Albérletet kiadók hozzájárulnak az ideglenes lakcímkártya kiállításához?
Hidd el, igen sok család visszaél azzal, hogy nem tehetik ki őket a gyerek miatt. Nem véletlen vannak betojva tőlük a tulajdonosok, nekünk is megmondták kerek-perec, mivel nincs gyerekünk, mi lettünk a befutók.
Egyébként tulajdonosa válogatja, melyik engedi a bejelentkezést.
A legtöbben már nem feketén adják ki, hiszen ha fekete, akkor nincs szerződés és nehezebb kirakni az ott lakó albérlőt, ha van szerződés nincs gond azzal kinek kell fizetnie a rezsit.
És nem szokott gond lenni a bejelentkezéssel sem.
Nálunk (kisgyerekkel) úgy zajlott, hogy a tulaj teljesen természetesnek vette, hogy ott legyen az ÁLLANDÓ lakcímünk, és gond nélkül aláírta a papírt. Ellenben a kedves néni a hivatalban megfogta, és a saját kis tollával odabiggyesztette a lap tetejére, hogy "hrsz", majd visszaadta, hogy írjam be ezt is. Így futhattunk még egy kört, meg a néni összes felmenője forgott a sírjában fél napig kb, de végül sikerült.
Fordított helyzetben egyébként én nem a lakcímbejelentéssel "keménykednék" a bérlők felé, bár tudom, sokan okkal vagy ok nélkül félnek ehhez hozzájárulni. Ha vki rosszat akar tenni, vagy illegálisan lakást foglalni pl az megteszi enélkül is.
Én amikor kiadtam a lakásomat először,akkor 1 gyerekes anyukának adtam ki.Én sz óvoda miatt megengedtem hogy ideiglenes lakcímmel rendelkezzenek.Meglepetésemre az óvoda nem fogadta el.Ők állandó lakcímet kértek.
Így írtunk egy szerződést,hogy nem fizetés estén 30 napon belül el kell költöznie.Rongálás,és egyéb gondok esetén is.( ügyvéd által megfogalmazott,törvényes szerződést írtunk)Mivel aláírta,így nem volt kifogásom az állandó lakcím bejelentéssel sem..6 évig éltek ott,minden gond nélkül.Következő alkalommal is ezt a törvényes utat akartam végigjárni,de ott már nem tetszett az ügyvéd által írt szerződés az anyukának(2 gyerekkel jött volna) és nem írta alá.Így én sem kockáztattam,és nem is költözhetett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!