Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakás kiadásnál mennyire...

Lakás kiadásnál mennyire gyakori, hogy kereseti igazolást vagy kezest kér a bérbeadó?

Figyelt kérdés
Megfordítva a kérdést: tudok úgy lakást bérelni Budapesten, hogy jelenleg nem rendelkezem jövedelemmel, illetve kezességvállalásra sem tudok senkit megkérni?

ma 16:37
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Egyre gyakoribb, mert azzal igazolod, hogy van állandó, rendszeres lóvéd, nem csak a mostani, aztán meg nem fizetsz.

Vannak akik nem kérnek ilyet, de a kérdés, 100%, hogy lesz lóvéd minden hónapban?

ma 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
42%

Itthon tudsz, a magyar lakásbérlés full szabályozatlan.

Leteszel 2+1 havit, aztán tiéd a lakás.

ma 17:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Megtakarításom van, ha nem dolgoznék semmit akkor is tudnám fizetni néhány évig.
ma 17:52
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
3. És ezt tudod hivatalosan igazolni, ÉS!!! hajlandó vagy ügyvédi letétbe tenni 6 vagy 12 havi bérleti díjat? Mert így, adnak ki neked, de ha odamész, hogy nem melózol, de eskü főnök van lóvém bőven, na akkor elhajtanak.
ma 17:59
 5/7 A kérdező kommentje:

#3 Számlakivonattal tudom igazolni nyilván. Ügyvédi letétbe biztosan nem tenném. Mennyivel garantálna többet az, ha jelenleg lenne munkám? Bármikor kirúghatnának, és elviekben úgy is megtehetném hogy nem fizetek lakbért ha az lenne a célom.

Amúgy munkám lenne rövidesen, csak amíg 200 km-re lakom Bp.-től, addig meglehetősen bonyolult.

ma 18:30
 6/7 anonim ***** válasza:
53%
Szoktak kérni egyre gyakrabban ma már.
ma 18:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, először azt hittem, hogy csak én futottam bele kizárólag ilyenekbe. Akkor először legyen úgy munkám és fizetésem, hogy nincs hol laknom, és munka mellett hajléktalanként keresgéljek majd albérleteket. Vagy lakjak addig kereskedelmi szálláshelyeken, esetleg autózzak napi 400 kilométert. Sajnos tömegközlekedéssel délelőtt 9-re érnék csak be, és 19-kor elmegy az utolsó vonat/busz visszafelé. Pont amiatt buktam egy jónak tűnő állást, mert reggel 8-kor lett volna a munkakezdés, és nem sikerült albérletet találnom.
ma 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!