Lehet hamisítvány a bérleti szerződésem?
Figyelt kérdés
A nyáron sürgősen albérlet keresésben voltam, és találtam is egyet amire egyből lecsaptam, a beköltözéskor a főbérlő egy több oldalas nyomtatott bérleti szerződést adott nekem és volt egy magánál is, Amit közösen töltöttünk ki. A bérleti szerződésen semmilyen pecsét illetve semmilyen közjegyzői aláírás nincs, csak egy tanú aláírása, Aki a főbérlőnek valamelyik családtagja. Tehát nem közjegyző előtt kötöttünk szerződést. Ebben az esetben a szerződés hamisítvány?dec. 4. 16:56
11/15 anonim válasza:
10. Igen, ha benne van a szerződésben. Vagy mind a ketten belementek.
13/15 anonim válasza:
Ha 2 tanúval el látott a szeruődés, akkor beslattyogsz a kormányhivatalba, és be jelentkezel. Kötelességed is ez, ahogy már fentebb írták. A tulajdonosnak ebbe nincs beleszóláaa mivel az albérleti szerződéssel lemondott az ingatlan birtok jogáról.
1 havi kaukciót lelakás címén csak akkor tarthat vissza, ha ez a szerződésben rögzítve lett, avagy szóban meg egyeztek. Ha Te ebbe nem mégy bele, köteles vissza adni a kaukciót amennyiben bizonyítottan nem okoztál kárt a lakásban.
Fontos, hogy az állagmegóvás is az albérlő feladata, tehát festés, és berendezések karbantartása.
14/15 A kérdező kommentje:
És ha a két tanu aláírása már rajta volt a szerződésen amikor beköltöztem?
dec. 6. 13:10
15/15 anonim válasza:
Ha rajta volt akkor bele mentél Te is, hiszen alá írtad. Vagy bejelented, hogy Te is hamisítottál önként és dalolva? 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!