Lakás kiadásnál mennyire gyakori, hogy kereseti igazolást vagy kezest kér a bérbeadó?
Egyre gyakoribb, mert azzal igazolod, hogy van állandó, rendszeres lóvéd, nem csak a mostani, aztán meg nem fizetsz.
Vannak akik nem kérnek ilyet, de a kérdés, 100%, hogy lesz lóvéd minden hónapban?
Itthon tudsz, a magyar lakásbérlés full szabályozatlan.
Leteszel 2+1 havit, aztán tiéd a lakás.
#3 Számlakivonattal tudom igazolni nyilván. Ügyvédi letétbe biztosan nem tenném. Mennyivel garantálna többet az, ha jelenleg lenne munkám? Bármikor kirúghatnának, és elviekben úgy is megtehetném hogy nem fizetek lakbért ha az lenne a célom.
Amúgy munkám lenne rövidesen, csak amíg 200 km-re lakom Bp.-től, addig meglehetősen bonyolult.
9. És ÉN, mint bérbeadó, mit érek az állampapíroddal, ami magyar?
ÉN, ezt csinálnám, és ajánlottam amíg ingatlanoztam.: Ajánlj fel 6 havi bérleti díjat előre + 2 havi kauciót, és mond meg, hogy nincs munkáltatóid, mert most keresel melót. A szerződést írjátok 6 hónapra.
Így gyakorlatilag te előre fizettél 6 hónapot, adtál 2 havi kauciót, és amikor lesz melód, hosszabbítotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!