Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi teszi hitelessé a tulajdoni...

Mi teszi hitelessé a tulajdoni lapot, hogy az nem egy hamisítvány? (Van-e rajt pecsét, aláírás? )

Figyelt kérdés
2016. jún. 23. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Először is a földhivatal bélyegzője, és az ügyintéző, vagy hivatalvezető aláírása, ezen kívül szárazbélyegző, illetve egy hologramos matrica kerül rá.
2016. jún. 23. 20:10
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
A netről (ügyfélkapu) bárki letöltheti 1000 Ft-ért ha tudja az ingatlan pontos címét, vagy a helyrajzi számot. Ezen nincs se pecsét, se aláírás, viszont arra hiteles, hogy megtudd ki a tulaj.
2016. jún. 23. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:
igen van rajta pecsét, aláirás, stb. , olyan, ami nem hamisitható
2016. jún. 24. 10:33
 4/7 kovpet ***** válasza:
58%

# 2: Hiteles is letölthető a takarnetről, de az drágább, talán 3600 Ft. Az ezresért letölthető nem hiteles, azaz csak egy kép, nincs elektronikusan aláírva, ezért hivatalos ügyekben nem lehet használni.

Arra tényleg jó, hogy te megtudd az adatokat, de arra már nem, hogy nekem is megmutasd, mert én nem fogom elhinni, hogy így töltötted le és nem te photoshopoltad össze :)

2016. jún. 24. 12:59
 5/7 anonim ***** válasza:
kovpet Én a bérlőknek ajánlottam, ők is ellenőrizhetik az ingatlan tulajdonjogát.
2016. jún. 24. 14:40
 6/7 kovpet ***** válasza:
77%
OK, értem én. Hitelest én sem szoktam kérni, mert nem kell. De a kérdés arra vonatkozott, hogy mitől lesz hiteles. Hát az elektronikus aláírástól, vagy papír esetén a pecséttől és attól a hologramos szartól :)
2016. jún. 24. 15:15
 7/7 anonim ***** válasza:

a kérdésre alapvetően már válaszoltak előttem - ha papíralapú a tullap, akkor szárazpecsét, hologram, stb. garantálja a valódiságot, online pedig az elektronikus hitelesítés - ez így korrekt, és hozzátenném, hamisítani mindent lehet, ha megvan hozzá az akarat és a technikai háttér, éppen ezért a hiteles tullap ma már gyakorlatilag semmire nem jó.

részletezve: előttem írta valaki, hogy hivatalos ügyintézéshez kellhet a hiteles másolat, én nem tudom, nekem még sehová nem kellett, a bíróságtól a közjegyzőig és egyéb hivatalos ügyintézéshez elegendő volt a tájékoztató jellegű "nem hiteles" másolat, de komolyan, még polgári perben is elegendő volt a bírónak, ui ma már mindenütt - az ügyvédektől, közjegyzőktől a közönséges ingatlanirodákig - elérhető a Takarnet szolgáltatás, és bele lehet nézni a közhiteles nyilvántartásba, ha kell, ezért a tullap ma már csak tájékoztató céllal használható valójában, arra pedig megfelel a nem hiteles másolat is.

éppen ezért, javaslom mindenkinek, hogy amennyiben komolyan benne van valamilyen ingatlanügyletben, indítson el maga egy lekérdezést, és kérjen le maga egy tulajdoni lapot, 1000 Ft nem pénz ilyenkor; vagy ha erre nincs mód az otthonában valamiért, akkor vegye a fáradságot, és menjen be személyesen egy betekintésre a Földhivatalba, ami ingyenes, és mindennél "hitelesebb".

bár, amint írtam, ügyvédnél, közjegyzőnél, ingatlanosnál is megvan erre a lehetőség, ingatlan ügyleteknél pedig úgyis kötelező az ügyvédi v. közjegyzői közreműködés; szóval, mindent összevetve, nem tudom, mihez kell a kérdezőnek hiteles tulajdoni lap, de javaslom, felejtse el, és használja inkább a Takarnetet, ami a "magyarorszag.hu"-n minden állampolgár számára hozzáférhető.

2016. jún. 24. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!