Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Milyenek az iráni bérlők, mi...

Milyenek az iráni bérlők, mi velük a tapasztalat?

Figyelt kérdés

dec. 13. 13:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%
Kirobbanóak.
dec. 13. 14:07
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
Miért, a magyar bérlők milyenek?
dec. 13. 14:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Sokat számít, hogy mióta él Európában.
dec. 14. 18:06
 4/14 A kérdező kommentje:
3: Bővebben?
dec. 14. 20:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Tanulók vagy dolgozok?

Amúgy sokkal jobban figyelnek a bérleti díj pontos időben atadására, mert figyeli minden leptuket a bevándorlási hivatal.

Én ezt vettem észre. Pesti lakásomat már 5 éve csakis külföldinek adom ki (Irán, Irak, leginkább ) és mindig pontosak voltak. Vigyáznak a bútorokra. Pakisztáni és társainak nem adnám ki ha 2 milliót fizetne havonta se, azok dzsuvasak, együtt laknak 15-en is. (tisztelet a kivételnek). Nincs baj az iraniakkal, főleg a tanulokkal.

dec. 14. 22:25
 6/14 A kérdező kommentje:

5: Szerintem dolgozó.

De nem mondott magáról semmit, azt se tudom, hány éves, kicsoda, micsoda, miért és mennyi időre kéne neki lakás, és nem is kérdez semmit, mondtam, az okiratok magyarul vannak, ő kell megoldja a bérlés alatt a magyar kommunikációt és az okiratok kétnyelvűségét, mondta rendben, de még nincs ehhez segítője, nem tudunk kommunikálni magyarul, addig nem szeretnék foglalkozni vele.

Én szerződést és közjegyzőit is szeretnék és 10-15 mellékletet adok.:)

Te hogy csinálod ezeket a dolgokat külföldivel?

Én emiatt nem nagyon szeretnék, mert nehézkesebb ez így.

dec. 15. 07:11
 7/14 A kérdező kommentje:

5.:

"együtt laknak 15-en is"

Hát csak annyian lakhatnak, ahánynak kiadom és ahány kulcsot adok.

Én hosszú távra leginkább 1 főnek szeretném kiadni.

dec. 15. 07:12
 8/14 A kérdező kommentje:
5.: És hogyan szűröd ki őket, hogy becsületesek-e, kérsz az előző bérbeadótól referenciát?
dec. 15. 07:13
 9/14 A kérdező kommentje:

5.: És hány iráni bérlőd volt?

Ilyen sokan vannak itt, hogy mindig találsz pont csak Irakból, Iránból?

dec. 15. 09:23
 10/14 anonim ***** válasza:

Bocsi kérdezo, nem láttam hogy írtál.

Én leginkább tanuloknak adom ki, 2 éve volt egy dolgozó.

A mostani pár egy 2 gyerekes Kurd házaspár. Nem beszélsz angolul? Az úgy necces.

A külföldi tanulokban az a jó hogy tényleg pontosan fizetnek. És hogy miért?

Mert ha nem lenne lakhatasuk, kirakna őket a bevándorlási, így visszakene fizetniük azt a sok milliót amit pl Irán adott Magyarországnak hogy itt tanulhassanak.

Előző bérbeadotol nem tudok kérni semmit, mert általában már úgy jönnek ide hogy online beszélünk le mindent, és amikor jönnek akkor írjuk meg a papírt.

A közjegyzőibe bele van írva hogy nemfizetes esetén kirakom őket, és értesítve lesz a bevándorlási hivatal is. Idáig még erre soha nem volt példa. Egyetlen "probléma" volt idaig: a tűzhely túl közel van a falhoz, így a burkolatot véletlen megegette. 20 forintos nagyságot képzelj el, szóval kb láthatatlan. De annyira sajnálták, és mondták hogy az egész pultot cserélik. Mondtam hogy természetesen nem kell, lefestettem feketével, azóta is úgy van 😃

Nálam általában egymás után adják a kilincset a külföldiek. Szólnak a másiknak hogy van kiadó, egyeztetünk, és jönnek is. Annyit elarulok hogy nagyon tiszták, rendezettek, 1 porszem sem volt náluk soha. És most nem 1 családról beszélek hanem 4-rol!

Papírjai vannak? Jó lenne megtudni mit akar, honnan jött, meddig maradna.

A nem lakhat ott senki az természetes, mehetnek fel persze, mit bánom én, de csak azok lakhatnak ott akik a szerződésben vannak. Próbáld megtudni mit akar, hol dolgozik, mi kell neki. Vannak köztük is szemetek természetesen, úgy mint a magyarok között, de ritkább azért jóval mert tudják ha valamit hibáznak, repülnek az országból.

dec. 17. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!