Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
4 éve elváltam. Mennyibe kerül a névváltoztatás? Az anyakönyvi hivatalba menjek vagy a belügyminisztériumtól kérjem? Mi mennyibe kerül? Személyi, lakcímkártya, jogsi stb.
A születési nevemet szeretném használni.
Melyik az olcsóbb?
Minden pénz számít pici babám van.
Egyenlőre nem szeretnék még újra férjhez menni,de ezt a nevet sem akarom tovább hordani.
Az ügyintézés helye lakóhely szerinti anyakönyvvezető. Az eljárás ideje kb 10 perc. Az eljárás illetéke 5000Ft. Ezt követően az illetékes okmányirodába kell menned az
érvényes személyi igazolvánnyal, a névváltozást igazoló okirattal. Az illeték 1.500 Ft
Lakcímet igazoló hatósági igazolvány, ahhoz 500 Ft befizetésérõl szóló bizonylat szükséges.
168/1999. (XI.24.) kormányrendelet a személyi igazolványról és az 1990. évi XCIII. törvény az illetékekrõl szóló jogszabályok alapján írtam.
nekem ahhoz az anyakönyvi hivatalhoz kellett bemennem a névváltoztatással ahol házasságot kötöttünk. De azért kérdezz rá a pógárjenő hivatalban :)
ne feledkezz meg a TAJ és adókártyáról, ezeket viszont ingyen cserélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!