Névváltoztatás után a papírjaimat (személyi, lakcímkártya etc. ) külön meg kell csináltatnom, vagy tartalmazza a 10 000 Ft-os illeték?
A felsorolt okmányokat külön meg kell csináltatnod, hiszen újat állítanak ki a megváltozott nevedre, de ezekért már nem kell semmit sem fizetni. Csak a névváltoztatásért kellett egyszer a 10 000 Ft-ot fizetned.
Ne felejts el a bankba is elmenni az új személyid megszerzése után,ott is be kell mutatnod és felvezetik a változásokat, természetesen ha van ott bankszámlád, vagy oda utalják a fizetésed.
Köszi!
Kértem külön adószámot, hogy a rajzaimat el tudjam adni. Ehhez vettem ugye egy számlatömböt is, ezeket is meg kell újítani?
Úgy tudom, 15 napod van a hivatalos papírjaidat elintézni. A 10 ezer forint csak az ILLETÉK díja, tehát ezért csak bejegyzik a névváltoztatásodat, a papírokat ezen felül neked kell állnod.
A személyi 1500, a lakcímkártya nálunk 500, a jogsi azt hiszem 2000, a többit nem tudom.
És igen, a számlatömbödet is le kell cserélni, hiszen a régi nevedet eztán nem használhatod.
Hol lehet ezt (névváltoztatást) intézni?
Okmányirodában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!