Albérletben a lámpát és a függönyt is leveszi a tulaj ha kiadja?
A "bútorozatlan" alatt azt kell érteni, hogy csak a lakás csupasz falakkal!...
A mennyezeti lámpát is leszerelheti, és lóg majd egy dróton 1 db csupasz izzó... (Lámpát sem kell adnia.)
Nem köteles függönyt sem biztosítani, sőt a függönykarnis is berendezési tárgy...
Mondjuk ha én lennék a Tulajdonos, eszembe jutna, hogy jobb a karnist fenn hagyni, mert különben a Bérlő majd szöget ver a falba és arra akasztja a függönyeit... Jó lesz az nekem?...
Megegyezés kérdése.
Mikor a paraszt szomszédunk eladta a házát, még a filléres hagyományos villanykörtéket is kicsavarta a fali foglalatokból, hogy elvigye.
Nekem is vannak albérlőim,ezért csak nézek....
Ennyiért Szegeden full bútorozott luxuslakást kapnál.
Mekkora lakást hol blérelsz ennyiért bútorozatlanul?
Ez nagyon sok.
Mi is bútorolzatlanul vettük ki,konyha maradt persze bútorral mert beépitett,maradtak a karnisok,lámpabúrák,fürdőbe csempébe fúrt polcok,fürdőben faliszekrény (odaméretezett).
Jól nézd meg,még a konvektort/radiátort is elviszi a végén...
Amikor én 15 évvel ezelőtt megvásároltam (!) a lakásomat, akkor a régi lakástulajdonos mindenhonnan kitekerte még az izzókat is (üresen lógó vezetékeket hagyott), kiszerelte a bejárati ajtó zárját is (még szerencse, hogy volt egy biztonsági záram, ami pont illett az ajtóba, mert nem tudom mit csináltam volna a lakásátadás napján este 7 órakor, ölemben két kisgyerekkel, nyitott ajtó mellett...
A konyhában SEMMI nem maradt, még egy mosogató medence sem a csap alatt!!!...
Kénytelen voltam egy ideiglenes mosogatót venni, míg nem tudtam vásárolni egy méretre készített konyhabútort...
Amikor a fürdőszobában elkezdték a felszerelt kerámia falipolcok leszerelését, akkor megkérdeztem : a csapokat is le fogják szerelni?...
Én meg úgy adtam el a saját lakásomat, hogy nekem természetes volt, hogy a konyhabútor, tűzhely, hálószobában a mennyezetig épített gardrobszekrény a lakás tartozéka...
Eszembe sem jutott leszerelni a konyhai, előszobai, hálószobai lámpákat a falról...
A karnisokat és az ablakhoz készített függönyöket is természetesen ott hagytam...
Új biztonsági zárra cseréltem az ajtózárat, így adtam át a lakást az új tulajdonosnak!...
Hiába, nem vagyunk egyformák...
Én mikor lakást adtam el, a drágább csillárokat elvittem, de oda is raktam fel foglalatot egy villanykörtével, hogy az új tulajdonosnak ne tapogatózva keljen költöznie.
A sima fali lámpákat otthagytam.
A függönyöket elvittem, a karnist nem. Szerintem nem mindenkinek tetszik ugyan az a függöny, így lehet hogy csak kidobnák. Meg az ablakok nagyjából szabvány méretűek.
A konyhabútort, tűzhelyet, beépített szekrényt természetesen nem vittem el. A zárat se, de ha új lakást veszek, az az első, hogy lecserélem a zárbetétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!