Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakás kiadásnál mennyire...

Lakás kiadásnál mennyire gyakori, hogy kereseti igazolást vagy kezest kér a bérbeadó?

Figyelt kérdés
Megfordítva a kérdést: tudok úgy lakást bérelni Budapesten, hogy jelenleg nem rendelkezem jövedelemmel, illetve kezességvállalásra sem tudok senkit megkérni?

dec. 20. 16:37
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

17: De mért kalkulálsz az ÖSSZES bérbeadóval?

Neked csak egyet kell választani, egy tisztességest. Pont.

dec. 21. 15:04
 22/30 A kérdező kommentje:

#21 Alapjában véve nem feltételezek senkiről rosszat, ez csak egyszerű elővigyázatosság a részemről. Hasonlóan ahhoz, ahogy egy nagyobb szakmunkát is ütemezetten fizetek ki. És itt nem is kell feltétlen rosszhiszemű bérbeadóra gondolni, akár rajta és rajtam kívülálló okokból is lakhatatlanná válhat például az ingatlan.

Én csak nem látom a logikát a dologban, ellentmondásosak az itt felsorakoztatott érvek. A munkabér mire garancia amire a megtakarítás nem? A nemfizető bérlőt gyorsan ki lehet költöztetni ha közjegyzői okiratba foglalták a szerződést.

dec. 21. 17:10
 23/30 zulu ***** válasza:
100%
Egyetértek veled amikor én kiadtam lakást soha nem kértem senkitől kereseti igazolást.A kaucióból soha nem engedtem de mást nem kértem.Csak az számított hogy fizessen meg ne barmolja szét a kéglit.Szerintem se garancia semmire csak adott pillanatot tükröz.De van aki kér lelke rajta, valamit mégis mutat de azt biztos nem hogy fizetni is fog....
dec. 23. 12:10
 24/30 anonim ***** válasza:
51%

22: Általában szerződést írnak és közjegyzői záradékot kérnek!

Én is.

DE van, aki inkább átvilágít, jövedelmi papírokat kér, FB-profilt néz, stb.

Ez egy másik pénzügyi kultúra, az amerikai kultúra, ami hitel alapú: előre költesz, és a magbízhatóságot az jelzi, hogy mindig utólag kifizetted a tartozást.

Ezért mondtam, hogy egyszerre csak egy bérbeadót kell megvizsgálni, nem az összeset együtt.

Ez egy olyan üzlet, amiben hosszútávú üzleti partnert keresel, jobban hasonlít egy társkeresésre, meg kell értenetek egymást.

dec. 23. 12:57
 25/30 A kérdező kommentje:
#24 Szerintem a bérbeadó nem hitelez nekem. Előre kifizetek egyhavi lakbért és két-három havi lakbérnek megfelelő kauciót. Ha nem fizetek kiürítteti a lakást. Nem ad a birtokomba olyan dolgot, amivel csak úgy elsétálhatok.
dec. 23. 19:48
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

25: "Ha nem fizetek kiürítteti a lakást."

Nincs hozzá joga.

Bemenni a lakásba sincs joga, ha nem engeded meg.

A magyar törvények a bérlőt védik.

Évekig is ellakhatsz a lakásban háborítatlanul, fizetés nélkül.

Tehát de, hitelez neked - bár nem ez volt a magyarázat értelme.(!!!)

dec. 26. 04:47
 27/30 anonim ***** válasza:
25: Azokban a kultúrákban hitelből fizeted a lakbért. ! És utólag keresed meg rá a pénzt a banknak.
dec. 26. 04:50
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

25: Még mindig azzal a fajta bérbeadóval hadakozol a fejedben, aki neked nem felel meg.

Egyszerűen válassz egy olyat, aki megfelel és pont!

Amint azt már sokszor leírtuk, az az általános, hogy szerződést írnak és közjegyzőit kérnek.

dec. 26. 04:56
 29/30 anonim ***** válasza:
Tőlem soha egy bérbeadó nem kért ilyet. Amúgy se garancia semmire, mert szinte bárkinek közbejöhet bármi (munkahely elvesztés, tartós betegség, stb) a félretett pénzéből meg nem biztos, hogy pont annak a lakásnak a bérleti díját akarja fizetni, lehet inkább megoldja máshogy a lakhatását (elmegy olcsóbba, hazaköltözik szülőkhöz, kimegy külföldre szercsét próbálni, bármi).
jan. 2. 12:45
 30/30 anonim ***** válasza:
Tőlem még sose kértek ilyet, legutóbb 2023-ban költöztem.
jan. 12. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!