Megteheti a bérbeadó, hogy nem adja vissza a garancia pénzt ilyen helyzetben?
Két és fél éve bérlek egy albérletet egy idős úrtól, 10 hónapra szólt az alap szerződés és úgy volt, ha el akarok utána menni, szólnom kell egy hónappal előtte. Én szóltam neki természetesen még december közepén, hogy most január 31-ig kiköltözöm, a januári lakbért és rezsit kifizettem.
A bérbeadóm egy elég..sajátos meglátású ember, minden apróság miatt kiabál, most egy apró karc az asztal lapján, képes volt ráhajolni, nézegetni tíz percig, majd mindennek elmondott, hogy ennek bezzeg következményei lesznek, az asztallap amúgy egy ilyen tényleg nagyon régi, alapból karcos darab volt, ami még le sincs lakkozva, aztán erre ő vett egy újat, mikor a nyárra hazamentem az egyetemről, de nem mondott ez után semmit erről.
Utána olyanokat talált ki, hogy a hűtőt én penészesen hagytam itthon nyárra és ő szeptemberben volt fent és látta, mert bejött a lakásba, de sms-ben megírta nekem, hogy június végén is fel kell jöjjön a vízórát leolvasni, mert jöttek a melegvizesektől, de akkor nem mondott semmit a hűtőre, ami amúgy nyitott ajtóval, szépen kipucolva maradt a lakásban és én nem jöttem fel vissza az egyetemre az albérletbe június elejétől egészen szeptem végéig, amíg ő kényelmesen járkált fel a lakásba, mondván, jaj ellenőrizni kell, aztán most érdekes nekem, hogy végig nem volt baja a hűtőnek, de bepenészedett, mire szeptember lett. Volt már, hogy direkt nyitva hagytam a hűtőajtót, hogy kiszáradjon, mert leállítás után még napokig enged vizet, ez a hűtő is megvan vagy negyven éves, ha nem több, ő pedig direkt bezárta a hűtő ajtót, mikor feljött a lakásba. Most pedig lehord engem minden koszosnak emiatt, hogy a hűtő jaj de bepenészedett és hogy az neki már nem kell, vigyem amerre akarom, pedig amúgy a hűtőnek semmi baja nincsen, tiszta és ki van rendesen mosva, egy csomó tisztítószert szoktam venni itthonra. És most félek, hogy még kitalál valamit a bácsi és azért se fogja visszaadni a garancia pénzt, ami két havi lakbér volt pluszba és most nem tudtom mit csináljak, mert nekem a pénz kellene, hogy műtétre mehessek belőle. A lakásban minden patyolat tiszta, semmi nem rongálódott meg, karc vagy kosz sincs még a falon sem, de már nagyon félek, hogy mit fog kitalálni... Joga van ilyen helyzetben nem visszaadni a pénzt? Vagy mit kellene csinálnom? Mindent rendesen betartottam az albérletben. Konkrétan terrorban tartott, de maradtam, mert nagyon jó volt az albérlet, kedveltem a környéket, vele nagyon ritkán találkoztam, évente háromszor maximum és nagyon közel volt az egyetemhez is, kevés volt a rezsi is. Meg ugyebár, ha korábban mentem volna el, ezek amúgyis megtörténtek volna.
Annyi a kérdés mi van a papíron.
Lepapírozta vagy megirta írásban akkor hogy a hutovel baj volt? (Megjegyzem be se mehet bejelentés és a jelenléted nélkül, tehát ha igaz is lenne akkor is ő a ludas). Vízórát leolvasni se mehet be egyeztetés nélkül.
A szerződést meg el kell olvasji. Általában benne van hkgya természetes elhasználódáson túli kárt kell frdezned. Márpedig egy karc az asztalon természetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!