Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Milyenek az iráni bérlők, mi...

Milyenek az iráni bérlők, mi velük a tapasztalat?

Figyelt kérdés

dec. 13. 13:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"Nem beszélsz angolul?"

Én igen, de annyira nem, hogy lefordítsak egy szerződést, az összes mellékletet, és okiratokat sem állíthatok ki hiteles másolatként.

A közjegyzőnél is kétnyelvű záradékot kell kérni, nyilván én nem tudom megcsinálni.

Ehhez anyanyelvi tudás is kell és hitelesítési jogosultság.

"Nálam általában egymás után adják a kilincset a külföldiek. Szólnak a másiknak hogy van kiadó, egyeztetünk, és jönnek is. Annyit elarulok hogy nagyon tiszták, rendezettek, 1 porszem sem volt náluk soha. És most nem 1 családról beszélek hanem 4-rol!"

Értem. De az első iráni tanulót hogyan szerezted?:)

Honnét jött egyáltalán, hogy irániakat keress?

"Papírjai vannak? Jó lenne megtudni mit akar, honnan jött, meddig maradna."

Hát ez az!

Nem úgy jelentkezett, ahogy szokás, XY vagyok, itt élek Bp-en, ennyi és ennyi időpre ennyi és annyi főre szeretnék lakást kivenni, mikor nézhetném meg, fotót tudok-e küldeni.

Semmi, csak is it available, O.K., give me your number.

Te pesti vagy?

"tudják ha valamit hibáznak, repülnek az országból."

Ezek a szabályok hogy vannak dolgozó esetén?

A hivatal segít nekik a bérlésben, ügyintézésben?

dec. 18. 19:19
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát.. nem írt magáról semmit kifejezett kérdésre sem, telefonálni akar, mondja, van magyar segítője, de magáról nem mesél semmit. Se a korát, se a nemét nem tudom.

Megadta a telefonszámát, Whatsup számát.

dec. 19. 13:23
 13/14 A kérdező kommentje:
Még azt nem értem, hogy te is, ők is beszélnek angolul anyanyelvi szinten? Tehát karbantartási dolgokat és jogi dolgokat is értetek angolul mindkét oldalon? Nem a saját anyanyelvükön+te anyanyelveden kell csinálni a kétnyelvű szerződéseket?
dec. 19. 13:24
 14/14 anonim ***** válasza:

Meg mielőtt bármit is írnék:

Szerintem téged éppen atb@szni készülnek 😃 hát nem ír magáról semmit, azt se tudod kinek a fia borja és majd kiadod a lakást? Ez nekem nagyon kamu szagú ne haragudj.

Amúgy a hogyan találtam őket? Ők írtak rám hogy tanulók, az utolsó pillanatban kerestek lakást mert nem tudtak hogy Londonba menjenek-e vagy Pestre, így Pestre jöttek az utolsó pillanatban.

Nekem pont volt kiadó lakásom, szimpik voltak, kötöttünk szerződést angolul,elutaltak 1 havi kauciót előre úgymond foglalókent hogy ne adjam ki a a lakást másnak, majd jöttek és ennyi. 1 évet voltak ott, aztán vissza mentek.

Angolul nem beszélek anyanyelvi szinten, inkább középfok. Azért olyan sok mindent nem kell tudni angolul, azaz ha valami olyan van körbe írja ha nem értenèm aztán rajovok mit akar. Bár idaig (kop - kop) nem volt semmi. Olyan volt hogyha papírt kaptak pl vízóra leolvasrol kértek segítsek már fordítani mi ez, vagy egyszer a fűtés nem volt jó, meg ugye a tűzhely mögött az égés.

Azért angol a szerződés mert azt mind a 2 fel érti.

A közjegyző mondta hogy írjuk bele ha nem fizetnek értesítve lesz a bevándorlási, és ők intézkednek. Ettől félnek mert ha megszakad a tanulmány időközben, akkor vissza kell menniük ugye, + sok milliót visszakell fizetniük.

A lakásban nem segítenek semmit, nekik az a lényeg hogy legyen lakhatasuk míg itt vannak, és levelezésicìm, de az is belevan írva hogy amint lejárt a szerződés, azonnal kivannak onnan jelentve.

Dolgozó esetén sokkal szigorúbbak a szabályok, bár a bevándorlok kb sz@rnak rá.

Amúgy ami nekik kell : hivatalos munka, állandó lakcim. Ha munka miatt lehetnek csak itt akkor nem dolgozhatnak más helyen, ha váltanak is esetleg, bekell jelenteni és újra elbiraljak hogy megfelelő - e az anyagi helyzete.

Szóval durva dolgok ezek. Ezért nem akarnak sokan Magyarországra jönni, pont emiatt mert nehéz papírokat szerezni.

Viszont én azt mondom hogy ezt a csávót vagy nőt vagy bárki is legyen engedd el. Aki nem ír magáról semmit, képet se látsz róla kitudja micsoda, kicsoda az mehet a fenébe 😃 jó dolog tanuloknak kiadni, de nem akárkinek.

dec. 19. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!