasza:

11.56-os vagyok

Az utánam következőről jutott eszembe, hogy az se mindegy, hogy milyen a hűtőtök vagy a mosógépetek.

Minél régebbi, annál többet fogyaszt. Akad akinél még az a nagy fagyasztóláda is van. Az elég rendesen eszi az áramot.

2012. okt. 7. 12:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Teljesen új van, azt a szüleimtől kaptam így ajándékba..Arra már nem lett volna pénzem--mármint a hűtőre
2012. okt. 7. 12:22
 10/11 anonim válasza:
100%

Én soha nem szerettem azt a szót, hogy "spórlás". Inkább úgy szoktam fogalmazni, hogy nem kell pazarolni, semmilyen téren.

1. Amíg egy használati tárgy ellátja a funkcióját, és amíg olcsóbb a javítása, addig nem veszünk újat. A porszívónk még anno 1968-ban készült. Igaz azóta volt egyszer motor cserélve (használt motor fillérekért egy javító műhelyből).

2. Az elektromos és elektronikus készülékeket, ha nincsenek használatban (éjszaka, pl.) kihúzzuk a konnektorból.

3. A lakásban csak takarékos égők vannak, ami nem takarékos, az vagy neon vagy csak 25 W-os.

4. Ételt nem dobunk ki. Csak annyit főzünk, amennyit megeszünk. Kenyeret nem dobunk ki.

5. A közértben csak kenyeret veszünk, a többi fogyasztási cikket nagyker áron vásároljuk.

6. Télen a lakásban 20 fok van.

7. Jórészt turiból vásárolunk ruhákat.

8. Senki nem dohányzik, italokat ritkán vásárolunk, van házi bor és házi pálesz.

9. A mosógép kifolyó csöve a fürdőkádba üríti a vizet. Van úgy, ha például éppen agyneműt mosunk, a kifolyó vizet felfogjuk, abba pedig koszosabb ruhákat áztatunk. Utána már feleannyi mosószer szükséges. Az ágyneműt és fehérneműt max. 60 fokon, egyebeket max. 40 fokon mosunk. Ha egy szappan már nagyon kicsi, "ráragasztom" a nagyra, így teljesen el tud fogyni. Fogmosáskor nem csorgatom a vizet, hanem fogmosó poharat használok.

Szóval millió ilyen apróság van, amire ha kicsit odafigyelünk, bizony sokat lehet spórolni.

2012. okt. 7. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!