Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan tudom kirakni a bérlőimet?

Hogyan tudom kirakni a bérlőimet?

Figyelt kérdés
Sajnos a bérlő több mint 300.000 Ft.-os kárt okoztak nekem.De a 2 hónap kauciójukat visszavárják,megmondták hogy addig nem költöznek el.Rendkívül azonnali felmondást írásban odadtam nekik 1 tanúval mellékelve,de nem írták alá,tudtommal ilyen esetekben nincs bérlő beleegyezése.És nem is jár a 30 nap felmondási idő.Nem beszélve arról hogy 2x rendőrt hívtak rám,mert nem bírják felfogni hogy felmondtam a szerződésüket.Ilyen apró cseprő dolgokért a rendőrség nem jöhetne ki,mert tetlegeség nem történt.Az írásbeli felmondásban beleirtam hogy nem kérek anyagiakat,elállok mindentől,csak menjenek el.Ők csak azzal fenyegetőztek hogy feljelentenek akkor.Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?Sürgősen várom a tanácsokat.Nincs közjegyző,nincs ügyvéd a háttérben.

#albérlet #hogyan tudom kirakni a bérlőmet
2012. júl. 5. 09:04
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Igen van szerződésünk! Határozatlan időre szól.

A kár a következő:

Költözéskor össze***ták a falakat.

A gyerekek az elektromos redőnyt elrontották.

Ez a redőny 2 éve volt 295000 Ft.-(tehát nem olcsó)

De itt nekem elrborult az agyam,és megmondtam hogy jó akkor itt befejeztük,mert igy nem lehet eljárni.Hosszu távon még mit fognak csinálni.

2012. júl. 5. 10:24
 12/36 anonim ***** válasza:
Ha van szerződésetek, akkor mi szerepel benne a károkozásról??? Mi szerepel benne a felmondásról?
2012. júl. 5. 10:29
 13/36 A kérdező kommentje:
A jelen szerződés közös megegyezéssel,bármely fél rendes felmondásával,vagy a Bérlő megalapozott,és jogos,a A bérbeadó által nem vitatott rendkívüli felmondásával, történő megszüntetés esetén,a bérlő kiköltözsekor -a jelen szerződés megköteések megfizetett plusz egy havi bérleti díj összege a bérlőnek visszajár.Amennyiben azonban a bérlő a szerződést nem a szerződésben foglaltak szerinti rendes felmondással, szünteti meg,vagy olyan magatartást tanusit,amely megalapozza a bérbeadó rendkívüli,azonnali hatályu felmondását,ugy a bérlő ezt az összeget elveszíti,és a ráeső kár értékét megtériti.
2012. júl. 5. 10:34
 14/36 anonim ***** válasza:

"De a jelen szerződében nincs is 3. fél :) "

"Igen van szerződésünk! Határozatlan időre szól. "

Ha van szerződés, akkor van 3. fél.

Elmagyarázom, hogy megértsed:

1. Tulajdonos, azaz Te

2. Szolgáltató, pl. Elmű

3. Bérlő, tudod, akit ki akarsz rakni

Ha van szerződésetek, akkor aszerint kell eljárni és kész.

Hogy közölted velük a felmondást? Postán adtad fel, vagy csak a szemük elé toltad?

2012. júl. 5. 10:41
 15/36 anonim ***** válasza:

Akkor meg miért nem viszed jogi útra???

Neked van igazad, így sima ügy.

Kezdésnek elég, ha egy ügyvédi felszólítást küldetsz nekik, ha arra sem hajlandóak kiköltözni, akkor meg a többit már intézi az ügyvéd.

2012. júl. 5. 10:43
 16/36 A kérdező kommentje:

B.nőm volt a tanú,és szemtől szemben adtam át a papirost.

Amit ő átolvasott,és közölte h nem ért egyet ezzel,és nem írja alá.

2012. júl. 5. 10:48
 17/36 A kérdező kommentje:
Most a hétvégén eldől a dolog,hogy mi lesz velük.De ha nem lépnek még mindig,akkor fogadok egy ügyvédet,és megteszem a lépéseket.
2012. júl. 5. 10:49
 18/36 anonim ***** válasza:

Nem kell egyetértsen vele, a tanúd meg igazolja, hogy át lett adva neki.

Ennyi.

2012. júl. 5. 10:49
 19/36 A kérdező kommentje:
Akkor igy is érvényes a felmondásom?Mert halottam azt is hogy egyoldalu! De azonnalival,és nem rendes felmondással,már nincs 30 nap,magyarul lecsökken minden,megvan fogva a kezük!
2012. júl. 5. 10:53
 20/36 anonim ***** válasza:
Nem vagyok ügyvéd, nem ismerem a szövegét sem a szerződésnek, sem a felmondásnak, így nem tudok rá válaszolni. Ha rendesen volt megírva a szerződés és a felmondás is, akkor igen.
2012. júl. 5. 10:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!